אירועי יום השואה 2017

23/04/2017 כ"ז ניסן תשע"ז

ברחבי הארץ יציינו ביום ראשון 23.04.17 את ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה ובעיר יתקיימו שני טקסי זיכרון עירוניים.

הטקס המרכזי יתקיים בשעה 20:00 באמפי בית הספר עירוני ב' ע"ש יצחק רבין, בנוכחות ראש העיר, חיים ביבס. את הטקס יערכו, כבכל שנה, תלמידי תיכון עירוני א' למדעים ואומנויות.

טקס מקביל לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה ייערך באותה השעה באמפי של תיכון מכבים רעות מו"ר, על ידי תלמידי התיכון.

הקהל מתבקש להקדים ולהגיע לרחבות הטקסים בשעה 19:45. מומלץ לבוא בלבוש חם.

טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה באמפי עירוני ב'טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה באמפי עירוני ב'

בשעה 21:15 תיערך בהיכל התרבות העירוני הקרנה של הסרט "מבוך השקרים" והרצאתו של דן סבוראי על גרמניה המערבית – התמודדות עם העבר. הסרט עוסק בפרנקפורט שבגרמניה בשנת 1958, כאיש אינו מעוניין להיזכר בזמנים של המשטר הנאצי. התובע הכללי הצעיר יוהאן ראדמן מוצא מסמכים שעשויים להוביל לפתיחת משפט נגד חברי אס-אס ששירתו באושוויץ, אך זוועות העבר והעוינות לדרכו גובים ממנו מחיר אישי ומקרבים אותו לסף שבירה. הכניסה חופשית אך מותנית בהרשמה מראש בהיכל התרבות 08-9737333.

מרכז הצעירים יקיים בערב יום השואה, 23.4.17 אירוע "זיכרון בסלון", המאפשר מפגש אישי עם ניצול שואה באווירה שונה. הפרויקט הארצי נולד מתוך הבנה כי החיבור של בני הדור השלישי לשואה הולך ונחלש. המפגש יתקיים במרכז הצעירים, שבגינת האלה 13, בשעה 21:00. הכניסה חופשית אך מותנית בהרשמה מראש בטלפון 08-9705982.

למחרת, ביום השואה, מוזמנים האזרחים הוותיקים להגיע למועדון מפג"ש – מרכז פעילות לגיל השלישי, להקרנת הסרט עטור הפרסים של הבמאי רומן פולנסקי, "הפסנתרן". הסרט יחל בשעה 10:00 במועדון, שכתובתו היא עמק בית שאן מול בית מספר 7. הכניסה חופשית, פרטים נוספים בטלפון 08-6349358.