בני נוער מתגייסים למען הקשישים

11/05/2020 י"ז אייר תש"פ

13 תלמידי י"ב מביה"ס עירוני ב' ע"ש יצחק רבין, שהיו קשובים למצוקות האזרחים הוותיקים, הרימו את הכפפה וגייסו כ-25,000 שקלים למען ניצולי שואה וקשישים בעיר ורכשו תווי קנייה בסך 400 שקלים.

במבצע חלוקה בשיתוף עם אגף חברה נוער וצעירים ובסיוע אגף השירותים החברתיים ואגף קהילה, יצאו לפעילות מרגשת לבתי הניצולים והקשישים, אשר אפשרה שיח קצר ומחמם לב בין בני הנוער לאזרחים הוותיקים והיכרות בין דורית.

יוזמה זו מצטרפת ליוזמות רבות של נוער וצעירים בעיר לאורך כל התקופה האחרונה, כך מציינים באגף חברה נוער וצעירים, אשר ביקשו להתנדב ולפעול למען התושבים.

אפשרויות ההתנדבות שעמדו בפניהם היו שונות מאלה שבשגרה, ולעיתים המצב הנוכחי בצל הקורונה חייב חשיבה מחודשת ויצירתית.

הלמידה מרחוק והערבות ההדדית הביאה להקמת קבוצות למידה מקוונות, פעילויות פנאי שונות לילדים ונוער ואף התכנסויות במרחב הווירטואלי לרגל ימי הזיכרון, שאפשרו שיח ודיונים משותפים.

עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק שירותים חברתיים: "ככה נראית קהילה מנצחת. חיבור של צעירים שגייסו תרומות למען הסבים והסבתות של כולנו, לצד מתנדבים מקסימים ועובדים מסורים בפתח בתיהם של ניצולי השואה והקשישים שלנו. המאבק הקשה בקורונה מתגלה שוב ושוב כשעתה היפה של רוח ההתנדבות המודיעינית".

לטם גל, מנהלת אגף חברה נוער וצעירים: "החוסן הקהילתי בעירנו תמיד היה מקור גאווה, בתקופה זו בפרט אנו עדים ליוזמות ברוכות מקרב בני הנוער והצעירים בעיר. יוזמה מופלאה זו של תלמידי יב' מעירוני ב' מצטרפת לשלל יוזמות נוספות שפגשנו לאורך כל משבר הקורונה. אנו מברכים את בני הנוער והצעירים שלנו שמוכיחים שהם אכן דור העתיד".

הנוער מתגייס למען אזרחים ותיקיםהנוער מתגייס למען אזרחים ותיקים