כנס מורשת ה-19 בחנוכה

08/12/2022 י"ד כסלו תשפ"ג

כנס מורשת ה-19 בחנוכה

בנר השלישי בחנוכה 20.12.22 יתקיים כנס מורשת ה-19 ע"ש פרופ' יאיר פרג. הכנס מהווה אירוע ייחודי בארץ, המחבר בין ארכיאולוגיה, היסטוריה ויהדות בתקופה החשמונאית באזור מודיעין.

מיטב המומחים מרשות העתיקות והאקדמיה ייקחו חלק בפאנלים שונים בכנס ומעבר להרצאות והשיח המרתק, ניתן יהיה לראשונה להירשם לסיורי מורשת מודרכים באתרי הטבע כחלק מהחגיגה החשמונאית. הסיורים יערכו בבקעת הנזירים וחורבת זכריה, גבעת התיתורה וכמובן במוזיאון מורשת החשמונאים המציג את הממצאים החשובים שהתגלו באזור.

המושב הראשון יעסוק בחשיבותם של החשמונאים וחנוכה בהבניית הזהות היהודית לאורך הדורות, תפוצת שמות החשמונאים בקרב היהודים לאחר עלייתה של השושלת החשמונאית, חנוכה והחשמונאים ככלים לעיצוב האתוס של חסידות מונקאטש, גבורה יהודית וזיכרון החשמונאים ורמזים לפעילות ממלכתית במרחב הכפרי בין מודיעין לירושלים.

המושב השני יתמקד בחפירות הארכיאולוגיות בגבעות מודיעין ויציג מחקרים חדשים על הממצאים במוזיאון מורשת החשמונאים, תגליות חדשות על החיים הקדומים בגבעת מבוא מודיעים, כלי החרס בהם השתמשו בשכונת מורשת הקדומה (חורבת אשון), ההיבטים החברתיים של ליקוט העצמות והקבורה בגלוסקמאות ביהדות בית שני ומחשבות על הרקע ההיסטורי של מטמון מטבעות הכסף מהתקופה החשמונאית בחורבת אשון.

המושב השלישי יספק מבט על מורשת, על מודיעין ממורשת לתיירות, מקומה של האותנטיות באתרי מורשת ובית הכנסת החשמונאי העתיק כמקרה מייצג למגמות שימור המורשת של בתי הכנסת בישראל.

הכנס יתקיים באולם עינן בקניון עזריאלי. בסיומו תיערך הדלקת נרות חגיגית במוזיאון מורשת החשמונאים. יש להירשם מראש לכנס ולסיורים באתר העירייה. לחצו כאן על הקישור

חיים ביבס, ראש העיר: "מודיעין מכבים רעות היא כמנהרת זמן מרתקת, שמהווה פרק משמעותי בסיפור היהודי של מורשת החשמונאים, הנחקרת בהיבטים רבים מסקרנים. מבחינה זו, הכנס מהווה גאווה רבה מקומית וארצית ומחבר בין התגליות והמחקרים החדשים כשהשנה, הוא מובל גם על ידי המוזיאון הייחודי למורשת החשמונאים ומודיעין אשר שם על המפה את הארכיאולוגיה וההיסטוריה של האיזור. אני מזמין את כל מי ששוחר ושוחרת היסטוריה ומורשת יהודית לבוא ולקחת חלק בכנס ומאחל חג חנוכה שמח לתושבי העיר".

שמעון גואטה, מחזיק תיק תיירות, מורשת ושימור אתרים: "כנס מורשת מודיעין והחשמונאים כבר 19 שנים מצליח למשוך מאות תושבים ומבקרים רבים המבקשים לשמוע את מיטב החוקרים בתחום. השנה, נע הכנס בין עבר מפואר להווה ועתיד מרשימים ההולכים ומתפתחים בעירנו באופן מואץ. לראשונה פאנל בראשותי, יעסוק בנושא נקודת מבט למורשת. נמשיך לשמור ולטפח את המורשת העשירה בעירנו."

חפירה ארכיאולוגית בחורבת אשון באפריל 2016. צילום: גריפין. באדיבות: אברהם טנדלר ורשות העתיקותחפירה ארכיאולוגית בחורבת אשון באפריל 2016. צילום: גריפין. באדיבות: אברהם טנדלר ורשות העתיקות

הסדרי הנגשה ותנועה למופע סיום הקיץ

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד