נתוני מרשם אוכלוסין בעיר

09/05/2024 א' אייר תשפ"ד

כבכל שנה, מפרסמת העירייה לקראת ערב יום העצמאות, את נתוני מרשם האוכלוסין, אשר מעודכנים לחודש אפריל 2023.

על פי הנתונים, בעיר מתגוררים 106,072 תושבות ותושבים. מתוכם, 52,540 גברים וקצת יותר נשים – 53,532.

מבחינת פילוח גילים, מודיעין מכבים רעות עודנה נחשבת אחת הערים הכי צעירות בארץ כאשר הגיל הממוצע בעיר הוא 34.1. בנוסף, העיר שלנו היא העיר עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר בארץ אשר עומדת על גיל ממוצע 87.1.

27,245 תושבים הם בגיל לידה עד 21. 22,472 מהתושבים הם בגיל 20 עד 40. 28,523 מתושבי העיר הם בגיל 41 עד 60. קבוצת הגיל של האזרחים הוותיקים בעיר ממשיכה לגדול ומונה כיום, 14,856 תושבים בגיל 60 ומעלה. בהקשר זה עוד מעניין לגלות מבחינת פילוח הגילאים בעיר כי ישנם 20 תושבים בני 100 ויותר. התושב המבוגר ביותר הוא גבר בן 107. וכמה חגגו או יחגגו בשנת 2024 יום הולדת 76 כמו מדינת ישראל? על פי הנתונים, 558 תושבים ותושבות, מזל טוב!

בהסתכלות על הנתונים לפי ערי המוצא מהם הגיעו התושבים, עולה באופן מובהק כי מרבית התושבים היגרו מירושלים לעיר, נתון שמככב מדי שנה. בשנת 2024 הגיעו מירושלים 203 תושבים. אחריהם ניצבת העיר תל אביב-יפו ממנה היגרו ב-2024 - 92 תושבים. מאילת הגיעו השנה 9 תושבים ומקרית שמונה תושב אחד. מרמת גן 38 תושבים ומנס ציונה 10.

נתוני הילודה בעיר מראים כי בשלושת החודשים הראשונים של שנת 2024 נולדו בעיר 249 תינוקות. בשנת 2023 נולדו 999 תינוקות. השכונה שנולדו בה הכי הרבה תינוקות בשנת 2023 היא שכונת הכרמים עם 135 תינוקות שנולדו השנה, 103 תינוקות נולדו בשכונת נופים ומספר זהה בשכונת הנביאים. מספר דומה למספר התינוקות שנולדו בשכונת נופים: 133. בשכונת מורשת נולדו בתקופת זמן זו 101 תינוקות ו-23 תינוקות במכבים.

בפילוח נתוני מספר תושבים לפי שכונות עולה כי הכרמים היא השכונה עם מספר התושבים הגדול ביותר – 11,952 סה"כ. אחריה, שכונת אבני חן עם 10,952 תושבים. במקום השלישי, שכונת המגינים עם 9,593 תושבים. ומה עם השכונות הצעירות של העיר? שכונת הציפורים שחוגגת 7 שנים מאז נכנס לביתו הדייר הראשון, מונה 3,372 תושבים, שכונת נופים שהתאכלסה לראשונה בקיץ 2020, מונה 5,504 תושבים. שכונת מורשת אשר החלה להתאכלס לפני כשנתיים וכל הנראה תהיה השכונה הגדולה בעיר בשנים הקרובות, מונה כיום 5,279 תושבים.

עוד מגלים הנתונים פילוח מעניין של גילאים לפי שכונות. השכונה שבה הגיל הממוצע הצעיר ביותר היא מורשת שעומדת על 25.4. אחריה נופים שבה הגיל הממוצע הוא 27. בפער קטן מהן שכונת הציפורים עם גיל ממוצע 28.4 ושכונת מוריה עם 31.4. לעומתן, האזרחים הוותיקים בעיר גרים מטבע הדברים, בשכונות הוותיקות יותר, כאשר ברעות ממוצע הגילים עומד על 41.8 ובמכבים 43.1. גם הפרחים היא שכונה שבה הגיל הממוצע "גבוה" ועומד על 39.8.

בפילוח ארצות מוצא מהן עלו תושבי העיר לישראל, עולה כי 2734 עלו מברית המועצות לשעבר או רוסיה, 2,200 עולים הגיעו מארה"ב, 597 הגיעו מבריטניה, 416 מאוקראינה ו-497 מצרפת.

רוצים לגלות פרטים נוספים מעניינים? בימים אלה הוציאה העירייה זו השנה הרביעית, את השנתון הסטטיסטי החדש לשנת 2024. השנתון כולל מיפוי נתונים והיקף סקירה ל-50 נושאים דמוגרפיים, כלכליים וחברתיים, המתארים את החיים בעיר ובשכונות העיר בעבר, בהווה ובעתיד. כמו כן מכיל השנתון לוחות, תרשימים ומפות אשר עוצבו ויזואלית כ"מפות חום" אשר מבחינות בין השכונות וכוללות מאפיינים פיזיים ואנושיים של העיר בכללותה ובפילוח השכונות.

