מערכת החינוך במודיעין מכבים רעות לקחה חלק ביום הארצי לציון הבטיחות בדרכים, שהתקיים לפני כשבועיים, יום שנקבע במטרה לעלות את המודעות הציבורית לנושא הבטיחות בדרכים, לקיחת אחריות ושותפות אישית במאבק בתאונות הדרכים. כל זאת במטרה להוביל לשינוי תרבות הנהיגה בישראל.
במערכת החינוך העירונית הועברו במהלך היום לתלמידים מגני החובה ועד כיתות י"ב שיעורים רבים בתחום על ידי הרכזים הבית ספריים לנושא הבטיחות והזהירות בדרכים.
בעיריית מודיעין, מכבים-רעות רואים בנושא הבטיחות בדרכים בכלל ובכל הקשור לבטיחות באזור בתי הספר בעיר בפרט כנושא בעל חשיבות עליונה ושוקדים כל השנה במטרה להטמיע את חשיבות הבטיחות בדרכים בתוכניות לימודים במוסדות החינוך העירוניים.
מערך החינוך לבטיחות בדרכים בעיר פועל במוסדות החינוך מהגן ועד י"ב במגוון תוכניות ופעילויות המותאמות לגילאים השונים.
במספר בתי ספר בעיר כדוגמת "דורות", "נתיב זבולון" ו"אופק" פועל פרויקט חינוכי בטיחותי "עיניים בדרכים", המוכר גם כ"נשק וסע", שאמור להקל על עומס התנועה בזכות וויסות המכוניות על ידי ההורים המתנדבים.
פרויקט נוסף נעשה בבית הספר "אופק" נקרא "אוטובוס מהלך". פרויקט בו הורה מתנדב מבצע מידי בוקר מסלול הליכה המקביל למסלול האוטובוס ואוסף תלמידים מהתחנות בדרך ומביא אותם באוטובוס רגלי לבית הספר.
התוכנית "לנוע בעולם מתנועע" בגני הילדים בעיר מטפחת אצל הילד כישורי חיים ומיומנויות הנחוצות לשימוש מושכל בכל הקשור לבטיחות בדרכים. כמו כן צופים ילדי הגנים בהצגה בנושא זהירות בדרכים בשם "עצור בטרם תעבור".
''עיניים בדרכים'' בביה''ס דורותתלמידי בתי הספר היסודיים לומדים כיצד להתנהל כהולכי רגל באזור הכביש בדגש על שליטה בתנועה במרחב בו נמצאים הולכי רגל ועצמים במצבי תנועה ונייחות כגון חציית כביש עצמאית תוך בחירה, החלטה והתמודדות בסוגיות תעבורה מורכבות ולימוד על קבלת החלטות נבונה בהתנהלות בדרכים.
כמו כן בכל בתי הספר, מבלי יוצא מן הכלל, מונהגות משמרות זה"ב דבר שכלל אינו ברור בהתייחס לנעשה בשאר ערי ישראל. כולל הכשרת תלמידים למשמרות הזה"ב, מפעילים ומורים והדרכתם בפעילויות.
נוסף על כך בכל בתי הספר ישנו "סבא זהב". אדם מבוגר המפקח על משמרות שעבר תדריכים על ידי קב"ט העירייה וקצין התנועה של המשטרה.
בבתי ספר על-יסודיים נלמדים מערכי לימוד וחינוך להתנהגות בטיחותית תוך שהתלמיד לומד להתחשב בגורם האנושי ובעוברי הדרך השונים, וההשפעה של הגורם האנושי על הבטיחות בדרכים.
תוכנית מיוחדת עוסקת בכל הקשור לתרבות נהיגה וחינוך לערכים וטיפוח העניין של התלמידים בבטיחות בדרכים ומחויבותם להתנהגות בטיחותית ולאחריות אישית. דבר זה נעשה על ידי מערכי שיעור החוקרים תאונות דרכים, ושיחות על בטיחות בדרכים עם תלמידי כיתה י"ב הנוהגים או נוסעים ברכב מנועי.
פעילות למניעת תאונות דרכים בסביבת בתי הספר נעשות גם בכל הקשור לנושא התשתיות העירוניות כדוגמת הסדרת חניות להעלאת והורדת תלמידים בכל בתי הספר בעיר, הסדרת מגרשי חניה עם סירקולציה פנימית.
בנוסף, המהלכים של התקנת פסי האטה בעמק האלה ובעמק החולה בסמוך לבתי הספר הוכיחו עצמם, מהירות נסיעת המכוניות ברחובות הללו ירדה משמעותית ואיתה ירד גם כמות תאונות הדרכים.
בעתיד יותקנו פסי האטה נוספים ברחובות שונים בעיר, בסמוך לבתי ספר, כגון עמק בית שאן, עמק דותן, יצחק רבין ועמק זבולון וכן בקרוב יאושרו התוכניות להקמת צמד כיכרות על פי המודל הניסיוני של "שמינייה" בצומת הרחובות עמק החולה-נחל צין-עמק יזרעאל, ובהתאם להצלחת הפיילוט יוחלט האם להמשיך במהלך.
אנו משתמשים בקובצי Cookie, כדי להמשיך להשתמש באתר, יש לאשר את מדיניות הפרטיות שלנו.