אומנות בבטיחות בדרכים

13/04/2021 א' אייר תשפ"א

חברי מועדון רוטרי מודיעין מקיימים, זו השנה השביעית, תחרות ציור בנושא "בטיחות בדרכים", על מנת להעלות למודעות נושא חשוב זה, באמונה שככל שנעמיק את המודעות לנושא זהירות בדרכים, בגיל צעיר, כך נציל יותר חיים ונצמצם את כמות הנפגעים, בשאיפה לאפס.

השנה לקחו חלק בתחרות שישה בתי ספר יסודיים: אסיף, האלה, מעוז המכבים, משואת נריה, אילן רמון ורעים. לאחר קיום תחרות פנימית, נשלחו מכל בית ספר שני ציורים לתחרות העירונית.

במקום הראשון זכה הציור של שי רועי דובדבני ואיתמר כהן אליאס תלמידי כתה ו', מבי"ס משואת נריה. במקום השני זכה הציור של אביגיל קומרוב, תלמידת כיתה ד', מבי"ס האלה ובמקום השלישי זכה ציור שצויר על ידי ליאור אלמלם ואליה לוי, תלמידות כיתה ה' מבי"ס אסיף.

בטקס סיום התחרות, אשר התקיים השנה בזום, השתתפו משה (מויש) לוי - מחזיק תיק החינוך וסגן ראש העיריה, עפרה דוידוביץ - הממונה המחוזית לזהירות בדרכים, נגישות ואורח חיים בטוח משרד החינוך - מחוז ירושלים, אלה אוחיון- מנחת משרד החינוך מחוז ירושלים בנושא זהירות בדרכים, נגישות ואורח חיים בטוח, צוותי החינוך בבתי הספר, חברי רוטרי, הורי הילדים וכמובן הילדים אשר ציוריהם עלו לתחרות העירונית.

את הטקס כיבדו בנוכחותם בני משפחתה של עינת זמיר ז"ל. אחותה, עידית אבו, אף נשאה נאום מרגש, שהדגיש את הכאב והחוסר למשפחה, שאיבדה קרובת משפחה צעירה, אם לילדים, וגם הזמן אינו מרפא!!

עפ"י נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מקום המדינה ועד היום נהרגו בכבישי הארץ 34,386 אנשים ומתוכם 5,157 ילדים ובני נוער. מספר בלתי נתפס.

פעילות זו של חברי מועדון רוטרי מודיעין מהווה חוליה חשובה בשרשרת הפעילויות הרבות של המועדון בעיר, מאז הקמתו בשנת 1998.

במסגרת התחרות נחשפו התלמידים לחוקי התעבורה כמשתמשי דרך (הולכי רגל, רוכבי אופניים, ונוסעי מכונית) והביעו את הנלמד בציורים. כל הכבוד למשתתפים ולזוכים!!
השופטים, שהתנדבו לשפוט בתחרות, הם כולם תושבי מודיעין, אשר פעילים בתחומים שונים:
עידית אבו – אחותה של עינת זמיר ז"ל, יוצרת ומעצבת, יפה ארפא – עובדת סוציאלית, מתנדבת במנדלת הלב ואומנית, מיטל אשור - מנהלת הרשות המאוחדת לביטחון קהילתי אגף חברה חברה, נוער וצעירים, עו"ד ומגשרת חפצי קופלה - מנהלת שותפה במרכז עמק השווה להידברות בקהילה ע"ש השר אורי אורבך, משה מסינה – פקד מתנדב - מפקד יחידת התנועה במרחב נתב"ג ולשעבר מפקד יחידת התנועה בתחנת מודיעין.

כל הילדים שהשתתפו בתחרות יצאו בידיים מלאות וקיבלו שי, כוס מאג עליו הודפס הציור אשר צוייר על ידם. שלושת הציורים שזכו במקומות הראשונים ישתתפו בתחרות הארצית של ארגון רוטרי ב- 25 באפריל. גם טקס זה ישודר בזום.

ואם הנכם סקרנים, הרי שכל הציורים מוצגים בימים אלו בלובי "בית הרופאים" בבית שמעון, קניון עזריאלי, קומה 3. קחו את ילדיכם לצפות בציורים, ללמוד את חוקי הכביש ואולי הם יהיו הזוכים של התחרות בשנה הבאה?

זכרו - בכביש מתנהגים חכם כי מחכים לכם בבית!

התמונות הזוכות: מקום ראשון: רועי דובדבני ואיתמר כהןהתמונות הזוכות: מקום ראשון: רועי דובדבני ואיתמר כהן
התמונות הזוכות: מקום שני: אביגיל קומרובהתמונות הזוכות: מקום שני: אביגיל קומרוב
התמונות הזוכות: מקום שלישי: ליאור אלמלם ואליה לויהתמונות הזוכות: מקום שלישי: ליאור אלמלם ואליה לוי