יש לך שיחה

25/10/2020 ז' חשון תשפ"א

מזה מספר שבועות שתלמידי כיתות י"ב בבתי ספר שונים ברחבי העיר (עירוני א', עירוני ה', תיכון מכבים רעות ואולפנת אורות מודיעין) לוקחים חלק במיזם מרגש ומיוחד של יצירת קשר בין דורי ביוזמת ובהובלת אגף קהילה ובסיוע תחום ההתנדבות במחלקת הנוער – אגף חברה נוער וצעירים.

במסגרת הפרויקט מתקשרים בני הנוער מחדרי המזכירות בבתי הספר לאזרחים ותיקים במטרה ליצור קשר חברתי להפגת הבדידות. בכל משמרת מגיעים לבית הספר מספר תלמידים, בקפסולות קבועות, תוך שמירה על הנחיות התו הסגול.

התלמידים מתקשרים לקשישים, תושבי העיר במטרה לנהל עימם שיחות טלפון, לשאול לשלומם, לבדוק האם יש להם עזרה, איך עוברת עליהם התקופה והאם ניתן לעזור להם.
בני הנוער, שבחרו לקחת חלק בפרויקט, עברו הדרכה כיצד לדבר עם הקשישים. כל שיחה מתועדת בפרוטוקול שיחות כדי לוודא שהמידע יועבר ויטופל על ידי הגורמים הרלוונטיים ומקרים דחופים כגון הבאת תרופות, עזרה רפואית וקניות בסופר מועברים בזמן אמת לטיפול מידי.

המיזם נבע מההבנה שאזרחים ותיקים רבים זקוקים לעזרה רגשית, לאוזן קשבת להפגת הבדידות ואף לסיוע אמיתי בדברים מסוימים ובני הנוער יכולים ורוצים לקחת חלק ביצירת הקשרים הללו.

שירה יושפה, תלמידה בתיכון מור שמתנדבת במיזם: "יש שיחות לא פשוטות, לא כולם בנויים לזה, שמעתי המון סיפורים על בדידות וזה בהתחלה היה לי מאוד קשה. לקחתי את הטלפון של חלק מהקשישים ודיברתי איתם בחג לשאול איך הם מרגישים ואיך עובר עליהם החג, אם יש להם אוכל או אם הם זקוקים לעזרה. חלקם רוצים להמשיך לדבר, שומעים בקול שהם צריכים מישהו והם לא מפסיקים להגיד לי תודה. זו תחושות סיפוק בשבילי. "

"בשבילי זו "רק" שיחה של 5 דקות אבל יש כאלה שעבורם זו עולם והם שופכים את הלב וזו לא קלישאה. אני מתחילה לדבר איתם וחוזרת עם חיוך. זה הפתיע אותי לא ציפיתי שהם יפתחו איתי שיחה חברית בטלפון. מישהי אפילו אמרה לי שאחרי הסגר היא תשמח להיפגש איתי בפארק."

מנהלת אגף קהילה, זיוה אסא: "אחד האתגרים הגדולים העומדים בפנינו בעת הזו, הוא הדאגה לאלפי אזרחיה הוותיקים של העיר, שרובם בוחרים להישאר בביתם. אחת המשימות של האגף החל מהגל הראשון הוא יצירת קשר טלפוני עם האזרחים הוותיקים במטרה לברר כיצד ניתן לסייע להם (משלוחים, תרופות, או כל סיוע אחר). בגל הנוכחי נרתמו לפרויקט גם תלמידי התיכון בעיר. אין ספק שנכונותם לסייע היא ההוכחה לנוער הנפלא שלנו, נוער אכפתי ומעורב, והינו חלק בלתי נפרד מהרקמה החברתית בעיר. אשרי הקהילה שאלה פני ילדיה ותלמידיה".

רכזת המעורבות החברתית בתיכון מכבים רעות, טל לוין: "פנינו ל-45 תלמידים, הם שומעים ומדברים על זה ביניהם וכך הביקוש רק גדל ועוד תלמידים רוצים לקחת חלק. זה מרגש לשמוע ולראות כמה הם רוצים לקחת חלק במיזם הזה."

רכזת תחום התנדבות הנוער במחלקת הנוער, איילת בועזסון: "שמחנו לראות את הרצון הרב של בני הנוער לקחת חלק בפרויקט בתקופה מאתגרת כל כך וכן את ההירתמות של בתי הספר לכך. אנחנו מברכים על הקשרים שנוצרים והשיחות המרגשות שמהווים תחילתה של ידידות מופלאה ובין דורית שממחישים שוב, לצד קפיצת הגדילה של העיר עד כמה מודיעין מכבים רעות היא עיר קהילתית המושתתת על ערבות הדדית ומעורבות חברתית."

בני נוער משוחחים עם קשישי העירבני נוער משוחחים עם קשישי העיר


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד