טיול ט"ו בשבט לעולים

12/02/2020 י"ז שבט תש"פ

כ-30 עולים תושבי העיר דוברי רוסית, אנגלית, ספרדית וצרפתית יצאו ביום רביעי 5.2.20 לנטיעות לרגל ט"ו בשבט עם מחלקת הקליטה בעירייה, בשיתוף עם המועצה הציונית לישראל.
הנטיעות התקיימו ביער בירייה שליד צפת כאשר, רגע לפני שהתכבדו ב נטיעת השתילים, יצאו העולים בריקודים יחד עם שאר הקבוצות שהגיעו לאירוע והשתתפו בטקס חגיגי. כל עולה קיבל שתיל והכניס אותו לגומה, שהוכנה מבעוד מועד, במעמד מאוד מרגש עבור העולים, שנטעו עץ בארץ ישראל, בפעם הראשונה בחייהם.

לאחר הנטיעות ביקרו בסיור מודרך במצודת כ"ח, בה למדו על הפעילות הצבאית שהתקיימה בזמן מלחמת השחרור ועל החיילים הצעירים שקיפחו את חייהם.
היום הסתיים בסיור פסטורלי בין בתיה הראשונים של המושבה ראש פינה, בו סופר על היציאה מבין חומות צפת לגיא אוני ועל המחלות והקשיים איתם המתיישבים התמודדו.

מפגש מקרי ומרגש התקיים במצפה נמרוד שבראש פינה שבו פגשו העולים את חזי שגב, אביו של החייל נמרוד שגב ז"ל שנהרג במלחמת לבנון השנייה ושמעו את סיפור חייו וגבורתו של נמרוד.

טו בשבט עולים חדשים