להגביר אחריות באתרי הבנייה

06/06/2019 ג' סיון תשע"ט

בתקופה האחרונה התרחשו ברחבי הארץ, תאונות עבודה רבות באתרי הבנייה, כאשר רק בשבוע האחרון, נפלו אל מותם ארבעה פועלי בניין שנהרגו באתר בנייה.

בעקבות כך הגבירה העירייה הילוך באשר לריענון הנהלים, כאשר האחריות על הבטיחות באתרי הבנייה מוטלת על היזמים באמצעות הקבלנים, מנהלי העבודה מטעמם וקבלני הביצוע. כידוע, הפיקוח והאכיפה הינם באחריות של צוותים מטעם משרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים.

כיתוב: התמונה להמחשה. שכונת נופים בבנייהכיתוב: התמונה להמחשה. שכונת נופים בבנייה

במכתב שהוציא מהנדס העיר ליזמים והקבלנים, הוא קרא להם להגביר את הבטיחות באתרי הבנייה בעיר מודיעין מכבים רעות. זאת על ידי ביצוע הדרכות בטיחות לעובדים, פעולות יזומות לאיתור מקומות ומצבים שעלולים לייצר מפגעים וסכנות בטיחותיות, טיפול בבעיות בשטח על מנת למנוע מפגעים ויותר מכל, לא להסיר אחריות ולומר "אצלי זה לא יקרה."

בעירייה מקווים כי המכתב והדגשים שבו, יגבירו את האחריות, הבטיחות וכובד הראש הנדרש באתרי הבנייה על מנת למנוע תאונות ואסונות אפשריים בשל הסיכון הרב הקיים בעבודה מסוג זה.