מענה חברתי לתלמידים בודדים

11/10/2018 ב' חשון תשע"ט

בתכנית ייחודית וחשובה של עמותת רקפת בשיתוף פעולה עם מינהל החינוך בעירייה, יינתן מענה חינוכי וחברתי לתלמידים מופנמים, בודדים ומנותקים חברתית.

על פי הערכה, מדובר בכ-30% מהתלמידים הלומדים בבתי הספר בעיר, חלקם מתמודדים עם חרדה חברתית וקשיים חברתיים.

התכנית פעלה כבר במהלך הקיץ לגילאי תיכון, י'-י"ב ולגילאים צעירים יותר, ז'-ט'. עתה כאמור, מורחבת התכנית ותפעל לאורך השנה לתלמידים בכיתות ו'-י"ב. זאת כאשר תהיה חלוקה המותאמת לשלוש שכבות גיל, כיתות ו'-ז' שתהיה קבוצת מעברים לתמיכה במעבר מהיסודי לחטיבת הביניים, כיתות ח'-ט' לגילאי חטיבה, כיתות י'-י"ב לגילאי תיכון.

עמותת רקפת – תמונת המחשה. צילום יח''צעמותת רקפת – תמונת המחשה. צילום יח''צ

במסגרת התכנית יעברו הצוותים החינוכיים בבתי הספר סדנאות לאיתור ומתן מענה לתלמידים והקבוצות החברתיות יתנו מענה אחר הצהריים במטרה לחזק את היכולות החברתיות וליצור מסגרות חברתיות משמעותיות עבור בני הנוער. במסגרת הקבוצות השונות, יינתנו כלים מעשיים לתלמידים לאמן את השריר החברתי ולהיחשף לאינטראקציות חברתיות חדשות.

בנוסף, תיפתח תכנית חדשה בעיר של קבוצות חברתיות באינטרנט, שמיועדת למתבגרים שמסרבים להגיע לפעילות בקבוצה ולהוות עבורם גשר לפעילות על ידי היכרות עם ההפעלות והמנחים, יצירת קשר עם משתתפים אחרים וחיזוק הביטחון להצטרפות לפעילות.

אבנר דפני, מנכ"ל העמותה: "בני נוער בודדים ומנותקים חברתית. זו תופעה מתגברת שאנו מתמודדים איתה בשנים האחרונות. בני ובנות 11-18 מכונסים בחדרם, משחקים במחשב ומתקשים אפילו לשלוח הודעת וואטסאפ לכיתה. לצלצל לחבר זו בכלל אינה אופציה. התופעה של הימנעות מאינטראקציה חברתית, אם אינה מטופלת, עלולה להוביל לניתוק מהחברה ואיבוד יכולת לנהל חיים חברתיים תקינים. הכלים אשר אנו מביאים למערכת החינוך ולתלמידים, מאפשרים לזהות טוב יותר את הבעיה, לתת את המענה הנכון ולעזור להם להימנע פחות מהשתתפות בכיתה או יציאה לטיולים השנתיים.

בקבוצות שלנו, אחר הצהריים, הם נחשפים לאינטראקציות חברתיות חדשות ומעזים להתנסות בהתנהגויות חדשות. הפעילות מהווה מרחב חברתי מעצים ומשמעותי".

קבלת פרטים נוספים או הצטרפות לתכניות: לחצו כאן לאתר תוכנית רקפת

או בטלפון 077-2017032