מרחיבים את גיוס הצעירים לגנים

18/01/2022 ט"ז שבט תשפ"ב

בימים האחרונים, ערך ראש העיר, חיים ביבס, פגישה עם הנהגת ההורים העירונית, בהובלת יו"ר ההנהגה העירונית, אייל כהן ויו"ר ועד הגנים גיא חלואה, מויש לוי סגן רה"ע ומחזיק תיק החינוך בתיה שוכן אורבוך, ראש מינהל החינוך ונציגי המינהל, במסגרתה עלתה הדחיפות להרחיב עוד יותר את גיוס כוח האדם של צעירים וצעירות אחרי צבא ושירות לאומי, למערך תומכי ההוראה בגני הילדים ובצהרונים, במקביל לחיפושים אחר סייעות.

בפגישה הוחלט לצאת בהקדם בקמפיין ייחודי הפונה לקהל היעד הצעיר ומתמקד בעיקר ברשתות החברתיות בפייסבוק ובאינסטגרם, זאת במקביל לפרסום באמצי פרסום הרלוונטיים ל"דרושים". בנוסף העירייה הרחיבה את מנעד הישובים בהם היא מפרסמת את מודעות הדרושים שלה.

כזכור בחודש נובמבר, אושרה בישיבת ההנהלה הגדלת התקציב העירוני למלגות, כך שמתוכו יוקצו כחצי מיליון שקלים לטובת תכנית עירונית בהובלת ראש העיר, חיים ביבס לפתרון מצוקת כוח האדם בגני הילדים ובצהרונים, אשר ניכרת בכל רחבי הארץ.

על פי המודל, אותו גיבש ביבס, יגויסו למערך כוח האדם כתומכי הוראה, חיילים וחיילות משוחררים, כולל משוחררי השירות הלאומי והשירות האזרחי. הרציונל מאחורי המודל הוא רתימתו של הדור הצעיר והאיכותי לאחר שירות לעבודה מלאת עניין, חינוך ומשמעות במיוחד בעיר כמו מודיעין מכבים רעות, אשר ההון האנושי הצעיר שבה גדול וערכי וניתנת לו הזדמנות תעסוקתית מצוינת קרוב לבית.

על פי המודל העירוני, תוענק מלגה בסך 8,000 שקלים, אותה ניתן יהיה לקבל צעיר או צעירה, עד חמש שנים מיום סיום השירות. הזכאות למלגה תהיה מותנית ברצף העסקה של לפחות שישה חודשים, ותינתן בהתאם לאחוז המשרה והיקף העבודה. זאת בנוסף כמובן לשכר החודשי בעבודה. מדובר במודל ראשון מסוגו בארץ, אשר נועד לתמרץ את הדור הצעיר לאחר השירות ולתת פיתרון מיידי למצוקת כוח האדם.

המעוניינים במשרה יכולים לפנות לעירייה באמצעות אתר העירייה ולמלא את פרטיהם ולהגישם למינהל החינוך

חיים ביבס, ראש העיר: "מצוקת כוח האדם במערך תומכי ההוראה בגני הילדים, ניכרת היטב בכל רחבי הארץ. במודיעין מכבים רעות החינוך, כמו תמיד, עומד בראש סדרי העדיפויות העירוני ולכן אנו מחויבים לחפש אחר פתרונות יצירתיים ואנו משקיעים בכך משאבים רבים. אני קורא לצעירים והצעירות ולחיילות והחיילים המשחוררים, לבוא ולקחת חלק במיזם החשוב הזה, בו הם יכולים לקבל משמעות וסיפוק מעבודת השליחות הזו ולקבל גם מלגה מהעירייה על עבודתם. אין לי ספק שכולנו נזכה בזכות המיזם הזה".

אייל כהן, יו"ר הנהגת ההורים העירונית וגיא חלואה, יו"ר ועד הורי גני הילדים: " מצוקת כוח האדם בגני הילדים מצריכה יצירת פתרונות נוספים ויצירתיים מהגורמים האמונים על כך בעירייה. המהלכים עליהם הוחלט בפגישה שלנו עם ראש העיר והצוות שלו מהווים נדבך חשוב במציאת פתרון נכון ואפקטיבי למצוקה אליה נקלענו ואנו חברי הנהגת ההורים העירונית שמחים שהחלטות אלה התקבלו והפכו להיות חלק מהשיח היומיומי בקרב כל הגורמים הרלוונטיים לכך.

שיתוף הפעולה בין הנהגת ההורים לגורמי העירייה בהובלת ראש העיר נותנים לנו ההורים רוח גבית להמשך והבנה שאנו לא לבד בהתמודדות במשברים בהם נקלענו בתקופה האחרונה.

גן ילדים. תמונת המחשהגן ילדים. תמונת המחשה