יקירי העיר/ אזרחי כבוד

11/09/2023 כ"ה אלול תשפ"ג

עיטור יקיר ויקירת העיר מודיעין מכבים רעות ועיטור אזרח ואזרחית כבוד של העיר מודיעין מכבים רעות, ניתנים לאישים, שעיקר פעילותם הציבורית הייתה במודיעין מכבים רעות או תושבי העיר עם פעילות מרשימה במישור הארצי.

העיטור מוענק לתושבים ותושבות אשר תרומתם למודיעין מכבים רעות היא ממושכת ואשר השפיעו על העיר במגוון תחומים וביניהם בתחומי חינוך, תרבות, פעילות ציבורית, קירוב לבבות, סובלנות והתנדבות.

באמצעות קול קורא המתפרסם בפרסומי העירייה מוזמנים תושבי העיר להציע הצעות לתושבים הראויים לתואר יקיר העיר.

יקיר העיר לשנת 2022

יקיר העיראלי רוזנברג

אלי רוזנברג נולד בשנת 1949 ועבר להתגורר בעיר בשנת אפריל 1997. אלי הקים את סניף "יד שרה" בעיר ביולי 1998 ועומד בראש הארגון בהתנדבות מלאה מזה 25 שנים. בסניף מתנדבים כ-150 איש ואישה אשר נותנים שירות לתושבי העיר והסביבה.

במקביל, שימש אלי עם הקמת העיר יו"ר ארגוני המתנדבים וזאת במשך כ-15 שנים. עשייתו ההתנדבותית באה לידי ביטוי גם בפעילותו בעמותות השונות: כמ"מ יו"ר עמותת "חיים" למען ילדים חולי סרטן בישראל ומתנדב בעמותות אקי"ם, מנדלת הלב, אנוש ונפגשים-מכבי. כמו כן הקים מיזם רב שנתי בהוספיס האונקולוגי בתל השומר לחיזוק החוסים במוזיקה ושירה עם קבוצות מתנדבים-נגנים ועוד.

בשנים האחרונות החל אלי להפעיל מיזם מרגש בשם "חיבוק של אור", במהלכו מלווה אלי וצוות המתנדבים שלו חולים סופניים ובני משפחותיהם, וכן, מיזם הנקרא "קשרים" שנועד לסייע לתושבים להתמודד עם תופעת הבדידות.

    יקירת העיר לשנת 2017

    יקירת העירד"ר עפרה אורבך

    עפרה נולדה ב-28 ביוני 1954 וגדלה במושב החקלאי בית חנן עם הוריה הדסה וצבי אהרני ואחיה הבכור ישראל. היא אהבה את הלימודים בבית הספר, אך גם נהגה לברוח אל הים והשדות וכך גדלה להיות אישה אוהבת טבע. היא שירתה כמורה חיילת בבית ספר שדה עין גדי, שם הכירה את בן זוגה מיכה אורבך. יחד, היו ממייסדי היישוב מכבים שעלה על הקרקע בשנת 85'.

    עפרה ז"ל, פעלה במשך שנים רבות למען שימור אתרי הטבע, הנוף והמורשת של העיר מודיעין מכבים רעות וסביבתה. בשנות ה-90 היא ייסדה ועמדה בראש העמותה לשימור אתרים ונוף במודיעים והובילה בנחישות אין קץ מאבקים להצלת אתרי טבע ומורשת רבים במודיעין, בהם גבעת התיתורה והגבעות הדרומיות. על פעולות אלו ורבות אחרות, זכתה העמותה בפרס מגן השר לאיכות הסביבה לשנת התשנ"ו. עפרה לימדה בבתי ספר, במכללות ובמסגרות חינוכיות אחרות כדי להעלות מודעות בקרב תושבי העיר לנושאים שהיו באותה עת לא מוכרים אך כיום נחשבים מובנים מאליהם כמו שינוי אקלים, צמצום המגוון הביולוגי וזיהום.

    על פעילותה זו ועשייתה הנמרצת ורבת השנים להצלת אתרי הטבע והמורשת באזור מודיעין מכבים רעות קיבלה בשנת 2017 מידי ראש העיר, חיים ביבס, את אות יקירת העיר. שנתיים לאחר מכן הפסידה במלחמתה האחרונה מול מחלת ניוון שרירים והשאירה לנו לזכרון את אתרי הטבע, העצים, הפרחים, הציפורים ושאר בעלי החיים שעבורם נלחמה.

    בשנת 2020 נחנך מול כיכר השומרה במכבים בוסתן עפרה, שנקרא לזכרה.

      אזרח כבוד לשנת 2009

      אזרח כבודמשה ספקטור

      משה ספקטור נולד ב-4 ביוני בפתח תקווה דור חמישי בישראל. מיד עם שחרורו מצה"ל הצטרף כחבר לקואופרטיב דן וכיהן במספר תפקידים עד למינויו למנכ"ל הקואופרטיב.

