מיחזור נייר בעיר

29/10/2009 י"א חשון תש"ע

תושבי מודיעין מכבים-רעות ממחזרים מידי שנה למעלה מאלף טון נייר, נתון אשר שם את העיר באחד המקומות הראשונים בארץ בתחום זה. באגף התברואה לא מתכוונים להסתפק בנתון זה אלא אף להגדיל את כמות מוצרי הנייר הממוחזרים בעיר.

בימים אלה, מחליף אגף התברואה את הקבלן שמבצע את איסוף הנייר מהמיכלים הכחולים המוצבים בחדרי האשפה ובמרכזים המסחריים.

עד כה פעלה בעיר חברה ק.מ.מ שפינתה את מוצרי הנייר מ-1,200 מיכלי המיחזור הכחולים שהוצבו ברחבי מודיעין מכבים רעות. בימים אלו הסתיים החוזה של העירייה עם החברה ובמקומה תתחיל לפעול בתחום זה חברת זיבאי האחראית לאיסוף האשפה בעיר.

חשוב להדגיש כי תוספת איסוף הנייר לעבודת הקבלן איננה כרוכה בתשלום נוסף מצד העירייה.

מיכלי המיחזור החדשיםמיכלי המיחזור החדשים

במסגרת השינוי מוחלפים גם מיכלי מיחזור הנייר הכחולים, במיכלים הזהים להם בגודלם. חילוף זה נעשה בימים הקרובים וייתכנו שיבושים קלים בחלוקת המיכלים החדשים שתסתיים כבר בימים הקרובים.

בעירייה מציניים השבוע כי אין כוונה להסתפק "רק" ב-1200 מיכלי המיחזור הכחולים, אלא אף להוסיף כ-300 מיכלים חדשים שיוצבו בנקודות נוספות בעיר וזאת על מנת להמשיך את תנופת המיחזור ולהגדיל משמעותית את כמות הנייר הממוחזר.