שבילי אופניים חדשים בעיר

21/06/2018 ח' תמוז תשע"ח

ביום ראשון 17.6.18, נערך טקס חנוכת שני שבילי אופניים חדשים שנסללו בעיר בהשתתפות ראש העיר חיים ביבס, מנכ"ל העירייה, יורם כרמון, מנכ"לית החכ"ל מיכל ענבר פרפרי ונציגים נוספים של העירייה והחברה הכלכלית.

המסלול הראשון הוקם בשדרות עמק האלה מרחוב תשרי פינת עמק האלה ועד לרחוב יהודה המכבי. אורכו של השביל הינו כ-2 ק"מ ולצד סלילת השביל, בוצעו בחלק ממנו עבודות שדרוג על שבילים קיימים שיותאמו להולכי רגל ואופניים.

לאורכו של השביל הותקנו והוחלפו עשרות עמודי תאורה לתאורת לדים חסכונית המפיצה אור חזק ובטיחותי יותר ונעשו עבודות גינון.

שביל אופניים בדרך יאיר פרגשביל אופניים בדרך יאיר פרג

השביל השני, הנמצא בדרך יאיר פרג, אורכו 2.5 ק"מ והוא מתחיל מעמק דותן פינת יאיר פרג ומגיע עד לספורטק שברחוב מנחם בגין. כמו כן, ברכיבה על השביל ניתן ליהנות מחיבורים לשבילים נוספים: לעמק החולה ולשדרות המכבים. העבודות על השביל כללו גינון וריצופים.

שבילים אלה המסתכמים בכ-4.5 ק"מ יחדיו, מצטרפים לכ-40 ק"מ שבילי אופניים ברחבי העיר. בימים אלה נמצאת העירייה בעבודות ביצוע שבילי אופניים מיהודה המכבי מהמפגש עם הכביש 443, כדרך שדרות עמק האלה עד מגרש הכדורגל, שיחברו בהמשך עד לפארק הטכנולוגי.