מודיעין דרך דעת למקום

01/04/2015 י"ב ניסן תשע"ה

כ- 2000 תלמידי שכבת כיתות ה' מ-24 בתי ספר יסודיים בעיר השתתפו ביום חמישי השבוע באירוע שיא במסגרת התוכנית "מודיעין דרך דעת למקום".

פעילות זו כללה צעדה בהשתתפות תלמידי בתי הספר משלושה מסלולים ברחבי העיר מאום אל עומדן, בדרום העיר, מפארק חטיבת יפתח במזרח העיר ומעמק בית שאן, שבמערב העיר.

כידוע, התוכנית "מודיעין דרך דעת למקום" גובשה בשיתוף פעולה בין מינהל החינוך העירוני המחלקה לחינוך יסודי, משרד החינוך מחוז ירושלים, אגף מורשת ותרבות ישראל במשרד החינוך, "פסגה" מודיעין , "שותפות 2000" ותוכנית "אורים" מטעם קרן "אבי-חי".

תכנית הלימודים בעיר נלמדת באופן מעגלי והיא מקיפה את כל שכבות הגיל בבתי הספר היסודיים מכיתות א' ועד לכיתות ו' ומשלבת למידה בכיתה, סיורים מותאמים ופעילות חווייתית עירונית משותפת. במסגרת התוכנית לומדים התלמידים גם על סביבת בתי הספר שלהם.

כאמור, במסגרת יום השיא יצאו צוותי בתי הספר והתלמידים לצעדה בעיר במהלכה עברו פעילויות חווייתיות, כתבי חידה וחידונים בנושאים: השכונה שלי, העיר שלי, עבר העיר, תש"ח, פלמ"ח וחטיבת יפתח.

דרך דעת

המסלולים הונחו על ידי מורי השל"ח של העיר ותודרכו על ידי מש"צים ופרחי משצ"ים (מדריכי של"ח צעירים) מכלל בתי הספר העל יסודיים בעיר. בנוסף לכך, עוצב סמל ברוח התוכנית וחולקו צמידים עם לוגו העיר ושם התוכנית "מודיעין דרך דעת למקום" כשי לכלל התלמידים הצועדים, המדריכים והצוותים.

בתום הצעדה שהסתיימה בענבה קיבלו את פני התלמידים מחזיקת תיק החינוך, חברת המועצה עו"ד הילה בן אליעזר, ראש מינהל החינוך בתיה שוכן-אורבוך, ראש תחום של"ח וידיעת הארץ במחוז ירושלים של משרד החינוך, משה (מוסה) חזקיהו, מנהלת מחלקת החינוך היסודי בעירייה ליזי שמעוני הרשקוביץ והמפקחת הכוללת במשרד החינוך במחוז ירושלים רותי בן חור.

בתום הברכות נהנו התלמידים ממופע "אחרוני המרד" של תיאטרון "אספלט". מופע קרקס של שלושה לוחמים יהודים עתיקים ומאוד מצחיקים. המופע הפתיע ושילב בתוכו טקסטים עתיקים, אקרובטיקה, תמונות מהחיים לפני אלפיים שנה, נגינה בכלים עתיקים, שירת פיוטים, להטוטי חרבות והרבה הומור בריא.