שיפוצי קיץ במוסדות החינוך

06/07/2022 ז' תמוז תשפ"ב

החופש הגדול התחיל, וזהו גם זמן ההיערכות של אגף מבני ציבור בעירייה לקראת עבודות השיפוץ והתחזוקה בבתי הספר ובגני הילדים, כאשר שיפוצי הקיץ החלו בחודש יוני בבתי הספר העל יסודיים שיצאו מוקדם יותר לחופשה.

עתה, מתחילות עבודות השיפוץ גם בבתי הספר היסודיים ובגני הילדים, כאשר החלק העיקרי של העבודות ייערך בחודש אוגוסט, מאחר ובבתי הספר היסודיים ובגני הילדים מתקיימות קייטנות הקיץ.

בבתי הספר העל יסודיים מו"ר ועירוני א', נערכו שיפוצי עומק במסגרתם חודשו כל התשתיות, הוחלפו התקרות האקוסטיות וכן, שודרגו מערכות החשמל והתאורה. מרכז מעלות למחוננים ומצטיינים גם הוא עבר שיפוץ עומק שכזה כבר במהלך חופשת פסח השנה.

כ-43 בתי ספר וכ-180 גני ילדים ברחבי העיר, יעברו עבודות צביעה לריענון וחידוש המבנים וכן, שיפוץ חדרי שירותים היכן שנדרש. בנוסף, הוחלפו בתקופה האחרונה מזגנים ישנים בבתי הספר היכן שנדרש. בחצרות גנים, ישודרגו ויוחלפו מתקני משחק ישנים וכן יוחלף החול, גופי תאורה ועוד עבודות תחזוקה הנדרשות במוסדות השונים.

עוד בקיץ, במסגרת תכנית M21, בהובלת העירייה בשיתוף עם משרד החינוך אשר החלה לפני כארבע שנים, יוקמו מרחבי למידה חדשניים נוספים במהלך הקיץ בבתי הספר – "אסיף", "דורות", "רעים", "קשת" וכן, גן תירוש שיהיה גן חדשני.

מרחבים אלו צפויים להיפתח כבר בשנת הלימודים הקרובה והם מצטרפים לעשרות מרחבי למידה חדשניים בבתי הספר, שמטרתם הקניית מיומנויות למידה מודרניות של עבודת צוות, חקר עצמאי, יצירתיות ועוד. המרחבים מאפשרים למידה חווייתית ושונה עבור התלמידים ומעוצבים בהקפדה כך שמהווים מוקד משיכה ויוצרים עניין ללמידה אחרת.

בשכונת מורשת החדשה מתכוננים בהתרגשות לפתיחתם של בית ספר יסודי "ארץ מולדת" ומספר גני ילדים, כבר בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר הממלכתי "ארץ מולדת" נמצא בשלב גמר עבודות פיתוח. בית הספר יכיל 18 כיתות לימוד, חדרי מעבדות וספרייה. אולם הספורט נמצא בבנייה וייפתח בהמשך.

במתחם בית הספר ארבעה גני ילדים, גם הם נמצאים בשלב גמר עבודות הפיתוח הכוללות עתה התקנתם של מתקני משחק בחצרות הגנים והצללות. בנוסף, ייפתח מתחם של חמישה גני ילדים, הנמצא גם הוא בשלב גמר עבודות ופיתוח.

העבודות להקמת בית הספר לחינוך מיוחד "צלילים" יתחילו במהלך הקיץ. בית הספר ייפתח כבר בשנת הלימודים הקרובה, ויתארח עד לסיום העבודות להקמת מבנה הקבע במתחם 'מעון שחר' בשכונת אבני חן. המבנה ממוקם ברחוב האודם פינת תרשיש והוא עובר במהלך הקיץ עבודות שיפוץ כלליות של צבע, שדרוג תשתיות וחדרי שירותים על מנת שיהיה מוכן ומסודר לקראת הגעתם של התלמידים בשנת הלימודים הקרובה.

בנוסף, העבודות להרחבת בית הספר העל יסודי מו"ר נמצאות בשלבי בנייה מתקדמים. העבודות כוללות הוספת אודיטוריום שיכיל כ-300 מקומות ישיבה, חדרי מעבדות משוכללים ומרחבי למידה ייחודיים למגמות.

שיפוצי קיץ במוסדות החינוךשיפוצי קיץ במוסדות החינוך