מצטיינים בהתנדבות

23/06/2022 כ"ד סיון תשפ"ב

מצטיינים בהתנדבות

כמידי שנה, נערך אחד הטקסים המרגשים של חלוקת תעודות הוקרה על הצטיינות בהתנדבות לבני ובנות נוער מהעיר שתרמו לאורך השנה בצורה בולטת ומלאת השראה. הטקס התקיים ביום שני 13.6.22, במעמד ראש העיר חיים ביבס ובהובלת מחלקת הנוער באגף חברה, נוער וצעירים בעירייה.

החל מהשנה נקרא הטקס לזכרה של יפה צדקיהו, ששימשה מנהלת מינהל חברה ונוער במשרד החינוך והייתה אשת חינוך יוצאת דופן אשר תרמה רבות למערכת החינוכית העירונית, כאשר ליוותה, כמפקחת רשותית שנים רבות את העיר בתחומי החינוך הפורמלי והא-פורמלי, ובתפקידה האחרון כמנהלת מחוז ירושלים במינהל חברה ונוער במשרד החינוך.

באירוע נכחו ראש העיר, חיים ביבס, ממלא מקומו, שלמה פסי, חבר המועצה, מחזיק תיק הצעירים רן שגב, חבר המועצה שמעון גואטה, נציגי משרד החינוך, מנהלי מחלקות בעירייה, מנהלי תיכונים ומורים, יו"רים של ארגוני מתנדבים הפועלים בעיר, משפחות המצטיינים ובני נוער, שהגיעו לתמוך בחבריהם המצטיינים.

13 בני ובנות נוער נבחרו מתוך עשרות מועמדים ע"י ועדה עירונית, כולם מסיימי כיתה יב', אשר הוכיחו יכולת מנהיגות, יוזמה ומעורבות יוצאת דופן למען האחר. כמו תמיד, בין 13 המתנדבים נבחר מתנדב מצטיין אשר קיבל את מגן ראש העיר – שניר טייאר תלמיד תיכון מו"ר, אשר התנדב במסגרת קבוצת הליצנים העירוניים כרכז וכן, במסגרת חיבורים לעלייה שם חנך ילדים ממשפחה שעלתה מצרפת בעת מגפת הקורונה.

12 המתנדבים המצטיינים העירוניים שקיבלו את אות ההוקרה על התנדבותם המרשימה הם תמנה ציפורי תלמידת תיכון יחד שהתנדבה במסגרות מד"א ותנועת הצופים שבט דרור, ליהי מאור שביט תלמידת אמי"ת בנות שהתנדבה בפרויקט חיבורים וארגון כנפיים של קרמבו, נדב אזולאי תלמיד ברנקו וייס אשר התנדב במספרה קהילתית וכן בפרויקטים בית ספריים רבים.

שיר כספי תלמידת תיכון מו"ר אשר התנדבה בכנפיים של קרמבו ובפרויקטים בית ספריים רבים, ענבר קנט תלמידת עירוני ב' ע"ש יצחק רבין אשר התנדבה בפרויקט להפגת בדידות לקשישים ובערבי ניסויים מדעיים בבי"ס גוונים, נועם אהרון תלמיד תיכון יחד שהתנדב בפונץ' בית ספר גוונים, תנועת הצופים שבט דרור ומד"א, רוני בן דניאל תלמידת תיכון יחד ששימשה כחונכת בפרויקט עזרה מנדב לעולים חדשים וכחונכת עולים.

שביט רוזה כהן תלמידת עירוני א' שהשתתפה בפרויקט הנצחה של בית יד לבנים לתיעוד סיפורי נופלים וכן בתיעוד סיפוריהם של שורדי שואה וכמש"צית, גיל נתנאל ליברטי תלמיד מו"ר שהתנדב בקבוצת הליצנים העירוניים ויזם פרויקטים עירוניים, אלה פיקל תלמידת עירוני ה' ע"ש יצחק נבון שהתנדבה באקים מודיעין, יואב עמאר תלמיד אורט עירוני ד' שהתנדב בעמותת פעול"ה למען העיוורים וכרכז פרויקט FIRST ברובוטיקה, גאיה כהן תלמידת אורט עירוני ד' שהתנדבה בפרויקטים עירוניים רבים במסגרת נוער הקפה.

בנוסף למתנדבים המצטיינים העירוניים, הוכרזו גם שמותיהם של בני ובנות הנוער שקיבלו אות הוקרה על התנדבותם כמצטייני מחוז ירושלים של משרד החינוך. יאיר דבח תלמיד עירוני א' שהתנדב כמש"צ, בזיכרון לסלון, בתיאטרון נוער לנוער ובתכנית שחקים, איתי קליינר מתיכון עירוני ב' שהתנדב בתיאטרון נוער לנוער, קפה אירופה ובשישי מתוק.

תהל כהן מאמי"ת בנות שהתנדבה במד"א, בצופים שבט דרור וכראש צוות ברובוטיקה, איתי זליקוביץ' מתיכון אורט עירוני ד' שהתנדב בעמותת פעול"ה וכצוות טכני בבית הספר, עידו אוקנין מתיכון עירוני ה' שהתנדב במד"א ובמועצת התלמידים הבית ספרית וירדן סלע תלמידת עירוני ג' ע"ש מוטה גור ששימשה כיו"ר מועצת התלמידים והנוער העירונית.

רן שגב, מחזיק תיק הנוער: "יש לנו בעיר בני נוער מצויינים בכל התחומים, ובחוד החנית נמצאים המצטיינים שבהם. קבוצה של בני נוער, ערכיים וחדורי מטרה, שמתנדבים ותורמים לקהילה ולעיר שלנו במגוון מסגרות ונושאים חשובים, מילדים ועד קשישים. אירוע ההוקרה הוא המעט שאנחנו יכולים לעשות כדי להוקיר ולהודות על התרומה המשמעותית שלהם בעיר. הנוער שלנו הוא גאווה גדולה, השראה ודוגמה למופת".

בני ובנות הנוער המצטיינים. צילום: חורחה נובומינסקיבני ובנות הנוער המצטיינים. צילום: חורחה נובומינסקי