עדכון תושבים 9.11

09/11/2023 כ"ה חשון תשפ"ד

החל מיום שבת 7.10 בבוקר העירייה פועלת במצב חירום.

השבוע הובאה למנוחת עולמים סמ"ר ים גלס, תצפיתנית בגדוד 414 של חיל הגנת הגבולות, שנפלה בקרבות בעזה ב- 7.10 יהי זכר הנופלות הנופלים ברוך.

  • אירוע הזדהות עירוני עם משפחות החטופים והחטופות השבויים בעזה
    ביום חמישי 9.11, בשעה 17:30, יתקיים אירוע הזדהות עירוני עם משפחות החטופים והחטופות השבויים בעזה. האירוע יתקיים ברחבת מוזיאון מורשת החשמונאים והוא ייפתח בדקת דומיה לזכר חללי צה"ל ונרצחי מתקפת הטרור בעוטף עזה ומלחמת "חרבות ברזל".

    הטקס ישודר בשידור חי, בדף הפייסבוק העירוני

  • עצרת תפילה המונית להצלחת חיילי צה"ל וכוחות הביטחון ולשובם לשלום של החטופות והחטופים מעזה"
    במוצאי שבת 11.11 בשעה 20:00 תקיים העירייה עצרת תפילה המונית להצלחת חיילי צה"ל וכוחות הביטחון ולשובם לשלום של החטופות והחטופים מעזה. האירוע יתקיים באמפי של עירוני ב' ברחוב עמק יזרעאל והוא ייפתח בדקת דומיה לזכר חללי צה"ל ונרצחי מתקפת הטרור בעוטף עזה ומלחמת "חרבות ברזל".

ישראל במלחמה

חינוך

חזרת מערכת החינוך המקומית לשגרת חירום מלאה

  • במהלך השבוע האחרון התקיימו הערכות מצב בהובלת ראש העיר, חיים ביבס, בשיתוף גורמי פיקוד העורף ומשרד החינוך. בהתאם לתמונת המצב והערכת הסיכונים התקבלה ההחלטה מערכת החינוך במודיעין מכבים רעות תחזור לשגרת לימודים מלאה על פני שישה ימים בשבוע. זאת לאחר שפיקוד העורף הנחה השבוע כי ניתן להחזיר את פעילות מוסדות החינוך לפעילות מלאה וללא מגבלות.

  • בהתאם לכך החל מיום ראשון 12.11 תחזור מערכת הלימודים לשבוע לימודים מלא כפי שהיתה לפני פרוץ המלחמה. חשוב לזכור כי עקב המצב עדיין יש חוסר באנשי צוות חינוכי (במגוון התפקידים במערכת החינוך) עקב גיוס לכוחות הביטחון, בנות או בני משפחה מגויסים, מגורים בישוב בו לא נפתחו לימודים ועוד. כל אלו גורמים לריבוי היעדרויות של צוותים מסיבות מובנות.

    גני ילדים

  • גני הילדים יפעלו שישה ימים בשבוע בימים ראשון-חמישי מהשעה 08:00 ועד 14:00. ביום שישי הגנים יפעלו מהשעה 08:00 ועד השעה 12:45.

  • צהרונים: שעות הפעילות בצהרונים בגני הילדים מהשעה 14:00 ועד השעה 17:00.

    בתי ספר (יסודי ועל יסודי)

  • בהתאם להנחיית פקע"ר הוחלט להרחיב את מעגל הלומדים פיסית בביה״ס כך שהתלמידים ילמדו בהתאם למערכת השעות שנקבעה טרם המלחמה.

  • צהרונים - הצהרונים בבתי הספר היסודיים יפעלו משעת סיום הלימודים ועד לשעה 17:00

  • על פי נתוני מינהל החינוך יותר מ-94% מכלל ילדי העיר מגיעים מידי בוקר למוסדות החינוך, דבר המעיד על האמון הרב שאתם ההורים רוכשים כלפי המערכת ואנו עושים את המירב כדי לשמור עליהם.

  • בראש סדר העדיפויות של מערך הביטחון העירוני נמצאים ביטחונם ובטיחותם של ילדות וילדי העיר בדגש על פעילותם במוסדות החינוך.

  • מערך האבטחה בעיר כולל מאבטח חמוש בבית הספר. בנוסף, אגף הביטחון תחם את העיר לשמונה אזורים. בכל אזור הוצבו נוכחות מוגברת של כוחות הביטחון סביב מוסדות החינוך הכוללת ניידת של השיטור העירוני ושתי ניידת ביטחון של העירייה. שלוש הניידות נמצאות בשכונה לאורך כל היום ותפקידן לפטרל לסייר לביטחון התושבים.

  • כמו כן קב"טי מוסדות החינוך ומפקח חברת האבטחה מסיירים לאורך כל בין בתי הספר וגני הילדים לאורך כל שעות הפעילות. בנוסף יהיו כוחות סיור צה"ליים שיאבטחו גם הם סביב מוסדות החינוך.

  • בנוסף, בשכונת מורשת, בה יש מתחמי בנייה פעילים, פועל לאורך כל היממה צוות מגדוד המשטרה הצבאית המתארח במבנה "ארץ הצבי". צוות זה מסייר באופן קבוע ברחבי שכונת מורשת, בדגש על מתחמי הבנייה ומוסדות החינוך. לצד זה ישנו כוח כוננות חמוש של לוחמי חטיבת גבעתי שאף הוא מקיים סיורים בשכונת מורשת וערוך לסייע ככל שיידרש. כמו כן בבית הספר "ארץ מולדת" (שמארח את בתי הספר "ארץ הצבי" ו"ארץ הצבר") ובכל אחד ממתחמי הגנים בשכונה יוצבו שני מאבטחים חמושים.

    לחצו כאן לכתבה בנושא

מערך האבטחה

  • אגף הביטחון של העירייה עדכן השבוע על הרחבת מערך האבטחה העירוני ועל הקמת כיתת כוננות נוספת, רביעית במספר, מצטרפת לשלוש הכיתות הכוננות הפועלות בעיר. בהן משרתים תושבי העיר, בעלי רקע קרבי.

    על פי התכנון יוקמו בעיר בסך הכל 6 כיתות כוננות, כיתת כוננות עירונית, כיתת כוננות של פיקוד העורף "בני המקום" וארבע כיתות כוננות של משטרת מודיעין. לכל כיתת כוננות יהיה תפקיד וגזרה.

    עם כניסתה של הכיתה השישית לפעילות (כבר בשבועות הקרובים) מערך האבטחה העירוני יכיל כ-150 חברי כיתות חמושים שיגבירו משמעותית את מעגלי האבטחה.

    העיר תחולק למרחבים לפיהן יפעלו כיתות הכוננות:
    1. סיירי הביטחון וכיתת כוננות עירונית יתנו מענה לכלל העיר, לשכונות הפרחים, הנחלים ומע"ר.
    2. כיתת כוננות "בני המקום" במסגרת פקע"ר שתיתן מענה במחסומים ומשימות שוטפות של הביטחון. הכיתה קיימת ומונה 42 חברים.
    3. כיתת כוננות של משטרת מודיעין בשיתוף העירייה שתיתן מענה לשכונות הכרמים, הנביאים, המגינים ואבני חן. הכיתה קיימת.
    4. כיתת כוננות של משטרת מודיעין בשיתוף העירייה שתיתן מענה לשכונות מכבים ורעות. הכיתה קיימת.
    5. כיתת כוננות של משטרת מודיעין בשיתוף העירייה שתיתן מענה לשכונות לשכונת מורשת, נופים וציפורים. הכיתה בהקמה.
    6. כיתת כוננות של משטרת מודיעין בשיתוף העירייה שתיתן מענה לשכונות שבטים, מוריה ומשואה. הכיתה בהקמה.

    תושבים המעוניינים להצטרף לכיתות הכוננות מוזמנים לפנות במייל hagit_a@modiin.muni.il או בטלפון 08-9394608.

  • לצד פעילויות אלה הקמנו, ממש עם תחילת הלחימה את משמר העיר, גוף התנדבותי ובו יותר מ-1,400 תושבות ותושבי העיר, שמתנדבים מידי יום לסייע בתגבור מערך האבטחה העירוני לרבות הפעלת המחסומים בכניסות לעיר. עדיין ניתן להצטרף לפעילות המשמר בקישור

  • בעיר פועל מערך מתנדבים נוסף: יחידה להטסת רחפנים. מדובר על יחידה ובה כ-30 מפעילי רחפנים, תושבי העיר בעלי רישיון טיס של רשות התעופה האזרחית לרחפנים. היחידה מחולקת לגזרות ברחבי העיר, ותופעל במידה ויש אירוע או חשד לאירוע חירום. כידוע על פי הנחיות פיקוד העורף, אין להפעיל רחפנים. היחידה פועלת בהתאם לאישורים הנדרשים ובתיאום עם מוקד הביטחון של העירייה. תושבים המעוניינים להצטרף ליחידה מוזמנים לפנות למוקד העירוני 106 או 089726020.

  • באשר ליוזמות פרטיות או קבוצתיות של הקמת מערכי אבטחה עצמאיים בשכונות שונות בעיר. העירייה רואה בכל יוזמה מסוג זה כדבר מבורך המראה על אכפתיות של התושבים. אך כל יוזמה חייבת להצטרף לכוחות הביטחון העירוניים ולהקפיד לפעול תחת המטריה הביטחונית של העירייה.

    לחצו כאן לכתבה בנושא

עדכון מפגע השריפות מהכפרים הפלסטינים

  • במשך לפניות הרבות של העירייה למשרד הביטחון ולצבא בנושא ריחות השריפה, הנובעים משריפת פסולת הנעשית באופן לא חוקי בכפרים הפלסטינים בשטחי יו"ש, אשר מוגברת בתקופה האחרונה. נמסר לעירייה כי צה"ל ערך סיור במוקדי השריפות וכעת הוא נערך לכניסה לאתרים אלו, עם כלים כבדים לכיבוי השריפות.

  • ראש העיר, חיים ביבס, בתפקידו כיור השלטון המקומי, הוסיף ושלח שלח מכתב דחוף בנושא לראש הממשלה, לשר הביטחון ולשרה להגנת הסביבה.

  • העירייה תמשיך להשקיע את כל המאמצים שברשותה להפסקת המפגע מול גורמי צה"ל והממשלה עד להפסקת הזיהום באמצעות דיווחים יומיומיים רבים לפיקוד מרכז ולמינהל האזרחי עם תמונות ועדויות על השריפות המתרחשות בשטחי יו"ש.

    לחצו כאן לכתבה בנושא

הכרה בעיר כישוב צמוד קו תפר

העירייה ממשיכה בבדיקה יומיומית מול משרד לביטחון פנים לקבלת עדכונים בנוגע לדרישת ראש העיר, חיים ביבס, להכיר במודיעין מכבים רעות כולה כעיר זכאית לנשיאת נשק אישי בישוב צמוד קו התפר.

כידוע נכון להיום, רק מכבים מוגדר כישוב צמוד קו תפר, ולפיכך תושביו זכאים לרישיון לנשיאת נשק. ראש העיר הבהיר במכתבו כי הסמיכות לקו התפר, גדר ההפרדה והכפר בית סירא מחייבת להכיר בעיר כולה כישוב צמוד קו תפר. אנו נעדכן על כל התפתחות בנושא

אבטחת אזור מכבים

  • באזור מכבים פועל גדוד מילואים של חטיבת כפיר, שנמצא באזור תקופה ארוכה והוא מאייש את המקום. ההיכרות של הכוח המוצב באזור היא גבוהה ואיכותית והוא מהווה נדבך מרכזי בשמירה על הגדר.

  • לצד הצבא, משטרת מודיעין ועובדי אגף הביטחון של העירייה מבצעים סיורים ופטרולים קבועים על תוואי הגדר וכן הותקנו אמצעים טכנולוגיים ותאורה.

  • כפי שצוין לעיל, השבוע החלה לפעות בגזרה כיתת הכוננות של מכבים רעות.

  • על רקע המצב הביטחוני, מפרסם פקע"ר בשיתוף עם מנהל התכנון, מסלול של פטור מהיתר בנייה להקמת ממ"ד. המסלול החדש לתקופה של שנה נוגע רק ליחידות צמודות קרקע שאין בהן מרחב מוגן דירתי.

    לחצו כאן לכתבה בנושא

עדכון היתכנות חפירות תת קרקעיות

  • בהמשך להנחיית ראש העיר, חיים ביבס העירייה בצעה התקשרות עם מכון גיאולוגי אשר יבצע סקירות באזור קו התפר בין מכבים לבית סירא. הבדיקות יבוצעו לאורך תקופה ארוכה של מספר שבועות כדי לשלול היתכנות של פעילות תת קרקעית באזור זה.

  • בימים אלו בוחנים נציגי המכון יחד עם נציגי העירייה אחר האתרים בהם יבוצעו הבדיקות.

  • כזכור, בתאריך 31.10 נערך סיור מקצועי עם קציני הנדסה מומחים בתחום מנהרות, קציני פיקוד העורף, נציגי נפת ירקון ובכירי העירייה בראשות ראש העיר.

  • הצוות בחן פניות, שהגיעו למוקד העירוני בשבועות האחרונים וביצע סיור מקצועי במספר אתרים ברחבי העיר.

  • בסיכום הבדיקות נמסר לעירייה כי "לא נמצאו ממצאים המעידים על חפירה או ממצא חריג לכך שישנה פעילות חפירה תת קרקעית באזור העיר."

הנחיות בנושא בנייה בעיר

  • כידוע משרד האוצר והפנים העבירו דרישה לפתיחת מתחמי הבנייה. בהמשך לדרישה זו כינס מהנדס העירייה, זיו גדון, את כל היזמים הפועלים בעיר והציג בפניהם את התנאים שרק לאחר שיקוימו העירייה תאפשר לקיים עבודות בינוי בעיר:
    * העסקת עובדים זרים ו/ או ישראלים בלבד (אין אישור להעסקת פועלים פלשתינים).
    * מנהל העבודה מצהיר ומתחייב, כי לא יעסיק עובדים שאינם מורשים.
    * מנהל העבודה מצהיר ומתחייב, כי יוצב מטעמו מאבטח האחראי על האבטחה בכניסה לכל אתר בניה.
    * על מנהל העבודה לוודא, כי הפועלים יימצאו כל משך זמן העבודה במתחם העבודה עצמו. עובד לא יוכל לעבור מאתר לאתר ללא אישור ובאופן עצמאי כלל.
    * עוד מחויב מנהל העבודה, כי אתר הבניה יפונה במלואו בתום יום העבודה.

  • ככל שאחד מהתנאים הללו לא מתקיים העבודה במתחם תיפסק. מינהל הנדסה והפיקוח העירוני מבצעים מדי יום בדיקות ומוודאים שהיזמים עומדים בכל הדרישות. מאז חודשו העבודות הגישה העירייה 10 צווי הפסקת עבודה בכמה אתרים. לרבות שניים היום, יום שני 30.10.

  • אם אתם מבחינים בהפרה של אחד מהתנאים יש להתקשר במיידי למשטרת מודיעין או למוקד העירוני 106 או 08-9726020.

תברואה וניקיון

  • האגף מצליח לקיים פעילות של פינוי זבל וגזם בכל העיר כאשר לכל משאית מוצמדת ניידת עם מאבטח.

  • לקבלת מידע על ימי הוצאת הגזם כנסו

  • גם פעילות הגינון חוזרת כאשר גם במקרה הזה גננים עובדים עם מאבטח לידם.

מודיעין מכבים רעות תארח את לשכת הגיוס של ירושלים

  • ביום ראשון, 5.11.23 נפתח בעיר אתר גיוס של צה"ל

  • אתר הגיוס יפעל במבנה מרכז מעלות (משעול עוז צמח 1) וירכז בו את המתגייסים המשויכים ללשכה בדרכם לשרשרת החיול שבבסיס 'תל השומר'.

  • האתר יפעל בשעות הבוקר בחלק מימות השבוע בשבועות הקרובים.

תנועות הנוער, ספריות, חוגים ופעילויות הפגה

  • תנועות הנוער חזרו לפעילות לכלל השכבות. העירייה ממליצה לפזר את מפגשי התנועות הנוער לאורך השבוע על מנת להקטין את כמות בילדים הנמצאים בו זמנית באותו מתחם.

  • בהתאם להנחיות פיקוד רשת הספריות חוזרת לפעול בשעות הפעילות הרגילות, להשאלה והחזרת ספרים בלבד. לפרטים על השאלת ספרים

  • החוגים חזרו לפעילות בכפוף להנחיות פיקוד העורף.

  • היכל התרבות אף הוא חזר לפעילות ויקיים אירועים במרכז עינן ובאודיטוריום של עירוני א'.

  • החוגים והמפגשים לבני הגיל השלישי חזרו גם הם לפעילות בהתאם להנחיות.

משפחות מפונות

  • יש בעיר לפחות 150 משפחות שפונו או התפנו לעיר

  • כ-220 מילדי המשפחות הללו התקבלו בחיבוק חם למערכת החינוך העירונית.

  • לצורך הטיפול במשפחות הקמנו חמ"ל למשפחות מפונות, אשר דואג מדי יום לצרכים של כל משפחה, במזון, ציוד, לבוש, חיבור למשפחות מארחות, פעילויות הפגה ועוד לפרטים בנושא ניתן לפנות בטלפון 0524269263.

  • העירייה מקיימת באמצעות אגף קהילה ואגף חברה נוער וצעירים פעילויות הפגה רבות. לפרטים על הפעילויות

בשישי 28.3.25: מרוץ מודיעין 2025

27/03/2025 כ"ז אדר תשפ"ה

יותר מ-8,000 רצות ורצים צפויים לקחת חלק במרוץ מודיעין וליהנות מחמישה מסלולי ריצה אורבניים באירוע הספורט הגדול של העיר. ההיערכות והשינויים הצפויים בהסדרי התנועה

להמשיך לקרוא

נעים להכיר 8

27/03/2025 כ"ז אדר תשפ"ה

המיזם הקהילתי יתקיים בסופ"ש הקרוב חמישי 27.3.25, שישי 28.3.25, שבת 29.3.25. מוזמנים למפגשים חווייתיים ומעשירים ב-55 בתים מארחים במודיעין מכבים רעות. לפניכם רשימת הבתים המארחים

להמשיך לקרוא

משעול ע''ש סמ''ר איתן קרלסברון

26/03/2025 כ"ו אדר תשפ"ה

ביום שישי 21.3.25, נערך טקס הנצחה לקריאת משעול ע"ש תושב העיר, סמ"ר איתן קרלסברון ז"ל. הטקס נערך בהשתתפות ראש העיר חיים ביבס, בני המשפחה, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד להנצחתו בעיר

להמשיך לקרוא

אלפי בני נוער בשבוע צה''ל עירוני

26/03/2025 כ"ו אדר תשפ"ה

בשבוע החולף התקיים בעיר ''שבוע צה''ל עירוני'' בשיתוף פעולה עם צה''ל ועם אגף חברה, נוער וצעירים בעירייה

להמשיך לקרוא

פסטיבל בירה ראשון בעיר

27/03/2025 כ"ז אדר תשפ"ה

פסטיבל הבירה הראשון בעיר יתקיים בפארק הדגים עם מבחר ענק של בירות, דוכני אוכל, הופעות של להקת פול טראנק ולהקת ג'ין בורדו. חמישי 3.4.25 בשעה 19:00. הכניסה חופשית

להמשיך לקרוא

עבודות לשדרוג עמק דותן

24/03/2025 כ"ד אדר תשפ"ה

הסתיים שלב א' של קרצוף וריבוד מחדש של הכביש בשדרות עמק דותן. ביום ראשון 25.3 יחל שלב של העבודות, שיתקיימו גם בשעות הלילה, ויכללו שינויים בהסדרי התנועה והתחבורה הציבורית.

להמשיך לקרוא

צ'אט בוט במינהל ההנדסה

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

בימים אלה הוטמעה מערכת חדשנית של צ'אט בוט, אשר יעניק שירות מקצועי לתושבי העיר, אנשי מקצוע כמו אדריכלים והקהל הרחב, בתחומים הנוגעים למינהל ההנדסה בעירייה

להמשיך לקרוא

כשנגמרות לך המילים

25/03/2025 כ"ה אדר תשפ"ה

בימים האלה מוצגת באולם הכנסים במרכז הרב תחומי תערוכת ציורי גוף של אימהות שכולות. תערוכה עוצמתית, מרגשת וכואבת שמזמינה את הקהל להיחשף למסע אישי וחברתי

