היערכות לשנת הלימודים תשפ"ג

28/07/2022 כ"ט תמוז תשפ"ב

בישיבת המועצה שהתקיימה ביום רביעי 13.7.22, הציגה ראש מינהל החינוך בעירייה בתיה שוכן-אורבוך את הנתונים, האתגרים וההיערכות לקראת שנת הלימודים הקרובה תשפ"ג.

על פי הנתונים, שיעור הזכאות לבגרות לשנת תש"ף נשאר גבוה ומרשים ועומד על 93.2%. בשנת הלימודים הקרובה ילמדו 27,455 תלמידים (לעומת 27,079 תלמידים בשנת תשפ"ב). בפילוח הנתונים ניתן לראות כי נשמרת יציבות במספר התלמידים בגני הילדים, ישנו קיטון בגילי היסודי וגידול בעל יסודי. גידול משמעותי גם ניכר בחינוך המיוחד שעומד על 19.5% גידול.

נתונים אלו מעודכנים לחודש יוני טרם סיום ועדות איפיון וזכאות. בהקשר זה, יש לציין כי בשנת הלימודים הקרובה מצטרף בית ספר חדש נוסף לחינוך מיוחד "צלילים", שיתארח במבנה זמני בשנת הלימודים הקרובה עד לסיום עבודות הקמתו בשכונת מורשת.

בחינוך הממלכתי, יצטרף גם כן בית ספר יסודי חדש "ארץ מולדת" בשכונת מורשת וסה"כ ישנם 23 בתי ספר יסודיים בעיר בחינוך הממלכתי ו-שמונה בתי ספר על יסודיים. בחינוך הממלכתי דתי ישנם שבעה בתי ספר יסודיים וארבעה בתי ספר על יסודיים. על פי נתוני התפלגות תלמידים ילמדו בחינוך הממלכתי הרגיל 18,696 תלמידים ו-1,459 תלמידים בחינוך המיוחד. בחינוך הממלכתי-דתי ילמדו 6,851 תלמידים ו-449 תלמידים בחינוך המיוחד.

מבחינת בינוי מוסדות חינוך, כאמור ייפתח בשנת הלימודים הקרובה בית ספר יסודי ממלכתי "ארץ מולדת" בשכונת מורשת לתלמידי כיתות א' וכן, מתחמי גני ילדים שיכילו שבעה גני ילדים.

מוסדות חינוך בתהליכי סיום הינם בית הספר מו"ר שנערכו בו עבודות הרחבה ואבני החושן אליו מתווספות שש כיתות. בתי הספר העל יסודי ממלכתי "נופים" ובית הספר הממ"ד "ארץ הצבי" במורשת התחילו בעבודות הבינוי, ובשלבי תכנון נמצאים בית הספר דרכי יהודה אשר יורחב לשש כיתות נוספות ובית הספר לחינוך מיוחד במורשת "צלילים".

מוסדות חינוך נוספים בשכונת מורשת אשר ממתינים לאישורים ותקצוב הם בית הספר היסודי ממלכתי "ארץ הצבר", בית הספר העל יסודי ממלכתי חדשני ועל יסודי ממ"ד.

פתיחתם של מוסדות חינוך ותהליכי הקמתם בשכונת מורשת היא ללא ספק אחד האתגרים הניצבים בפני מינהל החינוך, אשר שואף לתת מענה מיטבי לתלמידי השכונה, בהתאם לקצב האכלוס שלה, המאפיינים, העדפות הבחירה בעת הרישום, קצב התקדמות הבנייה ועוד.

נכון לשנת הלימודים הקרובה, ייפתח כאמור בית הספר הממלכתי "ארץ מולדת" עם שתי כיתות א', כאשר שאר הכיתות ב'-ו' ילמדו בבית הספר "אבני חן" הסמוך למורשת. כיתות א'-ו' ביסודי ממ"ד ילמדו בבתי ספר דרכי יהודה ואבני החושן הנמצאים בשכונות סמוכות למורשת. גילי על יסודי ממלכתי ילמדו בבית הספר עירוני ה' וגילי על יסודי ממ"ד ילמדו באחד מבתי הספר העל יסודיים ממ"ד בעיר.

אתגר נוסף לשנת הלימודים הקרובה, הוא המהלך אותו מוביל משרד החינוך במקצועות המח"ר – מורשת, חברה ורוח, שמטרתו שינוי אופן הלמידה וההיבחנות במקצועות הבגרות – היסטוריה, ספרות, תנ"ך ואזרחות. על פי המודל החדש, תהיה גמישות בבחירת תהליכי ההוראה והערכה שתכלול משימות עצמיות או שיתופיות, הצגה בע"פ, הגשת עבודה ועקרונות נוספים.

עוד מהלך חשוב ומאתגר שיחול גם הוא כבר בשנת הלימודים הקרובה ייתן גמישות פדגוגית ניהולית (גפ"ן) למנהלי בתי הספר. מדובר בפלטפורמה ניהולית המשלבת תכנון פדגוגי וניהול תקציבי בגמישות ובאופן עצמאי יותר.

תחום החדשנות בחינוך ימשיך גם הוא להיות אחד התחומים הבולטים אותם ימשיך להוביל מינהל החינוך, מתוך תפיסה רשותית שמקדמת חדשנות פדגוגית בהיבטים רבים ובהם, ניצול מרחבי למידה ונכסים עירוניים למטרות למידה חווייתית ומודרנית, יצירתיות, שינוי בתפיסת תפקיד המורה, פיתוח מיומנויות התואמות את המאה ה-21 ועוד.

עשרות מרחבי למידה חדשניים הוקמו כבר בבתי הספר וממשיכים להיבנות גם בקיץ ובשנת הלימודים הקרובה, כאשר מהפך יתחולל גם ב-14 גני ילדים, אשר קיבלו תקציבים למימוש מרחבים מתקדמים - חינוכיים בהתאם לחזון הגננות.
לחצו כאן לצפייה במצגת מינהל החינוך לקראת שנת הלימודים תשפ"ג

היערכות לשנת הלימודים תשפ"ג