ראשי העיר

23/04/2023 ב' אייר תשפ"ג

חיים ביבס – ראש העיר השלישי

חיים ביבס

בשנת 2008 נבחר חיים ביבס לתפקיד ראש העיר של מודיעין מכבים רעות, תפקיד בו הוא מכהן עד היום.

חיים ביבס נולד ב-1 בדצמבר 1969 בבית שאן, שם התגורר עד לשנת 1997 בה עבר עם משפחתו למודיעין. הוא נשוי ליפית ואב לשלושה ילדים. ביבס התחנך בתנועת הנוער בית"ר והצטרף לשורות תנועת הליכוד כנער בן 18. לאחר שחרורו מצה"ל, הקים את תנועת "הנוער הלאומי" בבית שאן, ובשנת 1998 שימש כחבר מליאת המועצה הציבורית לחילופי משלחות וצעירים לפיתוח קשרים בינלאומיים.

ביבס בוגר תואר ראשון באוניברסיטת חיפה בחוג למדעי המדינה, עם התמחות במנהל ציבורי, סוציולוגיה ויחסים בינלאומיים, ובעל תואר שני במנהל ציבורי ושלטון מקומי מאוניברסיטת בר-אילן, בו ערך עבודת מחקר בנושא רפורמה בשלטון המקומי וניהול עיר מקצועי. ביבס, סגן אלוף במילואים, שימש כמפקד גדוד "זמן יקר", אשר אמון על הכשרות לקורסי קצינים, מ"כים ואימוני מילואים.

את דרכו בשירות הציבורי החל כמנהל פרויקטים בתחום בינוי ופיתוח ארצי וכמנהל פרויקטים של תחום איכות הסביבה ותחבורה בשלטון המקומי, ולאחר מכן עסק בתחום בינוי מוסדות חינוך ומבני ציבור ברשויות רבות בישראל. בשנת 2000 הקים את ועד הורי גני הילדים במודיעין, ובשנת 2003 נבחר לראשונה כחבר מועצת העיר מודיעין מכבים רעות, בקדנציה בה כיהן בחלקה השני כסגן וממלא מקום ראש העיר בהתנדבות.

בשנת 2008 התמודד ביבס לראשות העיר מודיעין מכבים רעות, ונבחר להחליף את קודמו בתפקיד, משה ספקטור. בתפקיד זה, בו הוא מכהן עד היום, פעל ביבס לקידום תחום החינוך בעיר על ידי הגדלת תקציב החינוך ליותר מ-50% מתקציב העירייה השוטף. צעד זה הביא את העיר להיות מדורגת בצמרת ערי ישראל בתחום החינוך, ואף בראש טבלת אחוזי הגיוס לצה"ל במשך שנים רבות, כל זאת תוך שילוב וקידום ילדים עם צרכים מיוחדים.

עם כניסתו לתפקיד ראש העיר, החל ביבס בתנופת בינוי ופיתוח נרחבים וקידם שורה ארוכה של פרויקטים, בהם חתימה על הסכם גג לבניית 12 אלף יחידות דיור חדשות והקמתן של שכונות חדשות בעיר, פיתוח מרכז העיר ותכנון השדרה המרכזית הכוללת משרדים, מסחר ויחידות דיור, והקמת מוסדות חינוך ומבני ציבור בעיר.

ביבס הקים ופיתח גם את פארק הטבע העירוני ענבה, לצד פארקים נוספים בשכונות ושבילי אופניים ברחבי העיר. בתחום התחבורה פיתח רבות את התשתיות, לרבות הקמת מרכז תחבורה עירוני, ובתחום המסחר דאג לקדם את השיווק והפיתוח של אזורי התעסוקה, המלאכה והפארק הטכנולוגי בעיר, תוך הבאת חברות חדשות לעיר.

משנת 2014 מכהן חיים ביבס גם כיו"ר השלטון המקומי, אז נבחר אליו לראשונה על ידי ראשי הרשויות בישראל.

משה ספקטור – ראש העיר השני

משה ספקטור

במשך 10 שנים עמד משה ספקטור בראשות המועצה המקומית מכבים רעות. בבחירות שנערכו בשנת 2003, עם איחודה של העיר מודיעין עם מכבים רעות, נבחר ספקטור לראשות העיר, והחליף את ראש העיר הראשון משה שכטר. בתפקיד זה כיהן עד לשנת 2008.

משה ספקטור נולד ב-4 ביוני 1933 בפתח תקווה, דור חמישי בישראל. לאחר סיום בית הספר התיכון, התגייס ספקטור לצה"ל ומיד עם שחרורו הצטרף כחבר לקואופרטיב "דן", שם מסלול קידומו היה מהיר. כבר בגיל 30 כיהן כראש אגף התנועה והתיירות, בהמשך נבחר לתפקיד יו"ר אגף הכספים ובגיל 45 מילא ספקטור את תפקיד מנכ"ל "דן" / יו"ר המזכירות.

מאהבתו לארץ ישראל סיים ספקטור קורס מורי דרך, ותוך כדי עבודת הניהול השתלם במגוון קורסים באוניברסיטה בנושאי תחבורה וכספים, וכן סיים בהצלחה קורס דירקטורים.

בגיל 52, לאחר 32 שנות חברות ב"דן", הוא פרש לגמלאות ובשנת 1991 עבר, ביחד עם אשתו דרורה ליישוב מכבים. לאחר שנתיים הוא נבחר ליו"ר ועדת התושבים, והוביל את מהלך הבחירות החופשיות של תושבי מכבים-רעות למועצה הנבחרת הראשונה.

בבחירות אלה נבחר ספקטור לתפקיד ראש המועצה הראשון, תפקיד בו כיהן במשך 10 שנים, בהן הביא את היישוב, בשיתוף התושבים, להישגים שהעמידו אותו במקום הראשון בארץ בחינוך, איכות חיים, איכות סביבה, בטחון ובטיחות.

בשנת 2003, עם איחודה של מודיעין עם מכבים רעות, התמודד ספקטור בבחירות המקומיות לתפקיד ראש העיר, בהן נבחר להחליף את ראש העיר דאז, משה שכטר.

עם כניסתו לתפקיד קיים ספקטור את הבטחתו – להגדיל את התקציב המופנה לחינוך, וזאת מתוך אמונה בחשיבותו הרבה של החינוך בעיר הצעירה. ואכן, הוא הביא לכך ש-51% מתקציב העירייה יופנה לחינוך, אחוז אשר נשמר עד היום. בזמן כהונתו התגבשה תוכנית אסטרטגית בתחום החינוך והעיר אף זכתה לראשונה בפרס חינוך ארצי.

מאחר שקצב גדילתה של העיר היה גדול, בפני ספקטור הוצבו אתגרים רבים. בתקופתו פותחו שכונות העיר ותוכננו שכונות מגורים חדשות, התחילה הקמתו של אזור תעשייה עירוני, נבנה קניון ראשון בעיר של חברת עזריאלי, הורחב בית העלמין העירוני והוקם היכל התרבות הראשון בעיר.

בתחום התחבורה הוא קידם את הגעת הרכבת למודיעין, ובזמן כהונתו החלה הפעלתו של קו הרכבת המהירה לתל אביב ונפתח כביש 431. מתחילת הדרך היה ספקטור שותף לעשרות תושבים שהתארגנו לאיסוף הממצאים הארכיאולוגיים מגבעת התיתורה ומרחבי העיר, אשר יוצגו במוזיאון מורשת החשמונאים שמוקם בעיר.

נושא העולים החדשים היה קרוב לליבו, ועם כניסתו לתפקיד ראש העיר יצר ספקטור קשר עם יהדות דרום אפריקה, ולאחר מספר ביקורים שם הביא 200 משפחות, שרצו לעלות לישראל בשל חשש מהחלפת השלטון במדינתם, לעיר מודיעין. בהמשך פעל ספקטור גם כדי להעלות לעיר משפחות מארצות הברית, ואכן מדי שנה מגיעים לנמל התעופה בן גוריון מאות עולים חדשים מצפון אמריקה, כשבערך מחצית מהם מבקשים להשתקע כאן במודיעין מכבים רעות.

משה ספקטור התגורר עד סוף ימיו בביתו במכבים והלך לעולמו בגיל 90 בתאריך 20.4.2023

משה שכטר - ראש העיר הראשון

משה שכטר

בשנת 1994 נבחר משה שכטר, שהיה אז סגן ראש העיר גבעתיים, לממונה על הקמת העיר מודיעין. בתפקיד זה הוא כיהן כראש המועצה הממונה עד לבחירות הראשונות למועצת העיר. בשנת 1998 נבחר שכטר לראש העיר הראשון של מודיעין, ובתפקיד זה כיהן עד לשנת 2003. בשנת 2015 הלך משה שכטר לעולמו, כשהוא בן 81.

משה שכטר נולד ב-4 בפברואר 1934. כילד, שרד את השואה, את מחנות העבודה וצעדות המוות שם איבד רבים מבני משפחתו. לאחר המלחמה, כאשר היה נער בן 16 הוא עלה לארץ ישראל בספינת מעפילים והחל לבנות את חייו מחדש במדינה שזה עתה הוקמה. הוא התגייס לצה"ל והתיישב בעיר גבעתיים.

לאחר שחרורו פנה לעשייה הציבורית כאשר מונה לתפקיד מזכיר ההסתדרות בעירו. בשנת 1978 נבחר לתפקיד סגן ראש עיריית גבעתיים אותו מילא במשך 15 שנים עד להגעתו לתפקיד ראש המועצה הממונה של העיר החדשה מודיעין. שכטר השתתף בטקס הנחת אבן הפינה להקמת העיר ב-14.12.1993, במעמד ראש הממשלה המנוח יצחק רבין.

ב-1994, יחד עם צוות מצומצם, החל בהקמת העיר, החל מהקמת בתי הספר הראשונים, חנוכת בניין העירייה והפיכתה של מודיעין מיישוב ומועצה מקומית לעיר ואם בישראל. בשנת 1998 התמודד שכטר בבחירות הראשונות לראשות העיר וזכה בהן.

במהלך שנותיו בתפקיד הוביל משה שכטר לא מעט פרויקטים בעיר, כמו תכנונה הראשוני של העיר ותכניות הפיתוח שלה, קישורה לרשת הכבישים והרכבות הארצית והנחת היסודות לאזורי התעסוקה והמלאכה של העיר.

משה שכטר שם את נושא החינוך בראש סדר העדיפויות, ודאג כי הקהילה המתפתחת בעיר תהיה קהילה פלורליסטית ופתוחה, ערכית ומעורבת הקולטת ומקבלת את התושבים החדשים.

בשנת 2004 הקים שכטר עמותה בשם "מודיעין עירנו", שמטרתה לפעול למען שיפור חיי הקהילה בעיר, בדגש על תחומי החינוך, התרבות, הנוער והספורט, ואכן מדי שנה מעניקה העמותה, בשיתוף עם העירייה, מלגות לבני נוער מצטיינים שמתנדבים רבות לטובת הקהילה ובמקביל מצליחים לתרום גם לבית ספרם ולשמור על הישגים לימודיים.

ב-22 בינואר 2015, כשבועיים לפני שמלאו לו 81 שנים, הלך משה שכטר לעולמו. הוא הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים, והובא למנוחות בבית העלמין במודיעין מכבים רעות.



פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד