הכשרה מקצועית לסיירת הורים

25/01/2023 ג' שבט תשפ"ג

בבית הקהילה הגאה התקיימה הכשרה למתנדבי סיירת ההורים, באשר למפגשים הקורים במסגרת התנדבותם עם נוער להט"ב והקהילה הגאה. בהכשרה שארכה כשלוש שעות, השתתפו יותר מ-50 הורים אשר הביעו מעורבות ורצון לקבל כלים והדרכה בנושא החשוב.

ההכשרה הייתה בנויה משלושה חלקים. אפרת וואשדי, רכזת הקהילה הגאה בעיר באגף חברה, נוער וצעירים פתחה את הערב בהרצאה על יצירת מרחבים בטוחים ומענים עירוניים. לאחר מכן, ניתנה הרצאה על להט"ב ברשת – הסכנות מול היתרונות ובחלק האחרון, הגיעה שי אופק לספר את סיפורה האישי כנערה שגדלה בעיר וכיום חיה עם בת זוגתה ומשפחתן בעיר.

ההורים יצאו מההכשרה עם כלים לשיח מכבד ומותאם לנוער הגאה וזהו חלק מתכנית עבודה עירונית רחבה של הכשרות מקצועיות לאנשי טיפול, חינוך, גורמים עירוניים, תושבים, קופות חולים ועוד. זאת מתוך מטרה להעביר ידע שלפעמים מציל נפשות ותורם לחיזוק הקהילה, ההכלה והכבוד ההדדי.

עוד במסגרת פעילויות הבית הגאה, יתקיימו החודש גם הכשרות למדריכי מוגנות בבתי הספר ויום עיון ליועצות בתי הספר בעיר. זאת לצד פעילויות שוטפות של הבית הגאה אותן ניתן לראות באתר העירייה בדף הקהילה הגאה.

עוד מידע על הקהילה גאה בעיר – לחצו כאן

הכשרה בבית הקהילה הגאההכשרה בבית הקהילה הגאה