בית הספר היסודי "היובל" חנך בשנת הקורונה שני מרחבי למידה חדשניים, המאפשרים לתלמידים למידה מחוץ לכיתה. המרחבים נבנו במבואות כיתות ג'-ד' וכיתות ה'-ו', ומטרתם לגרום לתלמידים לחלום, לחקור וליזום.

במרחבי הלמידה משולבות פינות דינאמיות כגון פינת "מפתחים את גלגלי החשיבה" ובה משחקי חשיבה, פינת "המהנדס הצעיר" בה מתבצעים פעילות חקר ותכנון ,פינות ישיבה חדשניות מרחבי קריאה ונישות למפגשים אישיים ולעבודת צוות.

בנוסף, כבית ספר "ירוק מתמיד", זכה בית ספר להיות אחד מבין עשרה בתי ספר מכל הארץ שישתתף בתכנית ייחודית מסוגה של משרד החינוך, המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבנייה הירוקה.

במסגרת התוכנית נבנה בימים אלה בחצר בית הספר, מרחב חוץ כיתתי המהווה מרחב למידת חקר סביבתי ובו יהיו עמדות לניטור מזג האוויר ומתקנים לחקר פיזיקאלי. מטרת המרחב ליצור חווית לימוד שונה ורב חושית, המעוררת את סקרנותם הטבעית של הילדים לחקור תופעות טבע שונות, לחבר אותם לעולם הטכנולוגי ולהמשיך לעודד ולטפח ילדים סקרנים, חוקרים, ממציאים ויוזמים.

מעבר לכך, במסגרת תכנית משרד החינוך והעירייה M21, שהתחילה בעיר לפני כשלוש שנים, מתוך מטרה ליצור מרחבי למידה חדשניים המפתחים מיומנויות לימוד וחקר התואמות את המאה ה-21, נבנים שני מרחבי למידה בבית הספר. החדרים הייחודיים יהיו חדר מחשבים וחדר יצירה ומייקרס, והם נמצאים כעת בישורת האחרונה של העבודות והעיצוב אשר צפויות להסתיים בקרוב.

מנהלת בית הספר רונית רביזדה: "בפיתוח מרחבי הלמידה החוץ כיתתיים ובדרך הלמידה החווייתית השונה מהרגיל, אנו מאפשרים לתלמידים שלנו לרכוש מיומנויות רלוונטיות, מכינים אותם להתמודד עם המציאות של העולם המשתנה סביבנו והופכים אותם לעדכניים. אנו מודים לעיריית מודיעין ,משרד החינוך ולורד קליש מ "לעוף עם הדמיון", שהפכה את המרחבים למעוררי השראה עבור ילדי היובל."

מרחב למידה ביובלמרחב למידה ביובל