אכיפה מוגברת כנגד נפצים

01/02/2023 י' שבט תשפ"ג

לאחרונה ניכרת פעילות של משחק עם נפצים בקרב בני נוער. תופעה מוכרת אשר גוברת לקראת חג פורים, ובאגף הביטחון והחירום יחד עם המשטרה וגורמי המקצוע בעירייה, נערכים לצמצומה תוך התמודדות עם האתגר שמדובר בקטינים.

כבר במוצ"ש 21.1.23 נתפס נער כבן 12 ששיחק בנפצים במרכז העיר, על ידי סייר ביטחון באגף הביטחון והחירום. הנער עוכב על ידי הסייר ומכיוון שמדובר בקטין, הגיעה למקום ניידת משטרה, והנער זומן, יחד עם אביו, לחקירה בתחנת המשטרה.

פעילות האכיפה תמשיך ביתר שאת בתקופה הקרובה לקראת פורים, באמצעות נוכחות מוגברת של סיירי ביטחון ופקחים ועירנות מוגברת גם של סיירת ההורים, במקומות בילוי של בני הנוער, בהם מרכז העיר, בדגש על לילות בסופי השבוע.

בנוסף לפעילות האכיפתית, תצא בימים הקרובים הסברה עירונית, בהובלת הרשות העירונית לביטחון קהילתי, ובשיתוף עם הנהגת ההורים העירונית באשר לסכנות הגלומות בשימוש בנפצים האסורים על פי חוק, ומשמשים כחומר נפץ לכל דבר.

ההסברה תתמקד בעיקר בכך שלא מדובר על משחק ילדים והדבר עלול לגרום לחבלות חמורות, קטיעות ידיים וכוויות לילדים ונוער. ההסברה מוכוונת הן לבני הנוער והן להורים, ותופץ באמצעי המדיה השונים של העירייה – דפי הפייסבוק והאינסטגרם וכן קבוצות הוואטסאפ השונות של הנהגות ההורים והנוער.

פרסום על האמת מאחורי הנפציםפרסום על האמת מאחורי הנפצים
פרסום על האמת מאחורי הנפצים: פרסום על האמת מאחורי הנפצים: