הבריכה העירונית נפתחת

11/08/2010 א' אלול תש"ע

הבריכה העירונית של מודיעין מכבים רעות פותחת שעריה ביום חמישי 5.8.10 בשעה 14:00. הבריכה נבנתה על ידי החברה הכלכלית לפיתוח העיר והיא משתרעת על שטח של 12 דונם ומהווה חלק ממרכז הספורט ברח' עמק זבולון בסמוך למרכז העיר.

במקום מבנה מרכזי בן שלוש קומות: קומת מרתף לחדרי מכונות בגודל 180 מ"ר, קומה ראשונה של 570 מ"ר הכוללת מבואה, משרדים, מלתחות לגברים, נשים ונכים, סטודיו, חדר עזרה ראשונה ומזנון. וקומה שנייה שתשמש בעתיד לחדר כושר מרכזי, חדרי חוגים - סטודיו, מקלחות ושירותים.

לרשות המבקרים עשרות שמשיות, אלף כסאות פלסטיק ושולחנות שירות במשטחי הדשא. כמו כן מתקני משחק מוצללים לפעוטות, סככת צל בשטח של 50 מ"ר לפעילות יצירה וחוגים.

הבריכה העירוניתהבריכה העירונית

בחזית המבנה המרכזי נמצא משרד מכירת כרטיסים, מבואה, מזנון, חדר חשמל, חדר מערכות לחימום מים ומחסן טכני.

המתחם תוכנן וניבנה תוך מתן תשומת לב מלאה להנגשת נכים מהיבטי דרכי המבנה, מעלית עתידית לקומה השנייה, מלתחות מותאמות ומתקן הורדה למים.

בסך הכל יכולים לשהות במתחם הבריכה העירונית כמות של 1800 מבקרים בו זמנית.

הבריכה הראשית הינה מערכת של שלושה אזורי מים מחוברים: האזור הראשון הוא בריכה חצי אולימפית במידות של 25X16 מטר. האזור השני כולל בריכת ילדים במידות של 13X7 מטר ובעומק 60-70 ס"מ. האזור השלישי המקשר בין שתי הבריכות יהיה מבואה חצי עגולה ברדיוס של שבעה מטר שתהווה את הכניסה לשני האזורים האחרים, ספסל פנימי ומתקן הורדה לנכים.

מעל בריכת הילדים ואזור המים הרדודים הותקנה הצללה של כ-400 מ"ר.

בנפרד, הוקמה בריכת פעוטות בשטח של 83 מ"ר שתוכננה לאפשר לפעוטות בכל הגילאים ליהנות משכשוך ומשחק בבריכה נפרדת. גובה הבריכה הוא בין 5 ס"מ לקטנטנים ועד 40 ס"מ תחת הצללה מלאה.

בריכה ראשיתבריכה ראשית

מתחם הבריכה כולל בתוכו גם מגרש חול ים ובו מותקנים שערי קט-רגל ורשת כדורעף חופים לשימוש חופשי של המבקרים.

בסמוך לבריכה נבנה אולם כדורסל ראשי עם 500 מקומות ישיבה ובגודל 1500 מ"ר שייפתח בחודש נובמבר. בנוסף, מפעיל חיצוני זכה במכרז להקמת והפעלת ארבעה מגרשי טניס אותם הוא בונה בימים אלה והם צפויים להיפתח בחודש ספטמבר. במגרשים אלו יפעלו חוגי טניס וכן שעות פתוחות לשימוש תושבי העיר ללא תשלום. בחודשים הקרובים יפורסם מכרז להקמת והפעלת ארבעה מגרשי קט-רגל במתכונת דומה.

מנכ"ל החברה הכלכלית האחראית על המיזם, דורון ברק מסר כי "הבריכה הראשית תוכננה ונבנתה בסמוך למבנה המרכזי בצורה כזו המאפשרת בשלב השני של הפרויקט קירוי של הבריכה להפעלתה גם בימי החורף. מדובר בבריכת קיץ שתפעל עד סוף חודש ספטמבר, ובמידה ומזג האוויר יאפשר נאריך את המועד. בכל מקרה היא תפתח באופן מלא לעונת הרחצה הבאה בחודש מאי 2011".

ראש העיר, חיים ביבס: "אני בהחלט שמח ואפילו קצת נרגש לפתוח את הבריכה העירונית הראשונה במודיעין מכבים רעות. אחרי 14 שנה הגיע הזמן שגם תושבי העיר יוכלו ליהנות מבריכה המשרתת את כל תושבי העיר: משפחות, ילדים קטנים, בני נוער, דתיים וחילוניים."

"הקפדנו כי מחירי הכניסה יהיו שווים לכל נפש וכולם יוכלו ליהנות מהבריכה, אך עם זאת לבנות תוכנית עסקית כזו שתביא להפעלה מאוזנת של המתקן ללא השקעת כספים נוספים לתפעול שוטף מצד העירייה. למרות מחירי הכניסה הזולים התושבים זוכים למתקן ברמה גבוהה מאוד וכך גם יהיה בנושא התחזוקה והשירותים למבקרים. "

"הפתיחה השבוע היא רק השלב הראשון, המקום יפעל תחת תקופת הרצה במשך חודשיים עד שנשלים את כל הנדרש להפעלה מלאה של המתקן לקראת עונת הרחצה הבאה. אני רוצה להודות לצוות החברה הכלכלית בראשות מנכ"ל החברה דורון ברק וכל העוסקים במלאכה שעבדו בחודשים האחרונים קשה מאוד כדי לעמוד ביעד ולפתוח את הבריכה. לתושבים היקרים של העיר מגיעה בריכה יפה ומכובדת ואני מזמין את כולם לבוא וליהנות ממנה".

למידע על שעות הפעילות של הבריכה ומחירי הכניסה">למידע על שעות הפעילות של הבריכה ומחירי הכניסה

הסדרי הנגשה ותנועה למופע סיום הקיץ

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד