פעילות נגד גניבות רכבים

21/11/2022 כ"ז חשון תשפ"ג

פעילות נגד גניבות רכבים

התוכנית העירונית למניעה וצמצום גניבות רכבים ממשיכה לפעול. בסוף השבוע האחרון החלה העירייה בתהליך להוספת עוד עשרות מצלמות אבטחה במספר מוקדים בעיר (נוסף על מאות מצלמות שכבר פועלות ברחבי העיר). חיבור המצלמות הינו בהובלת אגף טכנולוגיות, מחשוב ומערכות מידע ובהנחיית אגף הבטחון. המצלמות מחוברות למוקד העירוני והן יכולות בזמן להעביר התרעות על בסיס ניתוח אנליטי וזיהוי תנועה והתרחשות.

כזכור, קיים ראש העיר ממש לפני מספר ימים, ישיבה נרחבת עם גורמי המקצוע בעירייה ובהם אגף הביטחון והחירום, באשר לגיבוש תכנית מיידית להגברת האכיפה והביטחון, במטרה למנוע ולצמצם משמעותית את תופעת גניבות הרכב הניכרת ברחבי הארץ, וגם בעיר.

עוד כוללת התוכנית, הגברת האכיפה העירונית אשר מתמקדת בפעילות כנגד תופעת גניבות הרכב בשיתוף עם משטרת מודיעין.

כמו כן, מערך סיירי הביטחון הוכוון להגברת נוכחות ובולטות לצורך הרתעה ומניעה במרחב הציבורי, בהתאם לדיווחים ונתוני השטח, כך למשל, מבוצעים מחסומים לבדיקת רכבים נכנסים ויוצאים מהעיר, תצפיות בחניונים ובמוקדים מרכזיים ברחבי העיר, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים ועוד פעילויות סמויות וגלויות להגברת ההרתעה והגדלת הנוכחות בשטח.

פעילות זו נועדה לסייע לשוטרי משטרת מודיעין, שבמהלך השבוע האחרון ביום שישי ובלילה של יום שני לכדו שלושה גנבי רכב בשעת מעשה. העירייה תוסיף לסייע ככל הניתן לשוטרי העיר תוך שימוש מוגבר ברחפנים ובאמצעים טכנולוגיים ממוקדים ברחבי העיר והעברת מידע שמסייע למשטרה.

צעד נוסף שכוללת התכנית הוא קמפיין לגיוס נרחב למערך סיירי הביטחון באגף הביטחון והחירום וכן, גיוס מערך מתנדבים למשמר עירוני, שיוכל לסייע לכוחות הפועלים בשטח ולתגבר אותם במשימות השונות.

פעילות נגד גניבות רכביםפעילות נגד גניבות רכבים