      מאהבתו לארץ ישראל סיים ספקטור קורס מורי דרך, ותוך כדי עבודת הניהול השתלם במגוון קורסים באוניברסיטה בנושאי תחבורה וכספים, וכן סיים בהצלחה קורס דירקטורים.

      בשנת1991 פרש לגמלאות ועבר עם אשתו להתגורר ביישוב מכבים. בשנת 1993 נבחר ליו"ר ועד התושבים, והוביל את מהלך הבחירות של תושבי מכבים-רעות למועצה הנבחרת הראשונה.

      במשך 10 שנים עמד משה ספקטור בראשות המועצה המקומית מכבים רעות בהן הביא את היישוב, בשיתוף התושבים, להישגים שהעמידו אותו במקום הראשון בארץ בחינוך, איכות חיים, איכות סביבה, בטחון ובטיחות.

      בבחירות שנערכו בשנת 2003, עם איחוד מכבים-רעות עם העיר מודיעין, נבחר ספקטור לראשות העיר, והחליף את ראש העיר הראשון משה שכטר. בתפקיד זה כיהן עד לשנת 2008.

      עם כניסתו לתפקיד קיים ספקטור את הבטחתו – להגדיל את התקציב המופנה לחינוך, וזאת מתוך אמונה בחשיבותו הרבה של החינוך בעיר הצעירה. ואכן, הוא הביא לכך ש-51% מתקציב העירייה יופנה לחינוך, אחוז אשר נשמר עד היום. בזמן כהונתו התגבשה תוכנית אסטרטגית בתחום החינוך והעיר אף זכתה לראשונה בפרס חינוך ארצי.

      מאחר שקצב גדילתה של העיר היה גדול, בפני ספקטור הוצבו אתגרים רבים. בתקופתו פותחו שכונות העיר ותוכננו שכונות מגורים חדשות, התחילה הקמתו של אזור תעשייה עירוני, נבנה קניון ראשון בעיר, הורחב בית העלמין העירוני והוקם היכל התרבות הראשון בעיר.

      בתחום התחבורה קידם את הגעת הרכבת למודיעין, ובזמן כהונתו החלה הפעלתו של קו הרכבת המהירה לתל אביב ונפתח כביש 431.

      נושא העולים החדשים היה קרוב לליבו, ועם כניסתו לתפקיד ראש העיר יצר קשר עם יהדות דרום אפריקה ותרם לעלייתן של כ 200 משפחות לעיר. בהמשך פעל גם להעלות לעיר משפחות רבות מארצות הברית.

      במוצאי יום העצמאות 29.4.2009 הוענק אות אזרח כבוד למשה ספקטור על תרומתו לפיתוח היישוב מכבים רעות והעיר המאוחדת מודיעין מכבים רעות.

      משה ספקטור התגורר עד סוף ימיו בביתו במכבים והלך לעולמו בגיל 90 בתאריך 20.4.2023

        אזרח כבוד לשנת 2009

        אזרח כבודמשה (בוגי) יעלון

        משה (בּוֹגִי) יַעֲלוֹן נולד ב 24 ביוני 1950 ט' בתמוז ה'תש"י בשם משה סמולינסקי. גדל והתחנך בקריית חיים המערבית שבחיפה. היה תלמיד מצטיין, ניגן בקלרינט והיה חבר בתזמורת הנוער של חיפה. מילדות היה חבר בתנועת" הנוער העובד והלומד".

        בשנת 1967 הוקם גרעין "יעלון" של התנועה שיועד לקיבוץ גרופית בערבה. משה סמולינסקי, שרצה להביע את הזדהותו עם הרעיון החלוצי, שינה את שם משפחתו ליעלון. הוא עדיין חבר הקיבוץ ומחזיק בו בית אך מתגורר ברעות.

        בשנת 1968 התגייס לצה"ל במסגרת גרעין הנח"ל והתקדם בסולם הדרגות עד למינוי
        כרמטכ"ל ה־17 של צה"ל בדרגת רב-אלוף. לאחר סיום כהונתו הצבאית החל בשנת 2008 קריירה פוליטית ושימש כמשנה לראש הממשלה, שר לנושאים אסטרטגיים ושר הביטחון. בשנת 2021 החליט לא להתמודד לכנסת ועבר לתפקיד בכיר בשוק הפרטי.

        בשנת 2009 הוענקה למשה )בוגי( יעלון אזרחות כבוד של העיר על תרומתו הגדולה לביטחון המדינה.

        בשנת 2015 הוענק ליעלון אות היושרה הפוליטית מטעם התנועה למען איכות השלטון בישראל בהוקרה על שירות ציבורי מפואר וארוך שנים, הקפדתו על שלטון החוק, יושרתו הפוליטית וניסיונו לשמור על שיח ציבורי מכובד ולא מבזה.

