חודש האישה ברחבי העיר

13/03/2022 י' אדר ב תשפ"ב

יום האישה הבינלאומי יחול ב-8.3.22 וברחבי העיר תהיה חגיגה אמיתית עם הרצאות ופעילויות, המופנות הן לגברים והן לנשים, החל מנוער ועד למבוגרים, בהובלת המרכז הרב תחומי, מתחם היזמות והלמידה השיתופי ספייסמוד, מנהלת אופק, מחלקות הנוער והצעירים באגף חברה נוער וצעירים , מחלקת אזרחים ותיקים באגף קהילה, מוזיאון מורשת החשמונאים ובית האמנים.

במרכז הרב תחומי ובמקומות נוספים בעיר, יתקיימו לאורך כל חודש מרץ החל מ-1.3.22 שלל הרצאות מעניינות בנושאים שונים. בין היתר, הרצאות קצרות בסגנון "טד" על נשים יוזמות בעסקים, סדנת וידאותרפיה להעצמה וביטוי אישי, "שווה להוביל" שולחנות עגולים לשינוי מגדרי בעיר ועוד.

אירוע השיא יתקיים בסוף החודש בחמישי-שבת 31.3.22 עד 2.4.22 עם הפרויקט הקהילתי "נעים להכיר" במסגרתו עשרות נשים תושבות העיר יזמיות/עצמאיות, יפתחו את דלתות בתיהן במגוון הרצאות וסדנאות ללא תשלום. בנוסף, יתקיים לראשונה, ב-30.3.22 הפופ אפ קאסט – מפגשי הרצאות, למידה וחוויה של תושבים גברים ונשים, במרכז הרב תחומי.

במוזיאון מורשת החשמונאים במרכז העיר, יתקיימו שלוש הרצאות מרתקות. הראשונה ב-7.3.22 על תעשיית הקוסמטיקה בעולם הקדום. השנייה, ב-14.3.22"סיפור בדים", הרצאה אשר תעסוק בתעשיית הצבעים האבודה של העת העתיקה. ב-21.3.22 הרצאה על זכוכית וזהב בעת העתיקה. מחיר כרטיס לכל הרצאה- 15 שקלים. הרשמה מראש באתר המוזיאון – לחצו כאן בקישור.

ב-8.3.22 יתקיים במתחם הספייסמוד בכיכר התחבורה, יום מיוחד של הרצאות תחת הכותרת "שווה לי" על שוויון מגדרי בעולם העסקי-יזמי. ההרצאות יחלו בשעה 9:00 ועד 15:00 בצהריים והן יתמקדו בצמצום פערי האי שוויון בשוק העבודה והיזמות. בין ההרצאות המתוכננות, תהיה הרצאה על משא ומתן בעסקים ובחיים, הרצאה כיצד לנצח הטיה מגדרית בעולם של אי שוויון הרצאה על חשיבות עצמאות כלכלית ועוד. מחיר כרטיס לאדם לכלל ההרצאות-40 שקלים. ניתן גם לרכוש כרטיס משולב של הרצאות עם יום עבודה במתחם עד 18:30 ב-60 שקלים.

האזרחים הוותיקים ייהנו מפעילויות חווייתיות להעצמה נשית ביום שלישי 8.3.22. "מתאים לי בול" על נשים פורצות דרך כפי שמשתקפות בבולי ישראל בשעה 9:30 במפג"ש עמק בית שאן מול בית 7. מחיר כרטיס - 20 שקלים. בנוסף, תתקיים סדנת "העוצמה שבסטיילינג" על דימוי גוף, סגנונות לבוש והתאמת המראה לחיי היום יום. הסדנה תתקיים במרכז האלה בשעה 11:00. מחיר כרטיס 20 שקלים. ב-13.3.22 בשעה 17:30 במרכז האלה, תתקיים הקרנה של הסרט הצרפתי עטור שבחים "איך להיות אישה טובה" ולאחריה הרצאה מפי רחל אסתרקין. מחיר כרטיס - 25 שקלים.

לטובת הקהל הצעיר יותר, יתקיימו שתי פעילויות חשובות להעלאת המודעות לנושא אי שוויון מגדרי. החל מיום ראשון 6.3.22 יתלו פוסטרים גדולים על גדרות בתי הספר העל יסודיים ברחבי העיר שבכל אחד מהם, יינתן זרקור על אישה שחוללה שינוי עבור נשים אחרות. נשים אלו נבחרו לאחר עבודה מאומצת של מחקר ולמידה ע"י מועצת התלמידים והנוער העירונית בהובלת נופר אלנברג, רכזת המנהיגות במחלקת הנוער.

בנוסף, למשך שלושה ימים החל מ-8.3.22 ועד 10.3.22 יתקיימו הדרכות מעוררות ביקורת וחשיבה לתלמידים ותלמידות בני ובנות הנוער במסגרת תערוכה ייחודית של "המעורר" עמותה ארצית בנושא אי שוויון מגדרי. התערוכה תציג סקירה של ה- 100 שנים האחרונות וציוני דרך משמעותיים. בסיום התערוכה יתנהל שיח פתוח עם התלמידים על אי שוויון מגדרי.

ב-5.4.22 תיפתח תערוכת "שיבוש" בבית האמנים ברעות. תערוכה שנתית לרגל יום האישה הבינלאומי שתעסוק במצבים שונים של שיבוש בחיים או ביצירה כמקור להתפתחות.

לפרטים ורכישת כרטיסים היכנסו ללוח האירועים המלא באתר העירייה – לחצו כאן.

ד"ר אורנה מגר, יועצת ראש העיר לשוויון מגדרי: "הפעילות לקידום השוויון המגדרי בעירנו, מוטמעת בכל יחידות העירייה ובכל התחומים באג'נדה משותפת שאנו מובילים עם ראש ומחזיק התיק. הנושא המרכזי שלנו "שווה להוביל" משולב עם קבוצות תושבות ותושבים, המובילים יחד איתנו את הפעילויות המוצעות בחינוך, לנוער ולצעירים, להורים, לנשים בעסקים ובמנהיגות ואזרחות פעילה בעיר".

אור גרינפלד, מחזיק תיק השוויון המגדרי: "חודש האישה הוא הזדמנות להביא לקדמת הבמה את הסיפור של נשים מקומיות ופורצות דרך. זו זכות גדולה להכיר ולחשוף בכל שנה מחדש את העשייה הנשית המשמעותית שקורית כאם בעיר, נוסף על פעילויות נוספות בכל אגפי העירייה. אנחנו רוצים ורוצות בעירייה לקדם מנהיגות והשראה כדרך לדמיין תמונת עתיד, וזה נכון בכל תחום. שוויון מגדרי זו תפיסה חוצת מחלוקות ותחומים, ביום האישה כמו בשאר 364 ימות השנה האחרים. וזו גם התוכנית אותה אנחנו מקדמים בעירייה, פיתוח ראייה וחשיבה מגדרית בתחומי החינוך, הספורט ובתחומים נוספים עבור ילדים, בני ובנות נוער וכמובן הורים באמצעות כלים שונים ותהליכים רוחביים. הכל נעשה הודות לתושבים ותושבות מעורבים, מנהלי ומנהלות האגפים ועובדי ועובדות העירייה".

חודש האישהחודש האישה