מסייעים לניצולי השואה

08/06/2021 כ"ח סיון תשפ"א

הוועדה לשירותים חברתיים בעיריית מודיעין מכבים רעות התכנסה לדון במודל ייחודי של שיתוף פעולה שנבנה בין הרשות לניצולי שואה לאגף לשירותים חברתיים בעירייה במטרה לספק מענים ושירותים לכל ניצולי השואה בעיר.

1020 שורדי שואה מתגוררים בעיר מודיעין מכבים רעות מתוך 11,300 אזרחים ותיקים. 185 מהם מתגוררים בשכונת הפרחים לעומת ארבעה בלבד בשכונה החדשה - נופים. 64% מהניצולים זכאים לתגמול שנתי, 27% לתגמול חודשי, 8% לתגמול חודשי לפי הכנסה ן1% למענה רבעוני BEG, האתגרים איתם מתמודדים הניצולים כוללים ירידה בתפקוד, בדידות ומשברים.

בין המענים הניתנים בעיר נכללים: מיצוי זכויות, טיפול ע''פ חוקי ההגנה על זקנים, טיפול במצבי הזנחה, סיוע וליווי לבני המשפחה, אפוטרופסות ועוד. בין השירותים אותם מפעילה הרשות נכללים בין היתר: בתים חמים, תכנית סל''ב (סל ביקורי בית), ליווי עו''ס, יחידת אפוטרופסות, 'קפה אירופה', יחידה לשלום האזרח הוותיק, מרכז ייעוץ והכוונה ועוד.

כך עולה מנתונים ועדת השירותים החברתיים בעיר בראשות המשנה לראש העיר ומחזיק תיק השירותים החברתיים, עמיעד טאוב. הוועדה התקיימה במעמד ראש העיר, חיים ביבס, מנהלת הרשות לניצולי שואה, עו''ד גליה מאיר אריכא, ראש האגף לשירותים חברתיים, מרינה שדה, וכמובן נציגי ניצולי השואה, שבשמם דיבר מרדכי הראלי, תושב העיר ויו"ר, ארגון עובדי הכפייה תחת שלטון הנאצים.

בסיכום הישיבה הוחלט על שדרוג המודל, שנבנה בין העיר לרשות, למען ניצולי שואה תוך התחייבות לקיים מיפוי מלא של צרכי הניצולים בחודשים הקרובים.

במסגרת הכינוס הוענקה תעודת הוקרה לעו''ד אריכא ולסא''ל במיל סיגל שוורץ על הובלת המהלך המשותף. כמו כן סוכם בוועדה כי נציגי העירייה והרשות לניצולי שואה יגיעו באופן פרטני לביתם של כל 1,020 הניצולים בשלושת החודשים הקרובים ולבצע מיפוי צרכים וזכויות.

המשנה לראש העיר ומחזיק תיק השירותים החברתיים, עמיעד טאוב: ''הזמן דוחק! יש לנו מחויבות ערכית, יהודית והיסטורית לפעול ומהר למען אותם 'אודים מוצלים מאש' בכל התחומים החל ממיצוי זכויות, דרך העברת זיכרון השואה הנוראה לדורות הבאים וכלה ביחס אישי, אירועי תרבות ופנאי ושיפור השירותים. לא נרפה ממימוש המחויבות שלנו לשורדי השואה."

מנהלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, גליה מאיר אריכא: "שיתוף הפעולה של שלטון מרכזי עם השלטון המקומי הוא נדבך חשוב מאין כמוהו בפעילות לרווחת הניצולים. העבודה המשותפת עם עיריית מודיעין מכבים רעות מהווה דוגמה לטיפול מתכלל ונכון בניצולי השואה. אני מבקשת לברך את העומד בראש הוועדה לשירותים חברתיים בעיר, עמיעד טאוב, אשר מעמיד את רווחת הניצולים בעיר בראש סדר העדיפויות. בימים אלה אנו פועלים על מנת שנושא הטיפול בניצולי השואה יורחב לרשויות נוספות ויקבל את מקומו הראוי".

הוועדה לשירותים חברתייםהוועדה לשירותים חברתיים