נטיעות בחורשת האומות

25/02/2010 י"א אדר תש"ע

ראש העיר, חיים ביבס, סגנו מויש לוי, חברי הכנסת תושבי העיר יריב לוין ואורי אורבך, נציגות בכירה מהעירייה, וילדי החטיבה הצעירה של ביה"ס יובל, קידמו את פניהם של שגרירים ונציגי שגרירויות שהגיעו במיוחד לעיר לנטוע עצי זית בחורשת האומות.

ראש העיר ונציגת שגרירות ארצות הברית נוטעים עץ

טקס נטיעות של הקהילה הבינלאומית התקיים ביום שישי האחרון בחורשת האומות למרגלות גבעת התיתורה מול מודיעין סנטר.

באירוע השתתפו שגרירי ניגריה, בוסניה וסלובניה, ונציגים משגרירויות ארצות הברית, נורבגיה, בריטניה, הרפובליקה הסרבית (רפובליקת סרפסקה), ונציגים מקהילת הבהאיים.

ראש העיר חיים ביבס בירך את הנוכחים וסיפר להם על הקמתה של העיר וההיסטוריה שלה. סגן ראש העיר מויש לוי סיפר על מסורת ט"ו בשבט ומשמעות הנטיעות.

את האירוע סייעה לארגן ואף הנחתה ג'נין חיימוביץ, תושבת שכונת הפרחים המתגוררת בסמוך לחורשה. יחד עם בעלה פנתה לאחראית על קשרי החוץ בעירייה, זיוה אסא על מנת לשחזר את האירוע שנערך לראשונה בעיר לפני כעשר שנים ולקיים במקום אירוע נטיעה נוסף.

העצים הראשונים בחורשת האומות נשתלו בחודש מרץ 1999. היוזמה להקמת החורשה הייתה של תושב העיר, אבי גולן ובאירוע ההיסטורי השתתפו שגרירים מארצות שונות שהגיעו לעיר כדי לסייע לעיר להפוך לירוקה יותר.

נטיעות בחורשת האומות: הכניסה לחורשת האומותנטיעות בחורשת האומות: הכניסה לחורשת האומות
נטיעות בחורשת האומות: נציגת שגרירות ארצות הבריתנטיעות בחורשת האומות: נציגת שגרירות ארצות הברית
נטיעות בחורשת האומות: שגרירת בוסניה והרצגובינהנטיעות בחורשת האומות: שגרירת בוסניה והרצגובינה
נטיעות בחורשת האומות: שגריר סלובניה ונציג קהילת הבהאייםנטיעות בחורשת האומות: שגריר סלובניה ונציג קהילת הבהאיים