סקרנים בעיר

27/05/2019 כ"ב אייר תשע"ט

אם אתם אנשי חינוך או אולי מעצבים, אנשי שיווק או פשוט אנשים עם ניצוץ בעיניים שאוהבים להיות מעורבים בקהילה, כדאי לכם לקרוא את השורות הבאות. מיזם "סקרנים בעיר" יוצא לדרך, וזו הזדמנות לקחת חלק במשהו גדול ושונה שקורה בעיר בתחום החינוך.

הכל התחיל בקיץ האחרון, כשמודיעין מכבים רעות נבחרה יחד עם שלוש רשויות מקומיות "בקול קורא" להקמת אקוסיסטם יזמי, מטעם האגף הקדם יסודי במשרד החינוך ובסיוע של "מפרש" – עמותה, חממה ליזמות חינוכית. מאחורי המילה "אקוסיסטם" עומד למעשה הרצון ליצור יוזמות וחדשנות בגילאי הגן בעיר. כזה, שהשותפים בו, הרשות המקומית, צוותי הגנים ההורים והקהילה, יתרמו למעשה מהידע והניסיון שלהם ויפרצו את גבולות הגן בו לומדים הילדים, אל תוך המרחבים הציבוריים כמקומות בהם ניתן לספוג ידע, למידה והשראה.

ל

תחומי הרקע המגוונים מהם יגיעו אנשי הקהילה חשובים להצלחת המיזם שיכול למעשה להתקיים בכל מרחב ציבורי כמעט. באתרי טבע, באחת משדרות העמקים, במע"ר ההולך ונבנה בימים אלו ואולי בכלל במרחב פחות פופולרי שימשוך אליו מבקרים.

תהליך ההתנעה של המיזם, בו מקווים במנהל החינוך בעירייה, כי יגיעו אנשי קהילה מגוונים ורבים שיוכלו להעלות רעיונות, חלומות ושאיפות לקידום הגיל הרך בעיר באופן חדשני. הכנס יחל יום ראשון 23.6 בשעה 17:30 בבית יד לבנים, כאשר מספר המקומות מוגבל ונדרשת הרשמה מראש על מנת להיערך בהתאם. הרישום יתאפשר באתר העירייה בימים הקרובים.