מודיעין מכבים רעות היא עיר צהובה! ציון הרמזור של העיר הוא 5. השכונות הכרמים והפרחים כתומות. השכונות המגינים, משואה, הנביאים והנחלים מוגדרות צהובות. יתר שכונות העיר מוגדרות ירוקות.
היום התווספו 23 מאומתים חדשים. 18 תושבים החלימו או הוסרו, מאחר והם אינם תושבי העיר. בסה"כ בעיר 203 תושבים מאומתים לנגיף.
איך מצמצמים את התפשטות הנגיף?
שומרים על הכללים למניעת קורונה: מתחסנים נגד הנגיף, עוטים מסכות במקומות סגורים או בהתקהלויות, שומרים על מרחק אחד מן השני, מבצעים בדיקת קורונה אם יש ספק, שמירה על בידוד ויציאה ממנו רק לאחר בדיקה שלילית בכניסה לבידוד ובדיקה שלילית נוספת ביום השביעי.
פיקוד העורף מפעיל מתחם בדיקות קורונה בחניון הרכבת החדש במרכז עינב, שעובד בימים ראשון עד חמישי מהשעה 14:00 עד 20:00. ביום שישי משעה 8:00 עד 14:00 ובשבת משעה 14:00 עד 22:00 הבדיקות מיועדות לכלל התושבים. יש להגיע עם תעודת זהות וספח. להגעה בווייז
קופות החולים מבצעות חיסונים לגילאי 15-12 וכן חיסונים לתושבים בגיל 60 ויותר וכן בדיקות קורונה. הכל בתיאום מראש מול מוקדי קופות החולים או באפליקציות של הקופות.
69,782 מתושבי העיר נתנו כתף והחלו את תהליך ההתחסנות נגד הנגיף. 66,690 מתושבי העיר קיבלו את החיסון השני נגד הנגיף והשלימו את תהליך החיסון. 4,998 מתושבי העיר בגיל 60 ויותר קיבלו את החיסון השלישי נגד הנגיף.
השיטור העירוני עורך עשרות ביקורות פתע בבתי מבודדים, וכן מגביר את האכיפה על עטיית מסכות בחללים סגורים. פעילות זו תימשך ככל שיידרש למען בריאות התושבים.
החל מיום ראשון 8.8.21, התו הירוק מורחב לכלל המקומות, פתוחים וסגורים, וללא קשר לכמות המשתתפים במקרים ובמקומות הבאים: אירועי תרבות וספורט, מסעדות ופאבים, מועדוני כושר וחדרי סטודיו, בתי קולנוע ובתי כנסת מעל 50 מתפללים.
המשמעות היא שיש להציג במקומות אלו תו ירוק למחוסנים או למחלימים או בדיקת קורונה שלילית החל מגיל 12.
עד 20.8.21 לא יידרשו אישורי בדיקת קורונה מגילאי 12 ומטה, אולם החל מ-20.8.21 כלל הילדים בכל הגילאים יידרשו לבדיקת קורונה שלילית. (הבדיקה תהיה ללא תשלום לילדים עד גיל 12 בעמדות הבדיקה המהירות).
מיום ראשון 8.8.21, חלה חובת עטיית מסכה בשטחים פתוחים בהם מעל 100 איש. על כן, הקפידו באירועי הקיץ להיות עם מסכות.
בהתאם להנחיית משרד הבריאות, חלה חובת עטיית מסכה בחללים סגורים.
בהתאם לכך הונחו עובדי השיטור העירוני להגביר את האכיפה בנושא זה. במהלך השבוע האחרון ניתנו עשרות דו"חות לתושבים אשר הפרו הנחייה זו בקניון מודיעין, במרכזי המסחר ובסופרים. הקנס לעבירה זו הוא 500 שקלים.
חזרתם מחו"ל? היכנסו לבידוד כנדרש!
ניתן להתעדכן בכל עת בנתוני התחלואה בעיר באמצעות אתר העירייה
מודיעין מכבים רעות מוגדרת עיר כתומה עם ציון רמזור 6.5. נכון להיום, יש בעיר 84 תושבים המאובחנים חיובי לנגיף, מספר הגבוה ב-18 למספר המאומתים בשבוע שעבר