כוורות ביו-דינמיות

03/08/2014 ז' אב תשע"ד

ביום רביעי שעבר הצטרפה מודיעין מכבים רעות, לרשת ערים עולמית המקדמת גידול דבורים, כאשר הוצבו בגבעת הברושים שתי כוורות ביו דינמיות שמטרתן לסייע בשיקום אוכלוסיית הדבורים בעולם בכלל ובישראל בפרט.

בשנים האחרונות מתרבים בעולם ובישראל הדיווחים על העלמות הדבורים מהכוורות ותמותתם הנרחבת. חשיבות הדבורים אינו מסתכם רק בהפקת דבש, אלא תרומתן העיקרית היא בהאבקת צמחים וגידולים המאפשרים את התפתחות הצומח. כידוע, לתהליך של התמעטות הדרמטית של הדבורים בארץ ובעולם ישנה השפעה דרמטית על יצור המזון לאדם. עפ"י הערכות 75% מהגידולים המשמשים מזון בעולם קשורים באופן ישיר לפעילות הדבורים.

כיום, מרבית הכוורות מבוססות שיטה מסורתית בה יש התערבות אדם בגידול המלכות, תוך שימוש במי סוכר להזנת הדבורים, העתקת הכוורות ממקום למקום וניצול מרבית הדבש לצורכי המגדלים, דבר היכול להוביל להתמוטטות הכוורת. כוורת ביו-דינמית היא אחת מהדרכים להתמודד עם משבר העלמות דבורי הדבש ולמעשה מהווה שיטת גידול בה אין התערבות בגידול המלכות, הדבורים ניזונות במקורות מזון טבעיים, אין העתקה של הכוורות ואין שימוש בחומרים כימיים.

כחלק מהמאמץ העולמי להשיב את דבורי הדבש הנעלמות לכוורת ולסביבתן הטבעית, הציב יוסי אוד, מומחה בין לאומי בנושא דבוראות עירונית ביו-דינמית, בשיתוף אגף שפ"ע, היחידה הסביבתית של עיריית מודיעין מכבים רעות, שתי כוורות בשיטת גידול ביו-דינמית בגבעת הברושים, על מנת לחזק את אוכלוסיית דבורי הדבש בישראל. המיזם הוא חלק משביל טבע עירוני ובמסגרת התוכנית התיירותית "מודי מסע בארץ החשמונאים".

הצבת שתי הכוורות מצרף למעשה את מודיעין מכבים רעות לברלין, ניו יורק, אמסטרדם, לונדון, רומא, הונג קונג וערים נוספות ברחבי הגלובוס שהחליטו שיש לפעול בעניין זה ולסייע בשיקום אוכלוסיית דבורי הדבש.

כוורות ביו דינמיות 1


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד