עדכון תושבים 2.11.23

08/11/2023 כ"ד חשון תשפ"ד

החל מיום שבת 7.10 בבוקר העירייה פועלת במצב חירום. לפניכם העדכונים נכון לשבוע החמישי למלחמה.

מערך האבטחה

  • אגף הביטחון של העירייה הכולל ניידות סיור וניידות שיטור עירוני. בנוסף הוקמו בעיר שלוש כיתות כוננות בהן משרתים תושבי העיר, בעלי רקע קרבי.

  • שלוש הכיתות הן:
    כיתת בני מקום: שייכת לפיקוד העורף בה יותר מ-30 חיילי מילואים, מבוססת על תושבי העיר, שהתגייסו לצבא קיבלו נשקים צבאיים ומשרתים כאן בעיר.
    כיתת כוננות עירונית: כיתה המשמשת כוח התערבות בחירום. את הנשקים העירייה רכשה עוד בימים הראשונים ללחימה.
    כיתת כוננות משטרתית: שייכת למשטרת מודיעין.

  • בימים אלה אנחנו נערכים להקמת כיתה נוספת רביעית, של המשטרה שתורכב בעיקר מתושבי מכבים רעות והיא תתמקד בפעילות ברובע.

  • עם השלמת הכיתה הרביעית נפעל לפתיחה של כיתה חמישית.

  • כיתות הכוננות עובדות בתיאום עם מנהל אגף הביטחון ועם מפקדת משטרת מודיעין.

  • כל חברי הכיתות יקבלו ציוד ומדים זהים כדי להפוך את הכוחות למזוהים ברחוב.

  • חברי כיתות הכוננות כבר נמצאים בשטח מתגברים את השמירה בגדר המערכת במכבים, מסייעים במחסומים, מסיירים סביב מוסדות החינוך, מגבירים נוכחות בשכונת מורשת ובאתרי הבניה ברחבי העיר ומסייעים בכל מקום שנדרש בהתאם למשימות הנדרשות.

  • בנוסף, במסגרת קמפיין לגיוס עובדים, בדגש על סטודנטים וסטודנטיות, העירייה גייסה יותר מ-40 עובדים לאגף הביטחון. כוח זה מאפשר לעירייה לעבות עוד יותר את פעילות מערך הביטחון העירוני. אם זה בכוח אדם לתגבור את השמירה בתוך העיר ואם בהוספת 8 ניידות ביטחון נוספות, שמשפרות את מערך האבטחה במוסדות החינוך שלנו. אם אתם מעוניינים להצטרף ליחידת הסיירים העירונית אתם מוזמנים להיכנס לקישור ואנחנו ניצור אתכם קשר

  • לצד פעילויות אלה הקמנו, ממש עם תחילת הלחימה את משמר העיר, גוף התנדבותי ובו יותר מ-1,400 תושבות ותושבי העיר, שמתנדבים מידי יום לסייע בתגבור מערך האבטחה העירוני לרבות הפעלת המחסומים בכניסות לעיר. עדיין ניתן להצטרף לפעילות המשמר בקישור

  • בעיר פועל מערך מתנדבים נוסף: יחידה להטסת רחפנים. מדובר על יחידה ובה כ-30 מפעילי רחפנים, תושבי העיר בעלי רישיון טיס של רשות התעופה האזרחית לרחפנים. היחידה מחולקת לגזרות ברחבי העיר, ותופעל במידה ויש אירוע או חשד לאירוע חירום. כידוע על פי הנחיות פיקוד העורף, אין להפעיל רחפנים. היחידה פועלת בהתאם לאישורים הנדרשים ובתיאום עם מוקד הביטחון של העירייה. תושבים המעוניינים להצטרף ליחידה מוזמנים לפנות למוקד העירוני 106 או 08-9726020.

  • באשר ליוזמות פרטיות או קבוצתיות של הקמת מערכי אבטחה עצמאיים בשכונות שונות בעיר. העירייה רואה בכל יוזמה מסוג זה כדבר מבורך המראה על אכפתיות של התושבים. אך כל יוזמה חייבת להצטרף לכוחות הביטחון העירוניים ולהקפיד לפעול תחת המטריה הביטחונית של העירייה.

הכרה בעיר כישוב צמוד קו תפר

ראש העיר, חיים ביבס, פנה לשר לביטחון לאומי בדרישה להכיר במודיעין מכבים רעות כולה כעיר זכאית לנשיאת נשק אישי בישוב צמוד קו התפר. כידוע נכון להיום, רק מכבים מוגדר כישוב צמוד קו תפר, ולפיכך תושביו זכאים לרישיון לנשיאת נשק. ראש העיר הבהיר במכתבו כי הסמיכות לקו התפר, גדר ההפרדה והכפר בית סירא מחייבת להכיר בעיר כולה כישוב צמוד קו תפר. אנו נעדכן על כל התפתחות בנושא.

אבטחת אזור מכבים:

  • באזור מכבים פועל גדוד מילואים של חטיבת כפיר, שנמצא באזור תקופה ארוכה והוא מאייש את המקום. ההיכרות של הכוח המוצב באזור היא גבוהה ואיכותית והוא מהווה נדבך מרכזי בשמירה על הגדר.

  • לצד הצבא, משטרת מודיעין ועובדי אגף הביטחון של העירייה מבצעים סיורים ופטרולים קבועים על תוואי הגדר וכן הותקנו אמצעים טכנולוגיים ותאורה.

  • כפי שצוין לעיל, בימים הקרובים תיכנס לפעילות כיתת הכוננות של מכבים רעות שתפעל באזור זה.

  • על רקע המצב הביטחוני, מפרסם פקע"ר בשיתוף עם מנהל התכנון, מסלול של פטור מהיתר בנייה להקמת ממ"ד. המסלול החדש לתקופה של שנה נוגע רק ליחידות צמודות קרקע שאין בהן מרחב מוגן דירתי.
    לכתבה בנושא הקמת ממ"דים במכבים וברעות

עדכון היתכנות חפירות תת קרקעיות

  • בעקבות פניות שהתקבלו למוקד העירוני בדבר קולות של חפירות הנשמעים בעיר ובעקבות פניית ראש העיר, חיים ביבס, מפיקוד העורף, בוצע בתאריך 31.10 סיור מקצועי עם קציני הנדסה מומחים בתחום מנהרות, קציני פיקוד העורף, נציגי נפת ירקון ובכירי העירייה בראשות ראש העיר.

  • הצוות בחן פניות, שהגיעו למוקד העירוני בשבועות האחרונים וביצע סיור מקצועי במספר אתרים ברחבי העיר.

  • בסיכום הבדיקות נמסר לעירייה כי "לא נמצאו ממצאים המעידים על חפירה או ממצא חריג לכך שישנה פעילות חפירה תת קרקעית באזור העיר."

  • בנוסף בהנחיית ראש העיר העירייה ביצעה התקשרות עם מכון גיאופיסי אשר יבצע סקירות באזור קו התפר בין מכבים לבית סירא. הבדיקות יבוצעו לאורך תקופה ארוכה של מספר שבועות כדי לשלול היתכנות של פעילות תת קרקעית באזור זה. לכתבה בנושא כנסו

הנחיות בנושא בנייה

  • כידוע משרד האוצר והפנים העבירו דרישה לפתיחת מתחמי הבנייה. בהמשך לדרישה זו כינס מהנדס העירייה, זיו גדון, את כל היזמים הפועלים בעיר והציג בפניהם את התנאים שרק לאחר שיקוימו העירייה תאפשר לקיים עבודות בינוי בעיר:
    - העסקת עובדים זרים ו/ או ישראלים בלבד (אין אישור להעסקת פועלים פלשתינים).
    - מנהל העבודה מצהיר ומתחייב, כי לא יעסיק עובדים שאינם מורשים.
    - מנהל העבודה מצהיר ומתחייב, כי יוצב מטעמו מאבטח האחראי על האבטחה בכניסה לכל אתר בניה.
    - על מנהל העבודה לוודא, כי הפועלים יימצאו כל משך זמן העבודה במתחם העבודה עצמו. עובד לא יוכל לעבור מאתר לאתר ללא אישור ובאופן עצמאי כלל.
    - עוד מחויב מנהל העבודה, כי אתר הבניה יפונה במלואו בתום יום העבודה.

  • ככל שאחד מהתנאים הללו לא מתקיים העבודה במתחם תיפסק. מינהל הנדסה והפיקוח העירוני מבצעים מדי יום בדיקות ומוודאים שהיזמים עומדים בכל הדרישות. מאז חודשו העבודות הגישה העירייה 10 צווי הפסקת עבודה בכמה אתרים. לרבות שניים היום, יום שני 30.10.

  • אם אתם מבחינים בהפרה של אחד מהתנאים יש להתקשר במיידי למשטרת מודיעין או למוקד העירוני 106 או 08-9726020. לכתבה בנושא

חינוך

  • מערכת החינוך העירוני ממשיכה לפעול בשגרת חירום ומקיימת לימודים פיסיים במוסדות החינוך בהתאם בהתאם ליכולת המיקלוט הפיסית במוסדות החינוך ובהתאם ליכולות של אנשי הצוות החינוכי. על פי נתוני מינהל החינוך יותר מ-90% מכלל ילדי העיר מגיעים מידי בוקר למוסדות החינוך דבר המעיד על האמון הרב שאתם ההורים רוכשים כלפי המערכת ואנו עושים את המירב כדי לשמור עליהם.

  • בראש סדר העדיפויות של מערך הביטחון העירוני נמצאים ביטחונם ובטיחותם של ילדות וילדי העיר בדגש על פעילותם במוסדות החינוך.

  • מערך האבטחה בעיר כולל מאבטח חמוש בבית הספר. בנוסף, אגף הביטחון תחם את העיר לשמונה אזורים. בכל אזור הוצבו נוכחות מוגברת של כוחות הביטחון סביב מוסדות החינוך הכוללת ניידת של השיטור העירוני ושתי ניידת ביטחון של העירייה. שלוש הניידות נמצאות בשכונה לאורך כל היום ותפקידן לפטרל לסייר לביטחון התושבים.

  • כמו כן קב"טי מוסדות החינוך ומפקח חברת האבטחה מסיירים לאורך כל בין בתי הספר וגני הילדים לאורך כל שעות הפעילות. בנוסף יהיו כוחות סיור צה"ליים שיאבטחו גם הם סביב מוסדות החינוך.

  • בנוסף, בשכונת מורשת, בה יש מתחמי בנייה פעילים, פועל לאורך כל היממה צוות מגדוד המשטרה הצבאית המתארח במבנה "ארץ הצבי". צוות זה מסייר באופן קבוע ברחבי שכונת מורשת, בדגש על מתחמי הבנייה ומוסדות החינוך. לצד זה ישנו כוח כוננות חמוש של לוחמי חטיבת גבעתי שאף הוא מקיים סיורים בשכונת מורשת וערוך לסייע ככל שיידרש. כמו כן בבית הספר "ארץ מולדת" (שמארח את בתי הספר "ארץ הצבי" ו"ארץ הצבר") ובכל אחד ממתחמי הגנים בשכונה יוצבו שני מאבטחים חמושים.

  • גני הילדים בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד יפעלו חמישה ימים בשבוע בימים ראשון עד חמישי מהשעה 08:00 ועד השעה 14:00. זאת על אף ההנחיה של משרד החינוך שהגנים יפעלו עד 13:30.

  • הצהרונים יתחילו לפעול מהשעה 13:30 ועד השעה 16:30.

  • גני חינוך מיוחד תקשורת יפעלו ביום ארוך עד השעה 16:00 כפי שהיה טרם פרוץ המלחמה.

  • בתי ספר (יסודי ועל יסודי) יפעלו חמישה או שישה ימים בשבוע בהתאם ליכולת המיקלוט ובהתאם למסוגלות הצוות החינוכי וזמינותו. זאת במטרה למקסם את שעות הלמידה הפרונטליות לתלמידים בבתי הספר.

  • תושבים המעוניינים לעבוד בתשלום כתומכי חינוך במוסדות החינוך בעיר, מוזמנים להיכנס ולהירשם בקישור הבא לכתבה בנושא

תברואה וניקיון

  • האגף מצליח לקיים פעילות של פינוי זבל בכל העיר כאשר לכל משאית מוצמדת ניידת עם מאבטח.

  • גם פעילות הגינון חוזרת כאשר גם במקרה הזה גננים עובדים עם מאבטח לידם.

  • אגף שפ״ע עושה כל האפשר במיצוי כוח האדם הקיים בכדי לנקות את בתי הספר בסיום יום הלימודים או מוקדם בבוקר, כאשר אין תלמידים בבתי הספר. תושבים המעוניינים לסייע בתשלום בניקיון בתי הספר וזמנים להיכנס ולהירשם בקישור הבא
    לכתבה בנושא

תנועות הנוער, חוגים ופעולות הפגה

  • תנועות הנוער חזרו לפעילות חלקית רק לשכבות הבוגרות מכיתה ז' ומעלה ומקיימות מפגשים פיסיים בסמוך לבתי הספר בהם יש מרחבים מוגנים. והשכבות הצעירות יותר מקיימות מפגשים בזום.

  • גם הספרייה הציבורית חזרה לפעול במתכונת של השאלות בספריה ע"ש שכטר וברעות.

  • החוגים חזרו לפעילות בכפוף להנחיות פיקוד העורף.

  • היכל התרבות אף הוא חזר לפעילות ויקיים אירועים באודיטוריום של עירוני א', בהתאם להנחיות.

  • החוגים והמפגשים לבני הגיל השלישי חזרו גם הם לפעילות בהתאם להנחיות.

משפחות מפונות

  • יש בעיר לפחות 150 משפחות שפונו או התפנו לעיר

  • כ-220 מילדי המשפחות הללו התקבלו בחיבוק חם למערכת החינוך העירונית.

  • לצורך הטיפול במשפחות הקמנו חמ"ל למשפחות מפונות, אשר דואג מדי יום לצרכים של כל משפחה, במזון, ציוד, לבוש, חיבור למשפחות מארחות, פעילויות הפגה ועוד לפרטים בנושא ניתן לפנות בטלפון 0524269263.

הסדרי הנגשה ותנועה למופע סיום הקיץ

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

מופע הסיום של אירועי הקיץ וחגיגות 30 שנה לעיר יתקיים ביום חמישי באמפי פארק עמק החולה, עם הסדרי תנועה, סידורי הנגשה וחניונים פתוחים לקהל.

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

20/08/2026 ז' אלול תשפ"ו

העבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון החלו השבוע. במהלך העבודות יחולו הסדרי תנועה זמניים בהתאם להתקדמותן.

להמשיך לקרוא

קיץ מודיעיני: החגיגה נמשכת

24/08/2026 י"א אלול תשפ"ו

אירועי קיץ מודיעיני נמשכו גם בשבוע שעבר עם אלפי תושבות ותושבים שהגיעו ליהנות ממופעים, פעילויות קהילתיות ואירועים לכל המשפחה ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

צובעים את העיר לקראת תשפ''ז

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

כ־1,250 מעברי חצייה וסימוני כביש נצבעים מחדש ברחבי העיר, בדגש על אזורי מוסדות החינוך. בהמשך החודש יחודשו גם מתחמי "נשק וסע" בבתי הספר היסודיים

להמשיך לקרוא

החזר כספי בקליק

19/08/2026 ו' אלול תשפ"ו

העירייה מקדמת טופס מקוון חדש להגשת בקשות להחזרים כספיים, כחלק משיפור השירות הדיגיטלי לתושבים

להמשיך לקרוא

שדרוג כביש רחובות לוי ונחל צלמון

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

החל מיום ראשון 16.8 יתקיימו עבודות לשדרוג הכביש ברחובות לוי ונחל צלמון, במסגרתן יבוצע קרצוף וריבוד של הכביש. העבודות יבוצעו בשלבים, לאורך כל שעות היממה ויחולו הסדרי תנועה זמניים

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר ממשיך

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

מאות ילדים נהנו מההפנינג הרטוב, כ־1,700 תושבים הגיעו למופע הבי ג'יז, ובהמשך מחכים חנן בן ארי, הפרויקט של רביבו ותיסלם.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות השכונות הוותיקות רחוב ערער

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תסיים העירייה את שלב העבודות באזור מפגש הכבישים עמק דותן ועמק החולה

להמשיך לקרוא

שוטפים את מרכז העיר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

במסגרת פעולות העירייה לשיפור הניקיון והמרחב הציבורי, יחל מבצע שטיפה והסרת כתמים במרכז העיר, בשיתוף בעלי העסקים

להמשיך לקרוא

עדכון בנושא מחזור הנייר

09/08/2026 כ"ו אב תשפ"ו

העירייה מפנה את המיכלים הכחולים מחדרי האשפה ונערכת להצבת מיכלים מונפים בעמדות מחזור אזוריות ברחבי העיר

להמשיך לקרוא

הקיץ בעיר לא עוצר

12/08/2026 כ"ט אב תשפ"ו

חצי מחופשת הקיץ כבר מאחורינו, ומודיעין מכבים רעות ממשיכה עם חודש נוסף של מופעים, אירועים ופעילויות לכל המשפחה.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן צפון

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

היערכות העירייה לחגיגות 30 למודיעין

02/08/2026 י"ט אב תשפ"ו

סידורי הנגשה, חניות ייעודיות, חסימות כבישים כך נערכת העירייה לקראת אירועי חגיגות ה-30 להקמת העיר

להמשיך לקרוא

מעגל תנועה חדש בשדרות עמק זבולון

04/08/2026 כ"א אב תשפ"ו

העירייה תחל בהקמת מעגל תנועה בצומת עמק זבולון ותרשיש. העבודות יבוצעו בארבעה שלבים ויכללו שינויים זמניים בהסדרי התנועה.

להמשיך לקרוא

שבוע של חגיגות בעיר

29/07/2026 ט"ו אב תשפ"ו

פסטיבל היין יתקיים במשך שלושה ערבים בפארק ענבה, וביום חמישי ייערך אירוע ה־30 לעיר עם עדן בן זקן ועילי בוטנר וילדי החוץ.

להמשיך לקרוא

אותרו חשודים בוונדליזם בפארק עמק החולה

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

שלושה קטינים עוכבו לחקירה בעקבות השחתת רכוש בפארק בעיר. החשודים אותרו באמצעות מצלמות העירייה ובשיתוף פעולה בין המשטרה למערכי הביטחון העירוניים.

להמשיך לקרוא

משדרגים את התשתיות – רחוב עמק דותן

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

העירייה ממשיכה בתוכנית העירונית לשיפור התשתיות בשכונות הוותיקות. בשבוע הבא תמשיך העירייה בעבודות לילה לקרצוף וסלילה ברחוב עמק דותן

להמשיך לקרוא

20 שנה למלחמת לבנון השנייה

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

משפחות שכולות, מפקדים ולוחמים התכנסו בבית יד לבנים לערב זיכרון ומורשת לציון שני עשורים למלחמת לבנון השנייה.

להמשיך לקרוא

נערכים לרגע האמת

23/07/2026 ט' אב תשפ"ו

כ-110 מתנדבי יחידת החילוץ העירונית השתתפו בתרגיל קריסת מבנה, כחלק מהיערכות מקצועית ומעטפת עירונית מצילת חיים לשעת חירום.

להמשיך לקרוא

עמדות טעינה מהירות בחניון מורשת

21/07/2026 ז' אב תשפ"ו

החכ''ל התקינה ארבע עמדות בחניון התת קרקעי, הפתוח 24 שעות ביממה וכולל כ־300 מקומות חניה.

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד