מעודדים עליה

16/12/2019 י"ח כסלו תש"פ

החודש נערך יריד עלייה בפריז ובמרסיי שבצרפת, שמטרתו לחשוף ולהציג בפני העולים הפוטנציאלים את ישראל. ביריד השתתפו הסוכנות היהודית, אוניברסיטאות, משרדי ממשלה וכן, נציגות של מחלקת הקליטה מעיריית מודיעין מכבים רעות.

כ-1,200 עולים פוטנציאליים התרשמו ביריד מתחנות המידע המגוונות, ומשפחות רבות נרשמו במחלקת הקליטה של העירייה וקיבלו מידע ונתונים רבים על העיר. חלקן כבר הודיעו כי יגיעו לעיר לטיולים והתרשמות מאתריה ומיקומה המרכזי בארץ.

יריד עולים בפריז ומרסיייריד עולים בפריז ומרסיי

יריד זה מצטרף לירידים רבים בהם משתתפת מידי שנה מחלקת הקליטה בעירייה, בעיקר בארה"ב ואירופה במטרה לעלות לתודעה את העיר מודיעין מכבים רעות בפני אנשים רבים.

לדברי רוזיטה ברלין, מנהלת מחלקת הקליטה, העולים הפוטנציאליים שעימם נרקם קשר ראשוני בירידים אלו, נשארים בקשר רציף עם המחלקה אשר מעניקה שירותים וליווי חשוב לפני הגעה לארץ וכמובן בתהליך הקליטה בישראל.

נגה כץ רפפורט, מחזיקת תיק הקליטה: "עידוד עליה הוא אחד מתפקידנו הבסיסיים. אך לא מספיק רק לעודד, תפקידנו גם לספק לעולים הפוטנציאליים את כל הסיוע טרם עלייתם לארץ ובעירייה משקיעים את כל המאמצים והמשאבים לכך."