25 שנה למקהלת "אור דוד"

04/01/2023 י"א טבת תשפ"ג

אירוע מרגש לציון 25 שנה להיווסדה של מקהלת "אור דוד" ופרידה ממנצח המקהלה ד"ר' פליקס סולומוניק, נערך ביום רביעי 28.12. המקהלה נוסדה בשנת 1997, ביוזמת מנהלת מחלקת הקליטה בעירייה רוזיטה ברלין, שבאותה תקופה עשתה זאת בהתנדבות יחד עם עוד מספר מתנדבים אשר יסדו את מועדון דוברי רוסית שכלל בתוכו את המקהלה, בניצוחו של דר' פליקס סולומוניק מאז ועד היום.

דר' סולומוניק הוא חלק בלתי נפרד מהצלחת המקהלה, בהיותו המנצח, המלחין והמעבד המוזיקלי. לאורך השנים הופיעה המקהלה רבות במודיעין מכבים רעות ובערים אחרות ברחבי הארץ וקצרה מחמאות רבות.

רוב משתתפי המקהלה נמצאים ביחד מיום הקמתה, והתחילו להשתתף עוד כשהיו עולים חדשים, שרק הגיעו לעיר. חלק נכבד מחברי המקהלה הגיעו לגיל גבורות ואף יותר וכך ד"ר סולומוניק שפרש לגמלאות בגיל גבורות והוענק לו מגן הוקרה מטעם העירייה.

האירוע התקיים במועדון מפג"ש היכן שהתקיימו החזרות בכל שבוע וחברי המקהלה רואים בו כבית, והקפידו לא לפספס אף חזרה. למשתתפי המקהלה הוענקו תעודות הוקרה, על תרומתם רבת השנים לחיי התרבות של העיר מודיעין מכבים רעות.

מקהלת אור דוד. צילום: חורחה נובומינסקי מקהלת אור דוד. צילום: חורחה נובומינסקי