לזכר הצעירים שנספו השואה

08/05/2024 ל' ניסן תשפ"ד

לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה ערכה מחלקת הצעירים באגף חברה, נוער וצעירים זו השנה השנייה ברציפות את פרויקט נר נשמה לזכר הצעירים, שנספו בשואה. במסגרת הפרויקט, חולקו כ-100 נרות נשמה עליהן הודפסו שמותיהם של צעירים וצעירות בגילי 20 – 40 אשר נרצחו בשואה. הנרות חולקו בערב יום השואה 5.5, לצעירים וצעירות ברחבי העיר ובמתחם הספייס מוד.

מטרת המיזם היא לקרב את זכר השואה לצעירים תוך הדגשה כי חלק נכבד מהנרצחים היו בני גילם, צעירים וצעירות מכל רחבי אירופה אשר היו בתחילת דרכם. על כל נר נשמה מופיע שם הנספה, הגיל בו נרצח, מקום הולדתו ומקום הירצחו.

לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות איבה מתוכנן גם השנה במחלקת הצעירים בשיתוף "יד לבנים", פרויקט באינסטגרם של "מתכון עם זיכרון" בו בלוגרי אוכל שונים יכינו מתכונים לזכרם של חללי העיר.

נרות נשמה לזכר הצעירים שנספו השואהנרות נשמה לזכר הצעירים שנספו השואה