חילופי שגרירים צעירים לנוער

09/11/2022 ט"ו חשון תשפ"ג

בחודש אוקטובר יצאה המשלחת ה – 39 של תוכנית "שגרירים צעירים" לביקור בן שבועיים בארה"ב. המשלחת, שמונה עשרה תלמידי כיתות יא' משמונה בתי ספר בעיר (ותלמידים נוספים מערים אחרות), התארחה בשבוע הראשון אצל משפחות של תלמידים בני גילם מבתיה"ס.

במסגרת הביקור, נערכים סיורים בערים המארחות וכן, נפגשים עם מעצבי דעת קהל ויוצרים מעגלי הכרות עם ישראל. לאחר מכן, משתתפים התלמידים בסמינר משותף אשר מתקיים בוושינגטון וניו-יורק, בהשתתפות בני נוער אמריקאים.

תוכנית חילופי ה"שגרירים הצעירים" מתבצעת בשיתוף פעולה בין הרשות הישראלית לחילופי נוער וצעירים בישראל לבין הליגה לידידות אמריקה –ישראל בארה"ב, מאז שנת 1979.

התוכנית יוצרת מפגש בלתי אמצעי בין בני הנוער מישראל וארה"ב, ומאפשרת חשיפה תרבותית ולימודית, הבאה לידי ביטוי פעילויות, באירועים ובסיורים.

השגרירים הצעיריםהשגרירים הצעירים