הסתכלות בשנתון מגלה גם כמה נתונים חביבים כמו למשל, שמות התושבים הנפוצים ביותר בעיר הם: יובל ועמית. עוד נתונים מעניינים מראים כי 8,038 חניכים בתנועות נוער ו- 83% מהתושבים מגדירים עצמם בריאים.

מבחינת נפח אשפה, מעידים הנתונים כי 1.3 ק"ג פסולת נזרקת לנפש ביום בעיר, 22% שעור מחזור פסולת מוצקה ו-94% נפח ממוצע בזמן פינוי מיכלי מחזור. נתונים אלה זיכו את העיר באות הרשות הממחזרת לשנת 2023. אות, שהוענק לעירייה על ידי תאגיד תמיר.

בנושא התחבורה, לכ-97% ממשקי הבית בעיר יש רכב אחד לפחות. הרכב הפופולארי ביותר בעיר הוא יונדאי. עוד עולה כי ל- 7% מתושבי העיר יש רכבים חשמליים (לא כולל רכבי ליסינג), מגמה שהולכת וגדלה מדי שנה.

מבחינת עסקים מקומיים וכוח קנייה, מנתוני סקרים שנעשו עולה כי 87% מהתושבים קונים בעסקים המקומיים. כמו כן בעיר פועלים 1,777 עסקים פעילים. מרבית העסקים הם עסקי מזון, מסעדות ובתי קפה, משרדים ושירותים מקצועיים. בנוסף מנתוני השנתון עול שאחד מחמשת העסקים הפופולריים בעיר הוא מספרה. עוד נתון מעניין הוא שמודיעין מכבים רעות היא העיר עם כוח העבודה הגבוה בארץ: שיעור התעסוקה של תושבי העיר הוא 77.3%, כאשר 91% מהעובדים הם שכירים כמו כן, 22% מכוח העבודה מקרב תושבי העיר עוסק/ת במקצועות ההייטק והטכנולוגיה.

השנתון נחתם בתחזיות מעניינות בנוגע לעתיד מודיעין מכבים רעות מבחינה דמוגרפית, גילים, מסחר ותעסוקה. ניתוח צפי שימושים בשטחים, בהתבסס על מימוש תכנית המתאר, מצביע על צפי גידול משמעותי במסחר ותעסוקה בתוספת שטח של 2,095 דונם. נתון זה משתלב עם הגידול הצפוי במספר התושבים בעיר, שמצביע על חציית רף המאתיים אלף תושבים וכשישים ושש אלף יח"ד במימוש תכנית המתאר לעשורים הקרובים הכולל 5,998 דונם תוספת שטחים בתכנון השכונות החדשות. לפי התחזית, העיר צפויה להתבגר בהתאמה לפילוח הגילים במדינה.

יוסי אביבי, מחזיק תיק אסטרטגיה וחדשנות: "כדי להגיע למסקנות נכונות שיובילו לקבלת החלטות מושכלות ברמה העירונית, יש הכרח שהם יתבססו על מענה לצורך אמיתי, כדי לנתח צרכים יש צורך במידע מהימן ואיכותי, ככל שיש יותר מידע יש יכולת טובה יותר לקבל החלטות ולתעדף משימות. מידע שיעובד לא נכון או שיתבסס על נתונים שגויים, יוביל בהכרח להחלטות שגויות. מחלקת אסטרטגיה וחדשנות קמה כדי לתת מענה לסוגיה זו ולתת כלים למנהלי המחלקות השונות בעירייה.

במחלקה אנו אוספים מידע, מטייבים אותו בכלים מקצועיים ועליו מבצעים אנליזה המוגשת למנהלי האגפים השונים בעירייה כדי שיקבלו החלטות מבוססות צורך מוכח. ידע ומידע מהימן הם כלים הכרחיים לקידום מיזמים בכל ארגון גדול ואנחנו בעירייה לקחנו זאת שלב אחד קדימה ואוספים מידע מתושבים באמצעות סקרים ומהשטח באמצעות סנסורים, המידע המעובד מוגש למנהלי המחלקות כדי שיוכלו לתת שירות טוב יותר לתושבים".

מנהל אגף אסטרטגיה, מחקר וחדשנות ד"ר אופיר לנג, שערך את השנתון, ציין כי הנתונים בשנתון הם תוצר של איסוף וניתוח נתונים שהועברו על ידי נציגי העירייה ורשויות ארציות, כל זאת במטרה לזהות ולאפיין באופן מעמיק סוגיות העומדות על סדר היום, מחקרים ואנליזות, סקרים עירוניים ותחזיות דמוגרפיות, ולשמש כלי תכנון מדיניות אסטרטגיה לפיתוח העיר ולקידום איכות חיי התושבים.
את החוברת הדיגיטלית של השנתון הסטטיסטי ניתן למצוא באתר העירייה גם בפורמט נגיש וגם בשפה האנגלית > > >

מודיעין מכבים רעות