לזכור ולהזכיר

11/04/2021 כ"ט ניסן תשפ"א

יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"א צוין בטקס העירוני המרכזי ביום רביעי 7.4.21 בערב, באמפי עירוני ב'. בטקס השתתפו ראש העיר, חיים ביבס, סגניו, שלמה פסי, אלי סבח ומויש לוי, המשנים לראש העיר, אלעד שמעונוביץ ועמיעד טאוב, וחברי המועצה הילה בן אליעזר, עדי מן, עדי בן אברהם, אבי אלבז, שמעון גואטה, שחר מי-און ועמיחי זליג, רבני העיר ותלמידי התיכון לאמנויות עירוני א'.

השנה, עדיין בצל הקורונה, התאפשר קיום הטקס בהתאם לתו הירוק ובמקביל הועבר לתושבים בשידור חי בדף הפייסבוק העירוני.

מחוות מרגשות נערכו עבור ניצולי השואה בהובלת האגף לשירותים חברתיים ואגף חברה, נוער וצעירים. בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, הכינו תלמידי ביה"ס גוונים מארזים הכוללים ברכות וציורים של תלמידי בתיה"ס היסודיים בעיר, אשר הוענקו לאלף ניצולי השואה הגרים בעיר ע"י נוער מתנדב שהגיע לבתיהם ולדיור המוגן "עזריאלי פאלאס".

בנוסף, אירחו 60 בתים את המיזם "זיכרון בסלון" המשמיע את קולם של ניצולי השואה במפגשים ישירים עם תושבים, לצד עדויות שסופרו ע"י תושבים שהינם דור שני לניצולי שואה וחוקרי שואה מומחים. בני הנוער גם הם הצטרפו למיזם בשיח מרגש ומעניין שנערך עם ניצול שואה ברחבת הדשא מול היכל התרבות.

מיזם נוסף ויפה הנקרא "יחד בצפירה" התקיים ליד מועדון מפג"ש, ביוזמת מועדון קפה אירופה ומופת, לשם הגיעו ניצולי שואה החשים בדידות ברגע הקשה של הצפירה, ועמדו יחד עם נציגי אגף שירותים חברתיים, אגף חברה נוער וצעירים ועובדים סוציאליים וקציני צה"ל.

המיזם המרגש ''ביחד בצפירה''המיזם המרגש ''ביחד בצפירה''