שיפוצי קיץ ובנייה

08/07/2021 כ"ח תמוז תשפ"א

החופש הגדול כבר נותן אותותיו במוסדות החינוך, וזהו גם זמן ההיערכות של אגף מבני ציבור בעירייה לקראת עבודות השיפוץ והתחזוקה בבתי הספר ובגני הילדים. כזכור, חלק מן העבודות הוקדמו והחלו כבר בחודש אפריל, והן כוללות החלפתם של עשרות מזגנים ישנים על מנת לאפשר לתלמידים ליהנות מאווירה נעימה במרחבי בתי הספר בקיץ.

שיפוצי הקיץ החלו בחודש יולי בבתי הספר בעיר, כאשר החלק העיקרי של השיפוצים ייערך בחודש אוגוסט, מאחר ובבתי הספר היסודיים ובגני הילדים מתקיימות קייטנות הקיץ.

כ-40 בתי ספר וכ-180 גני ילדים, יעברו עבודות צביעה לריענון וחידוש המבנים. בחצרות גנים, ישודרגו ויוחלפו מתקני משחק ישנים, יוחלפו גופי תאורה ויבוצעו עוד עבודות תחזוקה הנדרשות במוסדות השונים. באולפנת "אורות מודיעין" יבוצע שיפוץ עומק במסגרתו יחודשו כל התשתיות ויותקנו תקרות אקוסטיות חדשות.

עוד בקיץ במסגרת תוכנית M21 בהובלת העירייה בשיתוף עם משרד החינוך, יוקמו מרחבי למידה חדשניים במהלך הקיץ בבתי הספר "מעוז המכבים", "אסיף" ו"קשת". זאת בנוסף למרחבי למידה חדשניים שנמצאים בישורת האחרונה של הקמתם בבתי הספר "דורות" ו"היובל".

מדובר בתוכנית שהחלה לפני כשלוש שנים במסגרתה הוקמו עשרות מרחבי למידה חדשניים בבתי הספר, שמטרתם הקניית מיומנויות למידה מודרניות של עבודת צוות, חקר עצמאי, יצירתיות ועוד. המרחבים מאפשרים למידה חווייתית ושונה עבור התלמידים ומעוצבים בהקפדה כך שמהווים מוקד משיכה ויוצרים עניין ללמידה אחרת.

בית הספר הממ"ד "נוף הרים" בשכונת נופים החדשה נמצא בשלב גמר עבודות פיתוח, הכוללות התקנתן של מרצפות משתלבות, גינון, מסלול ריצה, גידור ורכישת ריהוט חדש. לאחר שלב זה תונפק תעודת האכלוס, כאשר בשנת הלימודים הקרובה תשפ"ב, יפתח בית הספר אשר התארח בשנה האחרונה בביה"ס "חופים", את שעריו.

בבית הספר יהיו 24 כיתות לימוד, חדרי מעבדות, אולם ספורט וספרייה. במתחם בית הספר ארבעה גני ילדים, גם הם נמצאים בשלב גמר עבודות הפיתוח הכוללות עתה התקנתם של מתקני משחק בחצרות הגנים והצללות, לצד שני גני ילדים שבנייתם כבר הסתיימה. הגנים גם כן צפויים להיפתח בשנת הלימודים הקרובה.

בתי הספר מו"ר ואבני החושן יורחבו. הבנייה בבית הספר אבני החושן כבר החלה ותימשך בקיץ, לתוספת של שני מרחבי למידה חדשניים (שווי ערך לארבע כיתות לימוד). בית הספר מו"ר צפוי להתחיל בבנייה בקרוב, שמטרתה הוספת אודיטוריום שיכיל כ-300 מקומות ישיבה, חדרי מעבדות משוכללים ומרחבי למידה ייחודיים.

מתחם בית ספר נוף הריםמתחם בית ספר נוף הרים