מסבירים צעירים

09/02/2021 כ"ז שבט תשפ"א

קבוצת "מסבירים צעירים" מבית הספר אורט עירוני ד', המורכבת מתלמידים ותלמידות משכבות ט'-י', החלה פעילות עם בני נוער מקוסובו, במטרה לחשוף אותם למדינת ישראל על שלל גווניה ולהעצים את הקשר בין בני הנוער.

הפעילות התקיימה ביום שני האחרון 1.2.21 במקביל לטקס החתימה הרשמי של מדינת ישראל עם קוסובו, לאחר הסכם על כינון יחסים דיפלומטיים עם המדינה באזור הבלקן, אשר הינה בעלת רוב מוסלמי, ויש בה חשיבות רבה להסברה הישראלית.
בתוכנית "מסבירים צעירים" בהובלתה של המורה יאנה שוורץ, משתתפים 13 תלמידים ותלמידות משכבות ט'-י', ומטרתה לעשות הסברה ישראלית בקשתות חברתיות שונות, וכן בקשרים מול קהילות בחו"ל.

בשנה שעברה, הייתה הקבוצה בקשר עם הקהילה הרפורמית בקוסטה ריקה. קבוצה זו שיתפה את תלמידי עירוני ד' באירועים אנטישמיים שנעשו נגד בית הספר היהודי בו הם לומדים.

בנוסף, התלמידים הקימו דפי אינסטגרם וטיקטוק, שרוב עוקביהם מחו"ל, במטרה להראות את ישראל דרך עיניהם של התלמידים ולבצע הסברה חיובית רחבה.

תוכנית מסבירים צעיריםתוכנית מסבירים צעירים