מדיניות העירייה לטיפול בתלונות רעש

21/07/2010 י' אב תש"ע

כשבוע לאחר קיום ישיבה בנושא מטרדי הרעש של בני הנוער בלילות בהשתתפות ראש העיר חיים ביבס, חבר המועצה אילן בן-סעדון, מפקד תחנת משטרת מודיעין רפ"ק יורם ברינה, נציגי תושבים ונציגי הנוער מפרסמת העירייה את מדיניותה בנושא אכיפת הרעש.

כפי שאמר ראש העיר, חיים ביבס, בישיבה יש למצוא פתרון המאזן בין הצרכים של בני הנוער ורצונם לבלות בימי החופש הגדול לבין מניעת הטרדת רעש עבור שכנים ותושבים המתגוררים בסמוך למקומות התכנסות של בני הנוער בשעות הלילה.

הוחלט כי במסגרת תוכנית עיר ללא אלימות תגייס העירייה שלושה מפקחים לטובת הפעלת שיטור משולב בעיר שייתן מענה לתלונות על רעש, ונדליזם ועבירות איכות חיים אחרות.

בשלב ראשון יפעלו שתי ניידות שיטור עירוני משולב ברכבי פיקוח של העירייה: ניידת אחת הכוללת שני מפקחים עירוניים וניידת אחת הכוללת מפקח עירוני ושוטר מתחנת משטרת מודיעין.

כל קריאה של תושב למוקד 100 של המשטרה בנושא עבירות איכות חיים תועבר ישירות לטיפול ניידות השיטור העירוני המשולב דרך המוקד העירוני של עיריית מודיעין מכבים רעות.

המפגש הראשון בו תגיע הניידת המשולבת אל בני הנוער יסתיים לרוב באזהרה בלבד, למעט מקרים חריגים. המפקחים יפעילו שיקול דעת ובמידה ונדרש הם ייצרו קשר עם הוריהם של בני הנוער ויעבירו אזהרה ובקשה להתערבותם במקרה.

במידה והמקרה חזר על עצמו ובני הנוער לא נשמעו לאזהרה ומטרדי הרעש נמשכים תוזמן בפעם השנייה ניידת משולבת. ברור שני ייעשה במקום ע"י השוטר הנמצא בה בהמשך לטיפול הראשוני ובהתאם לשיקול דעתו והמשך המטרד יינתן דו"ח על הקמת רעש.

בין הניידות תתקיים חלוקה גיאוגרפית של העיר לסיורים ופעילות שוטפת במהלך הלילה כאשר הקו המפריד בין חלקה המערבי וחלקה המזרחי יהיה רחוב עמק דותן. במקרים נקודתיים וצורך בהפעלת הניידות אין משמעות לחלוקה הגיאוגרפית.

בחלק המערבי של העיר הכולל את שכונות הפרחים, נביאים, כרמים, מגינים, אבני חן ופארק ענבה תפעל ניידת עם שני מפקחים, ובחלק המזרחי של העיר הכולל את שכונות נחלים, משואה, שבטים, מוריה, מכבים ורעות תפעל הניידת עם המפקח והשוטר.

נושא מטרדי הרעש וחלוקת הדו"חות עלה גם בביקורו השבוע בעיר של ניצב בנצי סאו, מפקד מחוז מרכז במשטרת ישראל, מלווה במפקד מרחב השפלה ניצב משנה שמעון בן-הרוש ומפקד תחנת משטרת מודיעין רפ"ק יורם ברינה.

בפגישתם עם ראש העיר דובר כי בנושא אכיפת מטרדי הרעש קיימת אחריות משותפת של העירייה והמשטרה תוך שיתוף פעולה הדוק בניהן. ניצב סאו אמר בפגישה: "יחס הפשיעה במודיעין ל-1000 איש הוא נמוך מאוד בכל קנה מידה של המחוז ובארץ בכלל. ראש העיר צריך להיות גאה בתושבים שלו, שכן גם מרבית הפשיעה בה מטפלת התחנה נעשה ע"י גורמים חיצוניים ולא תושבים מקומיים. יש לנו אחריות משותפת בנושא מטרדי הרעש, בעיר יש בני נוער מצוינים שהם העתיד של העיר והמדינה בכלל".

מחזיק תיק מניעת סמים ואלכוהול ויוזם המפגש, חבר המועצה אילן בן-סעדון: "אין לי ספק כי מודל זה ימתן ככל שניתן את המגע בין בני הנוער לשוטרים. המודל של שיטור קהילתי ייתן מענה מצוין לכולם - לתושבי העיר הסמוכים לפארקים שימשיכו ליהנות מאיכות חייהם בעיר, לשוטרים וכמובן לבני הנוער שיפסיקו לחוש נרדפים ע"י השוטרים וירגישו כי העיר מודיעין היא ביתם ויוכלו להמשיך ליהנות תוך כבוד הדדי."

שדרוג כביש עמק איילון דרום

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

העבודות לשדרוג התשתיות בשכונות הוותיקות חוזרות החל מיום ראשון 12.4, יתקיימו עבודות קרצוף וסלילה בכביש עמק איילון דרום בצד האי זוגי. העבודות יתבצעו בשלבים

להמשיך לקרוא

עדכון פעילות העירייה 9.4.2026

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

העירייה מודיעה על חזרה מלאה לפעילות: מערכת החינוך, הצהרונים, השירותים העירוניים והתחבורה הציבורית חוזרים לפעול לצד שמירה על ערנות והנחיות הביטחון

להמשיך לקרוא

מצדיעים לסמל ראשון גלעד הראל

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

להמשיך לקרוא

מצדיעים לסמל ראשון גלעד הראל

03/04/2026 ט"ז ניסן תשפ"ו

מודיעין מכבים רעות נפרדת מלוחם סיירת הנח"ל, סמל ראשון גלעד הראל ז"ל, בן 21 בנופלו

להמשיך לקרוא

ערוץ החירום העירוני

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו

כל ההתרעות וההנחיות יעברו בערוץ הוואטסאפ העירוני לצד חידוד הנחיות פיקוד העורף להתנהלות נכונה בשעת חירום

להמשיך לקרוא

כל השכונה בווטסאפ

31/03/2026 י"ג ניסן תשפ"ו

מודל ה-WhatsApp העירוני מתחדש: מעבר לקהילות וקבוצות כריזה שכונתיות שיאפשרו לתושבים לקבל מידע עירוני רשמי, אמין ומהיר ישירות מהעירייה.

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לפסח

26/03/2026 ח' ניסן תשפ"ו

העיר מתכוננת לפסח: ניקיון מוגבר, מוקדי הגעלת כלים וביעור חמץ ברחבי מודיעין מכבים רעות לשירות התושבים ולהבטחת חג מסודר ובטוח

להמשיך לקרוא

הפאדל מגיע לעיר

25/03/2026 ז' ניסן תשפ"ו

ענף הספורט הצומח בעולם מגיע למודיעין מכבים רעות: מתחם ובו חמישה מגרשי פאדל יוקם בסמוך למרכז הספורט העירוני

להמשיך לקרוא

פרסום מרחבים מוגנים במרכזים המסחריים

24/03/2026 ו' ניסן תשפ"ו

העירייה וחברת ''אופק'' מנגישות לתושבים מידע על עסקים עם מרחב מוגן תקני, כדי לאפשר שהייה בטוחה וקבלת שירותים גם בהתאם להנחיות פיקוד העורף

להמשיך לקרוא

מרוץ מודיעין נדחה

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

בצל המצב הביטחוני, מרוץ מודיעין ה־20 שתוכנן להתקיים ביום שישי, 20 במרץ, נדחה. המרוץ ייערך בתאריך חדש: יום שישי, 8 במאי 2026

להמשיך לקרוא

ממשיכים את שדרוג כביש עמק החולה צפון

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

ביום שני, 16.3 יחל השלב האחרון של שדרוג שדרות עמק החולה ויימשכו כשבוע. בהתאם לשלבי העבודות חלים הסדרי תנועה לאורך השדרה

להמשיך לקרוא

עדכון עירייה, שאגת הארי 13.3.26

19/03/2026 א' ניסן תשפ"ו

העירייה ממשיכה לפעול במתכונת חירום מלאה, לצד חזרה מדורגת של מערכת החינוך, שירותי הרווחה, הפארקים, החוגים ומתקני הספורט בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

להמשיך לקרוא

אתם שואלים רשות האוכלוסין וההגירה משיבה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מדריך קצר לשירותי רשות האוכלוסין בזמן חירום: תורים בלשכות, דרכונים בתעריף מוזל, פעילות מעברי הגבול ושירותי הרשות בנתב״ג.

להמשיך לקרוא

פעילות העירייה למיגור ונדליזם

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מצלמות העירייה תיעדו צעירים משתוללים עם רכב בחניון עירוני וגורמים נזק לתשתיות. המעורבים אותרו, הוגשה תלונה והעירייה תפעל גם להגשת תביעה כספית

להמשיך לקרוא

שדרוג שירות הגשת מסמכים לפי שלבי הבנייה

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

מינהל ההנדסה בעירייה ממשיך לשדרג את השירותים לתושבים וליזמים על ידי מעבר למערכת דיגיטלית נוחה ופשוטה שבה יוכלו להגיש מסמכים לוועדה בכל שלב של הבנייה

להמשיך לקרוא

היערכות ניקיון בעיר לקראת פסח

11/03/2026 כ"ב אדר תשפ"ו

לקראת פסח: העירייה נערכת למבצע ניקיון ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים להקדים הוצאת גזם וגרוטאות לפי ימי הפינוי בשכונות, עד 29.3 בלבד, ולמחזר פסולת אלקטרונית בעמדות הייעודיות

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות בחירום

12/03/2026 כ"ג אדר תשפ"ו

מרכז ההפעלה העירוני פועל סביב השעון עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון, השירותים החיוניים בעיר נמשכים והעירייה מעניקה סיוע לאזרחים ותיקים ולמשפחות משרתי הקבע והמילואים.

להמשיך לקרוא

מידע והנחיות בשעת חירום

09/04/2026 כ"ב ניסן תשפ"ו

כל מה שחשוב לדעת במצב הביטחוני: סוגי האיומים, זמני התרעה, התנהלות בזמן אזעקה, הכנת המרחב המוגן ומידע על מרכזי מחסה בעיר

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות במצב חירום – עדכון והנחיות לתושבים

09/03/2026 כ' אדר תשפ"ו

החל מיום שבת 28.2 בבוקר העירייה פועלת במתכונת חירום מלאה, מרכז ההפעלה פתוח והנחיות פיקוד העורף מחייבות כניסה מיידית למרחב מוגן ויציאה רק באישור רשמי

להמשיך לקרוא

הסדרי חניה חדשים באזור מרכז עינב

26/02/2026 ט' אדר תשפ"ו

העירייה החלה בהיערכות להסדרת החניה בשלושה רחובות במרכז עינב. תושבי העיר יוכלו לחנות ברחובות אלה שעתיים חינם באמצעות אפליקציות החניה. יתר המרכז נותר תחת ההגדרה חנייה חופשית

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד