ברכת ראש העיר, חיים ביבס, לחג

24/04/2022 כ"ג ניסן תשפ"ב

חג הפסח, מלבד היותו חג החירות המציין את יציאת עם ישראל ממצרים, מסמל גם תקופה חדשה של עונת האביב, פריחה והתחדשות.

בשנה האחרונה למדנו לחיות בצורה מפוקחת יותר ובשגרה עם נגיף הקורונה שמירה מצד אחד על בריאות התושבים ומאידך שומרים על שגרת חיים איכותית ובדגש על מערכת החינוך העירונית שעד כה מתנהלת בצורה אחראית בשיתוף פעולה עם הנהגת ההורים.
לצד הקורונה אנו מתמודדים עם מציאות ביטחונית לא פשוטה, אשר בעקבותיה הגברנו משמעותית את פעילות השיטור העירוני ואת מערך האבטחה העירוני בדגש על הכניסות לעיר, ובמוסדות החינוך ומבני הציבור. כאשר פעילות זו נעשית בתיאום מלא עם משטרת מודיעין אשר עושים לילות כימים כדי לשמור עלינו.

התקופה האחרונה היתה מאתגרת והציבה בפנינו משימות מורכבות לביצוע בתנאים משתנים ולא פשוטים. אבל הדבר רק דירבן אותנו לעבוד טוב יותר וחזק יותר. בשנה האחרונה, גדלנו והתפתחנו הפכנו לעיר עם 100 אלף תושבים ואין ספק שהעיר מובילה בתחומים רבים ומהווה מודל לערי ישראל.

סקר שביעות רצון, שביצענו לפני מספר חודשים העלה כי 90% מהתושבים בעלי שביעות רצון גבוהה מאיכות החיים בעיר וכ-80% מהתושבים מרוצים מאוד משירותי העירייה.

בשנה האחרונה, למרות אילוצי הקורונה, הספקנו לא מעט:
קודם כל ומעל לכל - המשכנו להשקיע בחינוך הילדים שלנו! אין לי ספק שמפה ייצאו המנהיגים של העתיד, 93.2 מבוגרי המערכת שלנו זכאים לבגרות דבר המעיד על חוזקה של המערכת שלא מוותרת על אף תלמיד ותלמידה ולא מוותרת לאף תלמיד או תלמידה.
וזה ממשיך אחר כך בשירות בצבא. רק לאחרונה דורגנו במקום הראשון כמובילים בגיוס לצה"ל ובשיעור הקצונה בבנים ובבנות! ואין ספק שממודיעין מכבים רעות יוצאים הלוחמות והלוחמים מהטובים ביותר של צה"ל.

שדרגנו את השירות לתושבים - הטמענו נהלי עבודה חדשים והקמנו מערך שירות מקוון.
הרחבנו משמעותית את דרכי העברת המידע לתושבים ולכל סוגי האוכלוסיות (לפי שכונות, גמלאים, צעירים..) .

המוקד העירוני, הפך להיות "מוקד רואה" משוכלל המחובר לאמצעים טכנולוגיים המאפשרים איתור תקלות וטיפול מהיר, יעיל וחכם.

אנחנו ממשיכים לשדרג את המוקד עם הוספת אמצעים טכנולוגיים כמו הכנסת מערכות רמזור חכמות ושדרוג המצלמות הקיימות למצלמות חכמות.

מרכז החדשנות העירוני הדיגיטלי, שהקמנו כאן, הוא מהמובילים והחדשניים ביותר בארץ. ומאפשר לייצר תכנון אסטרטגי, המייעל את עבודת העירייה וחוסך משאבים אותם ניתן להשקיע בתחומים אחרים. מערכת זו אף זוכה להתעניינות רבה ואין כמעט שבוע שלא מגיעים לכאן ראשי ערים או מנהלים של חברות מסחריות כדי ללמוד מאיתנו על הקמת המרכז.

השדרה הפכה למרכז עירוני תוסס הכולל מסחר, תעסוקה, מגורים ומוקדי תרבות ובילוי.
פתחנו את מועדון ה- GRAY, שמביא לעיר מידי שבוע את האמנים הטובים ביותר בישראל.
פתחנו את מוזיאון מורשת החשמונאים.

פתחנו חניון תת קרקעי במיקום אסטרטגי בסמוך למועדון הגריי.

פתחנו את מתחם העבודה השיתופי-ספייס מוד ובקרוב נפתח שם את הספייס-בר.

שדרגנו את פארק ענבה ונטענו אלפי עצים בפארק וברחבי העיר.

שדרגנו תשתיות בשכונות הוותיקות וחידשנו פארקים.

הצבנו עשרות תחנות אוטובוס חכמות.

כל זאת לצד המשך בניה ופיתוח: שכונת נופים כבר חיה ומתנהלת כמו שכונה לכל דבר, ובשבועות האחרונים כבר החל אכלוס התושבים הראשונים של שכונת מורשת.

הרכבת ממודיעין לירושלים יצאה לדרך ועכשיו אפשר להגיע לבירה שלנו בפחות מחצי שעה.

ומה מחכה לנו בעתיד? הנה חלק קטן מהפרויקטים אותם אנו מקדמים בימים אלה:

אנו מתכננים הקמת רובע לסטודנטים וצעירים וקמפוס חדשני להשכלה גבוהה. הרובע יכלול סוגים שונים של דירות קטנות להשכרה במחירים שפויים ומוגדרים מראש. במסגרת הפרויקט ייבנה גם קמפוס חדשני ללימודים גבוהים.

אנו מתכננים חניון תת קרקעי נוסף בשדרה ומעליו ייבנה מרכז עם מסעדות ובתי קפה.
זאת, לצד העבודות להקמת מתחם עסקים נוסף שיכיל בתי קולנוע ומרכז רפואי חדשני.
בקרוב מאוד נתחיל בעבודות לשדרוג פארק המים והספורט עם הקמת בריכת שחייה חיצונית נוספת, וקיר טיפוס אולימפי, שיהפוך את המקום לאטרקציה ארצית.

בקרוב יחלו עבודות גם לבניית הבריכה הטיפולית שתוקם במתחם של הבריכה העירונית.
העבודות לקמת מבנה קונסרבטוריון עירוני בשכונת מורשת כבר החלו ואנו נמצאים לקראת פתיחתו של הפארק הארכיאולוגי בגבעת א-שון.

בימים אלה אנחנו נמצאים לקראת אישורה של תכנית המתאר לשלב השני של העיר. בדומה לנעשה בשכונת מורשת גם כאן אנו נפעל לשריין 25% מהדירות לבני העיר, אנחנו רוצים אתכם ואת הילדים שלכם כאן איתנו.

בקרוב נצא לתכנון להקמת 330 יחידות דיור חדשות בשכונת הכרמים אשר יהיו מיועדות לזוגות צעירים כאשר בכוונתנו לדרוש כי 50% מהן יהיו מיועדות לבני מקום - תושבי העיר.
כעיר מובילה בתחום החדשנות הדיגיטלית אנו נמשיך לפתח עוד ועוד אמצעים טכנולוגיים.
זאת לצד קידום פרויקט של פריסת סיבים אופטיים במוסדות החינוך.

אני יכול להבטיח לכם שמחכה לנו קיץ תוסס ומלא באירועים ומופעים מפתיעים. יש למה לצפות

שלכם
חיים ביבס