היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות

10/12/2020 כ"ד כסלו תשפ"א

פעילות מיוחדת התקיימה בזום, לרגל היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות שצוין ב-3.12.20.

בבי"ס "אבני החושן", נפגשו כ-180 תלמידי כיתות ה'-ו' ומורים, עם התושב יעקב חייט. חייט, עו"ס בהכשרתו ופסיכותרפיסט, סיפר את סיפורו האישי, כיצד בעקבות נגיף הפוליו שחלה בו, הפך למשותק בארבע גפיים ונע בכיסא גלגלים.

במפגש, זכו התלמידים לשאול שאלות, ולשמוע על ההתנהלות היומיומית המאתגרת עם כיסא גלגלים ועל חשיבותה של הנגשה.

בבית הספר "דורות", העביר עופר גרוסו, הרצאה בזום ל-30 תלמידי כיתה ה' אשר נמצאים בבידוד. גרוסו, שסובל בשנים האחרונות מלקות ראייה ונמצא כיום על סף עיוורון, סיפר על התמודדותו תוך שילוב מסרים מעצימים על היכולת לקום ולצמוח מתוך משבר.

שתי ההרצאות עוררו מחשבה ודיון בקרב התלמידים, והושם דגש על תחושות הילדים כשפגשו אדם עם מוגבלות, ועל חשיבות קבלת האחר. יעקב ועופר הם חברים ב"קהילה נגישה", קבוצה של אנשים עם מוגבלויות הפעילה בעיר בשיתוף עם העירייה, בתחומי הסברה והנגשה במקומות ציבוריים ואירועים עירוניים. הפעילויות נעשו בשיתוף עם האגף לשירותים חברתיים בעירייה.

מפגש בזום עם יעקב חייטמפגש בזום עם יעקב חייט