מקבלים את השבת בקהילה

06/06/2019 ג' סיון תשע"ט

מיזם קהילתי חדש יצא ביום שישי האחרון לדרך (31.5.19) - קבלות שבת קהילתיות לשכנים וחברים עם הרכב מוזיקלי המורכב כולו מתושבי השכונה. שכונת הציפורים נבחרה להיות הפיילוט למיזם ובקרוב הוא יגיע לשכונות נוספות בעיר.

בפארק המרכזי, שבשכונת הציפורים, התרכזו כמה רגעים לפני כניסת השבת, עשרות מתושבי השכונה, הורים וילדים, שהגיעו להפנינג הקהילתי הראשון בשכונה, אותו הובילו תושבי ציפורים בתמיכה של אגף קהילות בעירייה ועמותת סחלבים ובשיתוף התוכנית ״פותחים חלון לרוח״.

התושבים ישבו על מחצלות, נהנו מפעילות משותפת להורים וילדים כשבמרכז האירוע שרו השכנים יחד עם ההרכב המוזיקלי המורכב כולו מתושבי השכונה, אשר הוקם לכבוד המיזם.

לקראת האירוע קיבלו חברי ההרכב חדר חזרות, הנחייה וליווי מוזיקלי מקצועי ואלה נתנו את הופעת הבכורה המשותפת בהפנינג החגיגי שהוקדש השבוע לשבועות. קבלות השבת יתקיימו אחת לשלושה שבועות וכך יוכלו תושבי השכונה ליהנות מסדרת מפגשים מתחת לבית.

מקבלים את השבת בשכונת הציפוריםמקבלים את השבת בשכונת הציפורים

האירוע הוא תולדה של פורום קהילות בשכונות העיר, אותו מוביל חבר המועצה ומחזות תיק קהילות ושכונות, עמיחי זליג, בשיתוף גורמים עירוניים ופעילים קהילתיים משכונות העיר, מתוך מטרה לחזק ולטפח את הקהילות ברחבי העיר ולספק להם כלים ותמיכה לקיום אירועים קהילתיים בשכונות.

עוד במסגרת הפעילות במהלך השבוע הבא יתקיימו שלושה אירועים קהילתיים לכבוד שבוע הספר בשכונות הנביאים, אבני חן ומוריה אליהם מוזמנים תושבי השכונות.

מחזיק תיק קהילות ושכונות, עמיחי זליג: "שמח שהחזון של אירועים שצומחים מתוך הקהילה והשכונות יוצא לפעול וההצלחה של האירוע הראשון הוכיחה שהצורך קיים. נמשיך לפתח את הפעילות הזו ומיזמים נוספים לשכונות נוספות."

מנכ"ל עמותת סחלבים, מיקי בר: "שיתוף הפעולה בתחום הקהילה בין הגורמים העירוניים, אגף הקהילות בעירייה ועמותת סחלבים שרואים חשיבות רבה לתחום, מעצימה את הקהילה בשכונות באמצעות פעילויות מגוונות לאורך השנה."