בראש מידרג העיריות

13/09/2022 י"ז אלול תשפ"ב

אתר מידרג פרסם השבוע את "מידרג העיריות" לשנת 2022, ועיריית מודיעין מכבים רעות ניצבת, שוב, בראש הטבלה, מבין 22 רשויות מקומיות שנבחנו.

המידרג, שנערך זו השנה החמישית, מבוסס על מידרג התושבים שהעניקו ציונים לתפקוד העיריות בנושאים שונים כאשר הציון יכול לנוע מ1 (הכי נמוך) ועד ל-5 (הכי גבוה). בין הנושאים שנשאלו התושבים: תמורה לארנונה, שביעות רצון, מצב ניקיון העיר, חשיבה על דור העתיד, תכנון ובנייה ועוד.

הציון הגבוה ביותר מקרב 22 העיריות שדורגו ניתן כאמור לעיריית מודיעין מכבים רעות. העירייה היחידה שקיבלה ציון גבוה מ-4 ומדורגת בציון הגבוה 4.16 בשביעות רצון תושביה (כאשר הציון 5 הוא הציון המיטבי ביותר). בנוסף, ציון זה הינו אף גבוה יותר מהפעם הקודמת בה דורגה העיר בשנת 2018, שאז קיבלה את הציון 4.03 ועדיין הובילה מבין הרשויות המקומיות שדורגו.

בשאלה שמעידה יותר מכל על איכות החיים בעיר – "האם מקבלים תמורה הוגנת לארנונה"? דירגו התושבים כן, ברוב מכריע של כמעט 70%.

ממה תושבי העיר הכי מרוצים? מרמת הגינות והפארקים ומיחס העירייה לתושב. כך עולה מתוצאות המידרג. עוד עולה כי בפרמטר החשוב של ניקיון העיר, קיבלה עיריית מודיעין מכבים רעות את הציון הגבוה ביותר מבין 22 הערים שדורגו. 4.01 על ניקיון הרחובות, 3.96 על פינוי הזבל, 3.64 על מיחזור, כאשר גם כאן הציון המיטבי הוא 5.

גם בנושא המשמעותי של השקעה בעתיד של תושביה, בדגש על תכנון ובנייה וזוגות צעירים, שמבקשים לרכוש בה דירות, נמצאת העיר במקום הראשון בדירוג מבין 22 הרשויות בציון 3.16 (מתוך 5) בשאלה עד כמה העיר מעודדת צעירים לגור בה.

בהיבט כללי של תכנון ובנייה קיבלה העירייה דירוג גבוה של 3.11 בטיפול בהיתרי בנייה, במספר מקומות החנייה דורגה 3.63 – הציון הגבוה ביותר מבין הרשויות שדורגו, כך גם במצב הפקקים בעיר דורגה העיר כעיר הכי פחות עמוסה בציון 3.77 מבין כלל הרשויות. ובדירוג ציון כללי לתכנון העירוני 3.65.

בפרמטר של מערכת החינוך העירונית ניכר גם כן הדירוג הגבוה ושביעות רצון התושבים, אשר דירגו את גני העירייה בציון 4 ואת בתי הספר היסודיים והעל יסודיים בציון גבוה מ-4. החינוך המיוחד זכה לציון גבוה ומרשים אף הוא, 4.19. שביעות הרצון הכללית ממערכת החינוך קיבלה גם היא דירוג של קרוב ל- 4 (3.99) כאשר הציון המקסימלי הוא 5.

נושא נוסף שנבחן באתר מידרג הוא התנהלות העירייה בזמן מגפת הקורונה. בהקשר זה זכתה העיר לציונים גבוהים במיוחד, המעידים על התנהלות מקצועית בזמן משבר חירום מול התושבים.

כך למשל, העניקו התושבים לעירייה את הציון 4.09 (מתוך 5) על התנהלות מערכת החינוך בעיר, אשר התמודדה בשנתיים וחצי האחרונות עם אתגרים לא פשוטים. על התנהלות העירייה בתחום פריסת מתחמי בדיקות קורונה העניקו התושבים לעירייה את הציון 4.37.

מבחינת חוסן קהילתי ומעורבות חברתית בתקופה זו ניתן ציון גבוה לעזרה לתושבים, חולים וקשישים בתקופת הקורונה עם ציון 4.19 (מתוך 5) כמו כן, בהנגשת מידע חיוני לתושבים דורגה העירייה בציון הגבוה 4.3.

באתר מידרג הדגישו כי חוות הדעת כולן התקבלו אך ורק מחברי מידרג: "אנחנו אפשרנו דרך לדירוג כללי שתקיף מספר רחב של ערים, אך משם התושבים דירגו כראות עיניהם. מטרת המידרג הייתה ליצור דירוג השוואתי של העיריות הגדולות בישראל, כדי לבטא ולשקף את תחושתם ודעותיהם של התושבים בנוגע להתנהלות העירייה בעירם, לטוב ולמוטב."

ראש העיר, חיים ביבס: "אין תחושת סיפוק גדולה יותר מלדעת שהשירות שניתן לתושבים זוכה להערכה גדולה בכל התחומים. רבים מעובדי העירייה נמצאים מאחורי הקלעים וזוהי ההזדמנות לומר להם תודה על המסירות, השירותיות והמקצועיות. עירנו חצתה לא מכבר את מאה אלף התושבים, אך השירות אותו נמשיך להוביל יהיה תמיד עבור כל אחד ואחת מהתושבים, עם מענה תמידי, הקשבה לצרכים העולים מן השטח ותרגומם הלכה למעשה בגיבוש תכניות העבודה והפרויקטים העירוניים ושיפור מתמיד באיכות השירות, שהתוצאה שלו היא איכות חיים גבוהה והעיר הכי טובה לגור בה".

נוחם אוחנה, מנהל אתר מידרג: "הדירוג של כל גוף שלטוני צריך להתפרסם קבל עם ועדה. הפידבק האמיתי מהאזרחים יעודד עובדי ציבור מצוינים להיות טובים עוד יותר, ויעורר את אלו שהיום ישנים".

העיר מודיעין מכבים רעותהעיר מודיעין מכבים רעות

חוברת הנחיות לשעת חירום

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בצל המלחמה ותרחישי החירום השונים העלולים לקרות בעקבותיה עלתה לאוויר בימים אלו חוברת הנחיות לשעת חירום עבורכם התושבים על מנת שתהיו ערוכים בזמן אמת

פודטראק חדש בגבעת הברושים

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

מיזם הפודטראק ממשיך להתרחב בעיר עם פתיחתה של משאית מזון נוספת בחניון גבעת הברושים. הפודטראק החדש מצטרף לארבעה נוספים שפועלים בהצלחה בפינות חמד בעיר

כיתת כוננות רפואית

18/04/2024 י' ניסן תשפ"ד

הרופאים והרופאות המתנדבים בכיתת הכוננות הרפואית בעיר קיבלו ממד"א תרומה של ציוד למתן עזרה ראשונה הכולל תיק החייאה S.L.A. הציוד נתרם על ידי מד''א

יריד הפשפשוק חוזר

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

ביום שישי 19.4.24 בפארק הדגים, בחלק העליון ברחבת הפרגולות. היריד מתקיים כמו תמיד, בסמוך לחג הפסח על מנת לאפשר לתושבים המנקים את ביתם למכור ולקנות מוצרי יד שנייה

בית קפה חדש בפארק המים

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בפארק המים נפתח בית קפה חדש שצפוי לפעול לאורך כל השנה ולהציע מבחר של כריכים, מאפים, סלטים ושייקים של פירות עם אפשרות לתוספות חלבון עבור המתאמנים

עדכון יום שני 15.4.24 בשעה 8:30

17/04/2024 ט' ניסן תשפ"ד

בחצות עדכן פיקוד העורף על הסרת המגבלות והחזרת הפעילויות החינוכיות בכל רחבי הארץ. עמותת סחלבים נערכת לפתיחת הקייטנות בבתי הספר ובגני הילדים בשעה 10:00

עדכון חירום 14/04 10:30

15/04/2024 ז' ניסן תשפ"ד

תושבות תושבים יקרים בוקר טוב, עבר על כולנו לילה לא פשוט אולם הוא הסתיים בקרב הגנה אווירי מצוין וללא נזקים כבדים. נכון לעכשיו, אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף.

מרוץ מודיעין ה-18

10/04/2024 ב' ניסן תשפ"ד

אלפי רצים ורצות השתתפו במרוץ מודיעין ה-18 שהוקדש השנה לזכר חללי המלחמה ולמען שחרור החטופים. בין הרצים הרבים, השתתפו משפחות שכולות וכן חיילים ושוטרים שרצו לזכר חבריהם לצוות

פודטראקס חדשים עיר