יום שכולו טוב

23/03/2021 י' ניסן תשפ"א

יום המעשים הטובים צוין ביום שלישי 16.3.21, ברחבי העיר. בשילוב כוחות של אגפי העירייה השונים – אגף חברה נוער וצעירים, אגף השירותים החברתיים, אגף הספורט ועמותת סחלבים, נהנו התושבים משלל פעילויות משמחות שכולן למען עשיית הטוב. זאת על אף משבר הקורונה שהיווה אתגר לא פשוט וחשיבה מחוץ לקופסה.

היום נפתח בפרויקט המסורתי של העירייה, במסגרתו העניקו עובדי העירייה ובהם גם ראש העיר, חיים ביבס, שי צנוע, ל-100 קשישים המטופלים באגף השירותים החברתיים.

לאחר מכן, המשיך היום הגדוש לפעילויות מיוחדות שכללו, חלוקת עשרות ערכות יצירה לילדים חולים בקורונה. ערכות היצירה נארזו וחולקו ע"י מתנדבים, והדבר ריגש מאוד את הילדים. מחווה מרגשת נוספת הייתה כאשר חולקו ע"י מתנדבים, מאפים יחד עם בלונים וברכות, לקשישים המטופלים באגף השירותים החברתיים אשר חגגו השבוע יום הולדת. העוגות נתרמו על ידי בתי עסק מקומיים.

ואיך אפשר לא להוקיר ביום הזה את המתנדבים שבלטו בעשייתם במשבר הקורונה בשנה שחלפה? 21 מתנדבים ומתנדבות שהומלצו ע"י יו"רים של ארגוני המתנדבים וכן בני נוער מתנדבים שהומלצו על ידי אגף חברה, נוער וצעירים, קיבלו שי וברכת תודה מהעירייה.

עוד באותו יום, קיימו אגף הספורט, האגף לשירותים חברתיים ועמותת סחלבים הפנינג ספורטיבי לאנשים עם צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם בפארק ענבה.
לאורך הפארק נפרסו מתחמי פעילות מותאמות לאנשים עם מוגבלויות, החל מאופני טנדם לרכיבה זוגית, דרך ג'ודו, אימון פונקציונאלי וכדורשער לעיוורים ולקויי ראיה ועד למתחם "משחקים של פעם" עם כל המשחקים הקלאסיים של קפיצה בחבל, גומי, 5 מקלות, בועות סבון ועוד.

המשתתפים עברו בין המתחמים השונים התנסו ונהנו מפעילות מותאמת ומאחר מאחר צהריים ספורטיבי בפארק היפה של העיר. את המתחמים השונים הפעילו ארגוני ההתנדבות הפועלים בעיר למען אוכלוסיות המיוחדות בהם אקים, אקדם, איל"ן, פעול"ה, בית חינוך לעיוורים וארגונים נוספים. בימים אלה עובדים בעירייה ובעמותת סחלבים על פתיחה של קבוצות ספורט מותאמות כשחלקן משולבות לאנשים עם ובלי צרכים מיוחדים וחלקן מיועדות עבור אנשים עם מוגבלויות.

במרכז העיר החדש, ביקרו בבתי עסק מונגשים חברי סיירת התנדבות בני הנוער "ערניים" שפועלת תחת סיירת הנוער העירונית של אגף, חברה נוער וצעירים. חברי הסיירת חילקו בלונים לעסקים מונגשים והסבירו לבעלי העסקים במרכז, על חשיבות העסקתם של אנשים עם צרכים מיוחדים.

פעילות אחרונה וחשובה שנערכה ביום זה, הייתה פרי יוזמתה של תלמידת כיתה י"ב, טליה וולף, אשר הקימה קבוצה סריגה בין דורית עם בני נוער מתנדבים מטעם מחלקת הנוער ואזרחיות ותיקות "מקפה אירופה". הקבוצה סרגה בשעות אחה"צ תמנונים לטובת תרומה לעמותת לה"ב, למען מחלקות הפגיות בבתי החולים. התמנונים מהווים תחליף בטיחותי לתינוקות, בכך שהם ייגעו בזרועות התמנון במקום בחוטים של הציוד הרפואי.

מויש לוי, סגן רה"ע ומחזיק תיק ההתנדבות: "אני גאה להחזיק בתיק המתנדבים בעיר שיש בו כ"כ הרבה נתינה ורצון לעשות טוב. יחד עם מחלקת ההתנדבות, אמשיך להוביל את העשייה ביום המעשים הטובים בשיתוף עם גורמים נוספים, אך חשוב מכך – נמשיך להוביל את ההתנדבות ועשיית הטוב בעיר בכל ימות השנה, ולא רק ביום אחד ספציפי".
עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק השירותים החברתיים: "יום המעשים הטובים מביא לידי ביטוי את עוצמתה של הקהילה המודיעינית במלוא תפארתה. עוצמה הנוצרת מהשילוב העירוני הנפלא בין אנשי מקצוע מסורים לתושבים ערכיים המתנדבים בכל התחומים. זהו אמנם יום אחד מתוק מתוך עשייה שוטפת של 365 ימים המהווה הזדמנות להוקיר תודה לכל העושים טוב".

אלעד שמעונוביץ', המשנה לראש העיר ומחזיק תיק הספורט: "האירוע של יום המעשים הטובים בפארק ענבה נועד לחבר באמצעות פעילות ספורטיבית, בין אנשים עם צרכים מיוחדים לכלל האוכלוסייה. כל אירוע כזה מקרב ומעודד סובלנות ומודעות לאנשים עם מוגבלויות ואנחנו צריכים לקדם אותה לאורך השנה, ולא רק ביום הזה. תודה לאגף הספורט וצוות סחלבים על הארגון של האירוע החשוב".

רונית שטיגמן, רכזת שי"ל ומתנדבים: "השנה יום המעשים הטובים היה מאתגר במיוחד, ועדיין בעיר המדהימה שלנו לא ויתרנו על עשיית והוקרת הטוב, בדרכים אחרות וייחודיות. מבקשת להודות לעמותת "רוח טובה" על התמיכה והליווי, לעסקים בעיר שתרמו ליום זה ובעיקר למתנדבים המופלאים שיש לנו בעיר, אין כמוכם".

מצגת תמונות: הפנינג חוגים לצרכים מיוחדים יום המעשים הטוביםמצגת תמונות: הפנינג חוגים לצרכים מיוחדים יום המעשים הטובים
מצגת תמונות: יום המעשים הטובים עובדי עירייהמצגת תמונות: יום המעשים הטובים עובדי עירייה
מצגת תמונות: יום המעשים הטובים סריגת תמנוניםמצגת תמונות: יום המעשים הטובים סריגת תמנונים
מצגת תמונות: יום המעשים הטובים תרומת מאפים לקשישים שחגגו יום הולדתמצגת תמונות: יום המעשים הטובים תרומת מאפים לקשישים שחגגו יום הולדת