בונים קהילה חזקה

15/06/2022 ט"ז סיון תשפ"ב

ביום שלישי 7.6.22 הסתיים מחזור ראשון של הכשרת פעילים ומעורבים בקהילה, מטעם אגף קהילה בעירייה. בהכשרה השתתפו 23 תושבים ותושבות נציגי שכונות העיר, עמותות וארגונים ומנהלות באגף קהילה.

ההכשרה התמקדה במספר מטרות – חשיפה של הפעילים לחזון ועבודת אגף קהילה ועבודתם של אגפים נוספים רלוונטיים בעירייה ומתן כלים ושיטות לבניית קהילה ולהקמת פרויקטים קהילתיים במרחב העירוני, בקהילות העיר השונות.

במהלך ההכשרה קיבלו התושבים חוברת ככלי משלים להרצאות שהועברו בהכשרה והם נדרשו להציע פרויקטים קהילתיים, מתוכם נבחרו שלושה פרויקטים מעניינים.

הראשון, "עושים שכונה-נעים להכיר" שמטרתו לקרב ולהכיר בין שכנים בבניין ובשכונה, להגברת המעורבות והשייכות ולסיוע בחיזוק החוסן הקהילתי.

הפרויקט השני, "מתבגרות משתפות" בניית סדנת מפגשים של בנות בגילי 12-10 לשינוי התפיסה העצמית ומתן סיוע בקונפליקטים של בנות בגיל העשרה.

הפרויקט האחרון שנבחר הוא "נסיעה טובה", מתן מענה לאזרחים ותיקים המתקשים בהגעה למקומות בהם הם נזקקים לשירות כמו קופת חולים, דואר, ביטוח לאומי ועוד, כאשר המטרה היא ליצור מנגנון תחבורתי ייעודי למטרות אלה.

את הפרויקטים יוציאו לפועל הפעילים, שעברו את ההכשרה, בסיוע של מתנדבים בקהילה ובהובלת אגף קהילה.

חבר המועצה, עמיחי זליג, מחזיק תיק קהילות: "הקורס הוא נדבך חשוב בקידום ופיתוח תחום הקהילה בעיר. משתתפי הקורס שבאו בהתנדבות לקבל כלים איך להיות מעורבים חברתית ולהוביל תהליכים קהילתיים בעיר, הם ההוכחה שיש לנו תושבים שמבינים את חשיבות הקהילה ושותפים מלאים שלנו בתהליך. אמנם רק סיימנו מחזור ראשון אך אנו כבר נערכים למחזור שני."

זיוה אסא, מנהלת אגף קהילה: "מודה לכל הפעילים והפעילות על שלקחו חלק בהכשרה בפרט ועל עשייתם לטובת הקהילה בכלל. לא מובן מאליו שאנשים יצאו ללמוד איך לעשות טוב לקהילות העיר. המשתתפים בהכשרה התעניינו והיו חלק מהשיח ובזכותם נוכל להגשים בעיר חלום ולהיות קהילה חזקה, תומכת ומאפשרת."

סיום הכשרת מעורבים ופעיליםסיום הכשרת מעורבים ופעילים