להמשיך לקרוא

נחנך מתחם קיר הטיפוס האולימפי

20/03/2025 כ' אדר תשפ"ה

ביום חמישי, 13.3.25 נפתח במודיעין מכבים רעות  THE WALL- מתחם קירות הטיפוס האולימפיים הגדול, המתקדם והיחיד מסוגו בישראל.  זהו המתחם הראשון בארץ שעומד בכל הסטנדרטים הבינלאומיים

להמשיך לקרוא

מודיעין מכבים רעות 2025

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

השבוע התפרסם השנתון הסטטיסטי של מודיעין מכבים רעות שמופק זו השנה החמישית. השנתון מציג תמונת מצב סטטיסטית עדכנית, בלוחות, בגרפים ובמפות, על המתרחש בעיר במגוון רב של נושאים

להמשיך לקרוא

אלפי תושבים חגגו בפורים בעיר

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

ביום שישי 14.3.25, נערכה מסיבת רחוב פורימית, בשדרות דם המכבים במרכז העיר. אלפי תושבים, בני נוער, צעירים ומשפחות, הגיעו לאירוע מחופשים, וחגגו בהופעות מקפיצות ומלאות אנרגיה.

להמשיך לקרוא

עדכון מצב ביטחוני

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

בשלב זה אין כל שינוי בהנחיות ההתגוננות באזור שלנו. יש לשמור על ערנות ולפעול בהתאם להנחיות פיקוד העורף

להמשיך לקרוא

שבוע צה"ל

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

בין התאריכים 17-18 במרץ 2025, יתקיים בעיר "שבוע צה"ל עירוני" בשיתוף פעולה עם צה"ל ועם אגף חברה, נוער וצעירים בעירייה

להמשיך לקרוא

אלפי משתתפים בעדלאידע

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

באירוע הצבעוני של השנה, השתתפו אלפי תלמידים נרגשים, להקות מחול, תנועות נוער ועוד, אשר הכינו מיצגים ותלבושות מושקעות, בסימן "הרוח הישראלית", הנושא הנבחר השנה לאירוע

להמשיך לקרוא

אושרה הקמת שכונת מעיינות

19/03/2025 י"ט אדר תשפ"ה

מועצת העיר, בשבתה כמליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, המליצה על הפקדת תוכנית המתאר המקומית של שכונת מעיינות הממוקמת ממערב לשכונת הכרמים – מוזמנים לראות איך תיראה השכונה החדשה

להמשיך לקרוא

חוגגים פורים בעיר

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

במהלך חופשת פורים יתקיימו בעיר אירועי חג ובהם מסיבת רחוב פורימית עם נטע ברזילי ואגם בוחבוט, הפנינג פורים עם רוי בוי ושרי פופ, כנסי מבוכים ודרקונים וכמובן - הפורימונים של תנועות הנוער

להמשיך לקרוא

חוגגים בלי נפצים

17/03/2025 י"ז אדר תשפ"ה

לקראת חג פורים וכחלק מהגברת האכיפה למניעת שימוש בנפצים במרחב הציבורי, במיוחד בתקופת המלחמה, ביצעו פקחי ושוטרי השיטור העירוני, פעילות יזומה במוקדים מרכזיים בהם שוהים בני נוער

להמשיך לקרוא

כולנו תושווים ותושוות

06/03/2025 ו' אדר תשפ"ה

אגף השירותים החברתיים, ציין את יום המשפחה עם משפחות עם צרכים מיוחדים, באירוע מהנה במהלכו הושק הקמפיין העירוני ''פטור מתור'' במטרה לעלות למודעות את הנושא החשוב

להמשיך לקרוא

טקס הנצחה

04/03/2025 ד' אדר תשפ"ה

ביום ראשון 2.3.35, נערך טקס ההנצחה לקריאת משעול על שם סמ"ר יונתן דין חיים ז"ל בהשתתפות בני המשפחה,  ראש העיר, חברים ותושבים שבאו לחלוק כבוד לזכרו

להמשיך לקרוא

הנחת אבן פינה לבי"ס ארץ הצבר

06/03/2025 ו' אדר תשפ"ה

השבוע נערך טקס הנחת אבן פינה לבית הספר הממלכתי, ארץ הצבר, בשכונת מורשת, בנוכחות צוות בית הספר והתלמידים

להמשיך לקרוא


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד