עדכון בשעה 16:00:
רמת התחלואה בעיר עדיין גבוהה ומודיעין מכבים רעות מוגדרת כעיר צהובה! ציון הרמזור של העיר הוא 5.5. השכונות נופים ומוריה מוגדרות שכונות כתומות. הנביאים, משואה, המגינים, אבני חן, מכבים, השבטים, הפרחים, הכרמים, רעות והנחלים מוגדרות שכונות צהובות. הציפורים ומרכז העיר מוגדרות כשכונות ירוקות.
במהלך היממה האחרונה נמצאו 30 תושבים מאומתים. 63 תושבים החלימו או הוסרו, מאחר והם אינם תושבי העיר. בסה"כ יש בעיר 450 תושבים מאומתים לנגיף.
שימו לב, במידה ויש ילדים מאומתים במוסדות חינוך הודעה נשלחת לתלמידים באמצעות בית הספר או הגננות. למידע על מצב התחלואה במוסדות החינוך, ניתן לגלוש באתר העירייה – כאן בקישור
הורים יקרים, בימים אלה מחולקות ערכות בדיקה ביתיות לזיהוי קורונה, אשר מיועדות לשימוש עד 24 שעות לפני החזרה ללימודים לאחר החגים. הערכות מיועדות לגילי 12-3. לפרטים על מיקומי החלוקה בעיר היכנסו
פיקוד העורף מפעיל מתחם בדיקות קורונה בחניון הרכבת החדש במרכז עינב. לפירוט מועדי הבדיקות - פיקוד העורף
הבדיקות מיועדות לכלל התושבים ויש להגיע עם תעודת זהות וספח. להגעה בווייז -חניון פאתי מודיעין דרומי. לבאים למתחם מומלץ למלא את הטופס המקוון
לפרטים אודות מועדי בדיקות הקורונה בקופות החולים היכנסו לקישור.
למידע על מתחמי בדיקות מהירות המופעלים בעיר – לחצו כאן
שימו לב, הבדיקות המהירות אינן תקפות לקיצור בידוד או לטיסה לחו"ל. במקרה של תוצאה חיובית בבדיקה מהירה יש להיות בבידוד ולבצע בדיקה רגילה (PCR) בקופת חולים או מתחם פקע"ר.
איך מצמצמים את התפשטות הנגיף?
שומרים על הכללים למניעת קורונה: מתחסנים נגד הנגיף, עוטים מסכות במקומות סגורים או בהתקהלויות, שומרים על מרחק אחד מן השני, מבצעים בדיקת קורונה אם יש ספק, שמירה על בידוד ויציאה ממנו רק לאחר בדיקה שלילית בכניסה לבידוד ובדיקה שלילית נוספת ביום השביעי.
קופות החולים מבצעות חיסונים מגיל 12, וכן מנה שלישית לתושבים שעשו את המנה השנייה חמישה חודשים לפני כן, וכן בדיקות קורונה. הכל בתיאום מראש מול מוקדי קופות החולים או באפליקציות של הקופות.
71,275 מתושבי העיר נתנו כתף והחלו את תהליך ההתחסנות נגד הנגיף. 68,477 מתושבי העיר קיבלו את החיסון השני נגד הנגיף והשלימו את תהליך החיסון. 45,346 מתושבי העיר קיבלו את החיסון השלישי נגד הנגיף.
השיטור העירוני עורך עשרות ביקורות פתע בבתי מבודדים, וכן מגביר את האכיפה על עטיית מסכות באוטובוסים, קניון. מרכזים מסחריים ועוד. פעילות זו תימשך ככל שיידרש למען בריאות התושבים.
בהתאם להנחיית משרד הבריאות, חלה חובת עטיית מסכה בחללים סגורים וכן בחוץ בהתקהלות של 100 איש ויותר.
ניתן להתעדכן בכל עת בנתוני התחלואה בעיר באמצעות אתר העירייה
מודיעין מכבים רעות מוגדרת עיר כתומה עם ציון רמזור 6.5. נכון להיום, יש בעיר 84 תושבים המאובחנים חיובי לנגיף, מספר הגבוה ב-18 למספר המאומתים בשבוע שעבר