          אזרח כבוד לשנת 2005

          אזרח כבוד לשנת 2005ד"ר ישראל פלד

          ד"ר ישראל פלד נולד בכ"ט באלול תרפ"א . 2.10.1921 גדל וחונך בתל אביב. בצעירותו היה פעיל בתנועות הנוער "המכבי הצעיר" ו"הצופים הקשישים". שירת בהגנה, גדנ"ע, בקשר וביחידת סיור.

          ב-1938 סיים לימודיו בגימנסיה הרצליה, ולמד אחר-כך בבית הספר הגבוה למשפט ולכלכלה בתל אביב. בשנים 1944/45 השלים דוקטורט במשפטים באוניברסיטת ליון הצרפתית. שירת בחיל המודיעין במלחמת העצמאות והיה בגרעין הראשון של קציני עיבוד מידע ביחידת ההאזנה המרכזית (המוכרת לימים כיחידה 8200).

          לאחר שחרורו עבר לרמת גן ועבד בעריכת דין. בין השנים-1959 1969 כיהן כחבר מועצת העיר רמת גן בתפקידים שונים. ב-1 בדצמבר 1969 נבחר על ידי מועצת העיר לתפקיד ראש העירייה. בתפקידו זה כיהן 14 שנים בשלוש קדנציות והטביע את חותמו על התפתחותה וצביונה של העיר רמת גן. בשנת 1997 הוענק לו אות יקיר העיר רמת גן על פועלו הרב והפרויקטים שהוקמו וקודמו בזמן כהונתו: פארק הספארי, קניון אילון ומתחם בורסת היהלומים.

          בשנים 1973 עד 1986 כיהן ד"ר פלד כיו"ר תנועת מכבי העולמי, כיו"ר הוועד המארגן של שלוש מכביות וכיו"ר כפר המכביה. באותה תקופה שימש גם כחבר הנהלת ההסתדרות הציונית והסוכנות היהודית.

          בעת שכיהן כיו"ר תנועת מכבי העולמי הוביל את הרעיון להקמת היישוב מכבים. חזונו היה שהמכבים יחזרו ל"ארץ המכבים". ד"ר פלד היה בין התושבים הראשונים שהתיישבו ביישוב והתגורר בו עד פטירתו בתאריך 14.07.2016

          בתאריך 15.2.2005 הוענק אות אזרח כבוד לד"ר ישראל פלד על פעילותו להקמת הישוב מכבים ומספר ימים לאחר מכן נחנך הרחוב הראשי במכבים על שמו של ד"ר ישראל פלד כהוקרה על פעילותו להקמת היישוב.

            אזרחות כבוד לשנת 1998

            אזרחות כבודאמנון ליפקין-שחק

            אמנון ליפקין נולד בתל אביב ב-18 במרץ 1944, אח צעיר ליעקב ותמר. את שנות התיכון עשה בפנימייה שליד בית הספר הריאלי בחיפה. בשנת 1962 התגייס לצה"ל והתקדם בסולם הדרגות עד למינוי כראש המטה הכללי בשנת 1995.במהלך שירותו הצבאי קיבל פעמיים את עיטור העוז על אומץ ליבו ותפקודו תחת אש.

            בשנים 1999 עד 2001 כיהן כחבר הכנסת מטעם מפלגת המרכז. מונה לשר התיירות וכיהן במקביל גם כשר התחבורה.

            אמנון ליפקין שחק התגורר בעיר ותרם לה רבות. עמד בראש הוועדה הציבורית להקמת ישיבת הסדר בעיר שמשלבת בין לימוד תורה ברמה גבוהה, לבין שירות צבאי איכותי המבטיח אחוזי קצונה גבוהים. בנוסף פעל יחד עם תלמידי הישיבה לחיבור בין דתיים לחילונים בעיר, והגה את פרויקט בר מצווה.

            בשנת 1998 העניק ראש מועצת מכבים רעות דאז משה ספקטור את תואר אזרח הכבוד לאמנון ליפקין שחק הרמטכ"ל ה-15 של צה"ל על 36 שנות שירות בצבא למען המדינה, במגוון תפקידים וכלוחם במלחמות ישראל ועל פועלו בעיר.

            ב-19 בדצמבר 2012 נפטר אמנון ליפקין שחק ממחלת הסרטן.

            בתאריך 18.3.2015 נחנך מצפה על שם ליפקין שחק בגבעת הברושים בסמוך לשכונת מכבים בה התגורר. המצפה מונגש לבעלי צרכים מיוחדים ויש בו עמדת הסברה קולית ובה סיפור חייו .



              פניה למוקד העירוני מוקד 106
              פניה למוקד העירוני
              חזור לראש העמוד