אכיפה כנגד גרפיטי

09/06/2022 י' סיון תשפ"ב

במהלך משמרת הלילה ביום שבת 4.6.22, נתפסו בשעת מעשה שני בני נוער בזמן שריססו במיכלי צבע גרפיטי, במנהרת הולכי הרגל המקשרת בין מרכז העיר לקניון עזריאלי.

הנערים נתפסו על חם במצלמות "המוקד הרואה" אותו מפעיל המוקד העירוני. המוקדנית הבחינה בפעילות בזמן אמת והקפיצה למקום את יחידת השיטור העירוני אשר תפסו את שני בני הנוער בזמן שריססו על קיר. שני בני הנוער ייחקרו במהלך השבוע במשטרת מודיעין.

לקראת ימי הקיץ, נערכת העירייה גם למניעת אירועים מסוג זה. הדבר נעשה על ידי הגברת הנוכחות והאכיפה בשטח של השיטור העירוני וסיירי הביטחון של אגף הביטחון והחירום ובשילוב של "המוקד הרואה", אשר נחנך לפני מספר חודשים בעירייה, משדרג באופן משמעותי את פעילות הביטחון והסדר באמצעים טכנולוגיים שונים ובהם מצלמות המרושתות ברחבי העיר.

בעירייה ציינו כי מקרה זה ממחיש לקראת הקיץ את האיסור לבצע גרפיטי בשטחים ציבוריים והבהירו כי האכיפה במהלך החופש תמשיך להיות מוגברת.

גרפיטי במנהרת הולכי הרגל