מודיעין מכבים רעות מודל 2022

09/03/2023 ט"ז אדר תשפ"ג

בימים אלה מוציאה העירייה את השנתון הסטטיסטי החדש לשנת 2023 (הנתונים מתבססים על שנת 2022). השנתון הסטטיסטי של מודיעין מכבים רעות, שמופק במהדורה חדשה, זו השנה השלישית, מציג וממפה נתונים ב-30 נושאים דמוגרפיים, כלכליים וחברתיים, המתארים את החיים בעיר ובשכונות העיר בעבר, בהווה ובעתיד. השנתון מכיל לוחות, תרשימים ומפות הכוללות מאפיינים פיזיים ואנושיים של העיר בכללותה ובפילוח השכונות.

ראש העיר, חיים ביבס: "זו השנה השלישית שהעירייה מפיקה שנתון סטטיסטי, שעוסק במיפוי שכונות העיר ותושביה וכולל נתונים דמוגרפיים, חברתיים וכלכליים קיימים ותחזיות עירוניות עתידיות. הכנת השנתון הוא פרי מחקר וניתוח של ידע שנאסף בעבודת העירייה בשגרה, לצד סקרים עירוניים אשר ישמשו את העירייה בהמשך לקביעת התוכנית האסטרטגית של העיר."

אז מה ניתן ללמוד מנתוני השנתון לשנת 2023?
בפן הדמוגרפי אוכלוסיית העיר מונה 102,035 תושבים, לפי נתוני משרד הפנים עם ציון סוציואקונומי 9 מתוך 10, כאשר השכונה הגדולה ביותר היא שכונת הכרמים עם 12,111 תושבים. בשכונת מורשת החדשה, שהחלה להתאכלס, מתגוררים 745 תושבים. בפילוח בין גברים לנשים בעיר עולה כי ישנו שוויון, כמעט מלא, בין נשים לגברים, 50% גברים ו-50% נשים.

עוד בהקשר הדמוגרפי, ניתן לראות בבירור כי מודיעין מכבים רעות נחשבת לעיר צעירה עם אחוז גבוה של ילדים בהשוואה לממוצע הארצי בארץ והגיל הממוצע בעיר עומד על 33.9. לצד זאת, תוחלת החיים היא הגבוהה ביותר בישראל ועומדת על גיל ממוצע של 86.7, כאשר בעיר חיים 10.2% אזרחים ותיקים מגיל 65 ומעלה.

נתון נוסף מעניין הוא מספר התושבים שעוברים לגור בעיר (הן מחוץ לעיר והן מעברי דירה בתוך העיר) . בהקשר זה בולטות במיוחד השכונות החדשות, כאשר שכונת נופים, שנמצאת לקראת סיום אכלוס נהנתה בשנת 2022 מכ-950 דיירים חדשים בשכונה. שכונת מורשת, שהחלה להתאכלס בחודש פברואר 2022, התחדשה ב-713 דיירים חדשים.

מתחם נוסף שנמצא בשלבי סיום אכלוס הוא מרכז העיר אליו הגיעו השנה 81 תושבים חדשים. מהצד השני עולה כי 41% מתושבי העיר מתגוררים בעיר יותר מ-20 שנים.

נתונים נוספים בשנתון, הנוגעים למשקי הבית, מגלים כי במודיעין מכבים רעות יש בממוצע 3.66 נפשות במשק בית. בתוך כך, 84% מחזיקים בבעלותם דירה, 14% שוכרים דירה. 58% מהמשפחות בעיר הן זוגות עם ילדים עד גיל 17, 2% משפחות חד הוריות. נתון סטטיסטי מעניין הוא שכ- 56% מתושבי העיר הם בעלי תואר אקדמי ו-4.3% מהתושבים הם סטודנטים.

הסתכלות בשנתון מגלה גם כמה נתונים מרעננים ששולבו בו לראשונה ובהם, השמות שהם הכי נפוצים בעיר, בראשם יובל ועמית.

כמו כן, השנתון כולל נתוני בריאות העולים מהסקר העירוני, שנערך לאחרונה וממנו עולה כי 83% מהתושבים מגדירים עצמם בריאים. עוד נתונים מעניינים שמעידים על אורח חיים בריא מאוד בקרב התושבים, הם ש- 70% מהתושבים עושים פעילות ספורט.

פעילות הספורט המועדפת היא הליכה מהירה (48%), 21% מרימים משקולות, 20% רצים ו-11% רוכבים על אופניים. מרבית הפעילות הספורטיבית של 55% מהתושבים, שעושים ספורט נעשית בחוץ, במרחב הציבורי.

העירייה האיצה בשנתיים האחרונות את הקמתם של מתחמי כושר בפארקים ובגינות הציבוריות, עם מתקנים מודרניים קרובים לבית. 48% מעדיפים פעילות ספורטיבית בחדר כושר או סטודיו ו-22% בבית.

יחד עם זאת ניכר כי ישנו עודף משקל בקרב 21%-30% מהתלמידים בכיתות א-ז. נתוני התמותה כתוצאה ממחלות לב הוא 154.5 למאה אלף איש. נתון זה מוכיח את חשיבותה של התוכנית העירונית לפריסת עשרות דפיברילטורים במוסדות ציבור, רחובות העיר, מרכזים מסחריים ובניידות הביטחון המוכיחים עצמם כמצילי חיים.

מבחינת נפח אשפה, מעידים הנתונים כי 1.3 ק"ג פסולת נזרקת לנפש ביום בעיר, 18.2% שעור מחזור פסולת מוצקה ו-81% נפח ממוצע בזמן פינוי מיכלי מחזור.

בנושא התחבורה, לכ-97% ממשקי הבית בעיר יש רכב אחד לפחות. הרכב הפופולארי ביותר בעיר הוא יונדאי. עוד עולה כי ל- 2% מתושבי העיר יש רכבים חשמליים (לא כולל רכבי ליסינג), מגמה שהולכת וגדלה מדי שנה.

מהשנתון עולה כי בעיר ישנם 5.9% עולים מחו"ל במצטבר, כאשר בשכונת מוריה יש הכי הרבה עולים חדשים (כאלו שעלו לארץ בשבע השנים האחרונות) עם 346 עולים חדשים ואחריה, שכונת אבני חן עם 305 עולים חדשים.

אוהבים כלבים? מסתבר שבעיר יש 8,041 כלבים והשכונה בה יש הכי הרבה בעלי כלבים הינה שכונת הפרחים עם נתון מרשים של 1,135 כלבים, אחריה שכונת המגינים עם 780 כלבים.

מבחינת עסקים מקומיים וכוח קנייה, ניכר כי 87% מהתושבים קונים בעסקים המקומיים ובעיר, 1,777 עסקים פעילים מרביתם עסקי מזון, מסעדות ובתי קפה, משרדים ושירותים מקצועיים.

עוד נתון מעניין הוא שמודיעין מכבים רעות היא העיר עם כוח העבודה הגבוה בארץ והוא עומד על 76.6% שעור תעסוקה, כאשר 91% שכירים ו-22% עוסקים בהייטק וטכנולוגיה. 14% עוסקים בחינוך, השכלה ומחקר. מרבית מקומות התעסוקה במרכז הארץ (65%) ו-22% בתוך העיר. משך זמן ההגעה של 52% עומד על חצי שעה ו-30% כשעה.

במדדי שביעות הרצון העירוניים עולה בבירור כי 94% חשים שביעות רצון מאיכות החיים בעיר, 90% חשים כי העיר מותאמת לצרכיהם, 88% ממליצים למכרים לעבור לגור בעיר ו-88% מתכוונים להמשיך לגור בה בשנים הבאות.

בשנתון מוצגים ניתוחי עומק של כל שכונה ושכונה בעיר, והוא נחתם בתחזיות מעניינות בנוגע לעתיד מודיעין מכבים רעות מבחינה דמוגרפית, גילאים, מסחר ותעסוקה.

ניתוח צפי שימושים בשטחים, בהתבסס על מימוש תוכנית המתאר, מצביע על צפי גידול משמעותי במסחר ותעסוקה בתוספת שטח של 2,095 דונם. נתון זה משתלב עם הגידול הצפוי במספר התושבים בעיר, שמצביע על חציית המאתיים אלף תושבים וכשישים ושש אלף יח"ד במימוש תוכנית המתאר לעשורים הקרובים ו-5,998 דונם תוספת שטחים בתכנון השכונות החדשות. לפי התחזית, העיר צפויה להתבגר בהתאמה לפילוח הגילים במדינה.

עורך השנתון, מנהל אגף אסטרטגיה, מחקר וחדשנות ד"ר אופיר לנג מציין כי הכנת השנתון נערכה באיסוף וניתוח נתונים מעמיק בסיוע של נציגי עירייה ורשויות ארציות, כל זאת במטרה לזהות ולאפיין באופן מעמיק סוגיות העומדות על סדר היום, מחקרים ואנליזות, סקרים עירוניים ותחזיות דמוגרפיות, ולשמש כלי תכנון מדיניות אסטרטגיה לפיתוח העיר ולקידום איכות חיי התושבים.

הנתונים המלאים מוצגים בחוברת דיגיטלית בשקיפות לתושבי העיר, אשר יכולים לצפות ולהתרשם – כאן בקישור.

העיר מודיעין מכבים רעות העיר מודיעין מכבים רעות

תוכנית קיץ רחבה לבני הנוער בעיר

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

העירייה מציגה: מרחבי פנאי בטוחים, פעילות לילה, נוכחות חינוכית מוגברת ושיתוף פעולה עם ההורים, מערכת החינוך והמשטרה

להמשיך לקרוא

אלפים השתתפו בחגיגות עצמאות ביום ירושלים

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

שתי במות ענק עם הכוכבים הגדולים ביום אחד של חגיגות שכללו את נינט טייב, עברי לידר, נס וסטילה, אליאנה תדהר ולי בירן ואורנה ומשה דץ

להמשיך לקרוא

מחזקים את כיתת הכוננות

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

בימים אלה ניתן מרחיבים את כיתת הכוננות וקוראים לתושבי העיר לבוא ולהתנדב במשימות החשובות לביטחון העיר. המתנדבים עוברים לאורך השנה הכשרות ואימונים כך שיוכלו לתת מענה לכל תרחיש

להמשיך לקרוא

ניקיון העיר לקראת שבועות

25/05/2026 ט' סיון תשפ"ו

לקראת חג השבועות: איסוף גזם מרוכז יתקיים ברביעי בכל העיר; בערב החג ובחג עצמו חל איסור מוחלט על הוצאת גזם וגרוטאות.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש עמק החולה דרום

19/05/2026 ג' סיון תשפ"ו

החל מיום ראשון 17.5 יתקיימו עבודות לשדרוג כביש עמק החולה דרום בצד האי זוגי, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

תרגיל פתיחת מתקן קליטה לשעת חירום

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו

לאחרונה נערך בבית הספר עירוני ב' תרגיל קליטת אוכלוסייה מפונה מעיר אחרת, כחלק מתרחישי החירום השונים להם נערכת העירייה. התרגיל התקיים בהובלת מינהל הביטחון והחירום יחד עם צוותי החינוך והמנהלה של בתי הספר, מחלקת אבטחת מוסדות חינוך, משרד הפנים וגורמים נוספים

להמשיך לקרוא

רצים את העיר

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו

כ-7,000 רצות ורצים השתתפו בבוקר ספורטיבי עם מזג אוויר אידיאלי ואווירה חגיגית שכללה חמישה מקצים, בהם מקצה 15 ק''מ חדש

להמשיך לקרוא

הסדרי תנועה באירועי יום ירושלים

14/05/2026 כ"ז אייר תשפ"ו

לרגל מופעי יום העצמאות של נינט טייב, עברי לידר ונס וסטילה שיתקיימו ביום חמישי 14.5, יחולו חסימות כבישים באזור אמפי עמק החולה החל מהשעה 17:00 עד 1:00 בלילה

להמשיך לקרוא

מקרה כלבת נוסף בעיר

12/05/2026 כ"ה אייר תשפ"ו

כלבה עזובה שנמצאה נגועה בכלבת אותרה באזור הר סנה; השירות הווטרינרי מחדד הנחיות לתושבים וקורא לדווח על כל מגע

להמשיך לקרוא

פתיחה מחודשת של פארק ענבה

20/05/2026 ד' סיון תשפ"ו

פארק ענבה נפתח מחדש לציבור עם שבילים, תאורה, מתקני משחק, גינון ותשתיות משודרגות

להמשיך לקרוא

מופעי יום העצמאות שנדחו יתקיימו בערב יום ירושלים

19/05/2026 ג' סיון תשפ"ו

מופעי יום העצמאות שנדחו יתקיימו בערב יום ירושלים, בהשתתפות נינט טייב, עברי לידר, נס וסטילה, אביתר בנאי, דץ ודצה, אליאנה תדהר, לי בירן והכל בשילוב עם הלהקות המקומיות של מודיעין מכבים רעות

להמשיך לקרוא

קנסות על השלכת פסולת בנייה

06/05/2026 י"ט אייר תשפ"ו

השיטור העירוני תפס נהגי משאיות וקבלנים אשר השליכו פסולת בנייה בשטח פתוח שאותר בעיר בו נוהגים לשפוך פסולת שלא כדין. בגין העבירות, העבריינים נקנסו ונדרשו לפנות את הפסולת

להמשיך לקרוא

עבודות בשיקוע שדרות החשמונאים

06/05/2026 י"ט אייר תשפ"ו

למשך שני לילות, יבוצעו עבודות קרצוף וסלילה של הכביש המשוקע בשדרות החשמונאים. העבודות יתקיימו בימים ראשון ושני 10.5 ו-11.5 ובמהלכן יחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

על קו הזינוק

12/05/2026 כ"ה אייר תשפ"ו

7,000 משתתפות ומשתתפים, מגיל 4 ועד 94, ייקחו חלק במרוץ מודיעין עם חמישה מקצים וחגיגה ספורטיבית לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

מתכננים את מרכז העיר הבא

05/05/2026 י"ח אייר תשפ"ו

''מנעד אדריכלים'' היא החברה שנבחרה לתכנן, במסגרת שלב ב׳ של העיר, את מתחם העסקים הבא של מודיעין מכבים רעות, מתחם שיחבר בין מרכז העיר, השכונות והפארק הטכנולוגי.

להמשיך לקרוא

הסדרי תנועה מרוץ מודיעין

07/05/2026 כ' אייר תשפ"ו

כ-7,000 רצות ורצים ישתתפו במרוץ מודיעין ביום שישי 8.5. בעקבות המרוץ ולמען בטיחות הרצים, יחולו הסדרי תנועה עם חסימות כבישים. שינויים גם בפעילות התחבורה הציבורית

להמשיך לקרוא

מחזקים את הנפש

05/05/2026 י"ח אייר תשפ"ו

אגף שירותים חברתיים יצא לדרך עם שלוש תכניות קהילתיות לחיזוק החוסן הנפשי והפיזי, אשר מתמקדות במשפחות מיוחדות דרך צילום, כתיבה ויוגה

להמשיך לקרוא

הנחת אבן פינה לקריית הספורט העירונית

05/05/2026 י"ח אייר תשפ"ו

הפרויקט הענק יוצא לדרך במרכז עינב, ויכלול כ-6,000 מקומות ישיבה לאוהדי כדורגל וחובבי ספורט, עם חניון של כ-750 מקומות. לצד האצטדיון, יוקם גם היכל ספורט שיארח משחקי ספורט ואירועי תרבות שונים

להמשיך לקרוא

היערכות לקראת חג ל''ג בעומר

29/04/2026 י"ב אייר תשפ"ו

במסגרת היערכות העירייה להדלקת מדורות בחג, תותר הדלקת המדורות ליום אחד 4.5, במתחם שאושר על ידי העירייה

להמשיך לקרוא

כבשים נגד שריפות

23/04/2026 ו' אייר תשפ"ו

מאות כבשים של קק''ל יסייעו, כמו בכל שנה בניכוש עשביה בשטחים הפתוחים בעוטף העיר במטרה למנוע התפרצות שריפות

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד