הצלחה לטיפול בעצי המייש

22/11/2022 כ"ח חשון תשפ"ג

בימים אלה מעדכן אגף גנים ונוף בעירייה על הצלחתו של הטיפול למיגור הכנימה הטפילה בעצי מייש גשר הזיו (המוכרים כמייש בונגה).

נכון לעכשיו, טופלו כבר מאות עצים נגועים בשכונות העיר מתוך כאלף עצים, באמצעות התכשיר הייעודי "אקטרה" בהנחייתו ובאישורו של משרד החקלאות.

כזכור, תכשיר זה אושר לאחר ניסיונות רבים של משרד החקלאות למצוא פתרון לבעיה הארצית ומיד לאחר שפורסם באמצע חודש אוקטובר, רכשה העירייה תכשירים שכאלו באופן מיידי והחלה במבצע נרחב לטיפול בעצים.

בעירייה מדגישים כי מדובר בתהליך מאתגר של עצים רבים מסוג זה השתולים בכל רחבי העיר, אך התוצאות המוצלחות מעודדות ביותר להמשך הטיפול בכלל העצים.

הכנימה גורמת להפרשת נוזל מסוים מן העץ, אשר אינו רעיל אולם הוא יוצר מעין שעווה לבנה דביקה, שעלולה להידבק לכלי הרכב החונים בסמוך לעצים ולמדרכות. על כן, מעבר לטיפול בתכשיר, מטפלת העירייה במפגעים שנוצרו בסביבת העצים באמצעות שטיפת העצים בלחץ מים (גרניק), שטיפת מדרכות בלחץ מים וקיטור.

עץ מייש גשר הזיו